E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin, 3600 ek göstergede tarih verdi---

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergede tarih verdi

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergede tarih verdi
26 Nisan 2022 - 23:00 borsagundem.com

Bakan Bilgin'den 3600 ek göstergeyle ilgili vatandaşları sevindiren açıklama geldi. Bilgin konuyla ilgili, "Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan birisi de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi" ifadelerini kullandı

Gümüşhane'de bir dizi programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyonun tahribatlarına karşı koruyacak yeni çalışmaların olduğunu söyledi. 3600 ek gösterge konusuna da değinen Bakan Bilgin, "Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan birisi de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaşacağız." dedi.

Gümüşhane'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha sonra İl Özel İdaresi tesislerinde işçilerle iftar yaptı.

"GÜMÜŞHANE-BAYBURT HAVALİMANI YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK"

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhanelilere selamını ileterek, "Cumhurbaşkanımız sadece selam göndermedi, aynı zamanda bir müjde gönderdi; Gümüşhane-Bayburt havaalanının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı talimatını verdi. Umut ediyorum 2023'ün başında havaalanının açılış töreninde de birlikte olacağız." diye konuştu.

"ÇALIŞMA HAYATININ SORUNLARINI BİLİYORUZ"

Hayatının 30 yılını çalışma ekonomisi üzerine adadığını, bu alanda dersler verdiğini ve çalışma hayatının bütün zorluklarını aşağı yukarı bilen, bunlarla ilgili çalışmaları ve kitapları olan birisi olduğunu anlatan Bilgin, çalışma hayatının sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların çözümü için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"BAMBAŞKA HİKAYE YAZDIK"

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrası büyük krizler yaşandığına ancak Türkiye'nin sağlıktan eğitime, sosyal güvenlikten çalışma hayatına her alanda enflasyon şartlarına rağmen yurttaşların hizmetinde olduğuna dikkati çeken Bilgin, Türkiye'nin salgın sürecini başarılı şekilde yürüttüğünü ve batılı ülkelerde anlatılan hikayelerin yerine bambaşka bir hikaye yazdığını kaydetti.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Bilgin, çalışanları enflasyon karşısında korumak için çeşitli düzenlemeler, iyileştirmeler yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

Bugün bu rakamlar enflasyonun etkisiyle aşındı, aşınıyor, aşınacak. Enflasyona karşı koruma sistemi olarak bir taraftan sosyal politikalar uygularken bir taraftan da enflasyonu dizginleyecek, kontrol altına alacak, büyümeyi, ekonomik gelişmeyi devam ettirecek ve sürekliliği sağlayacak bir ekonomi politikası uyguluyoruz. Enflasyonun tahribatlarına karşı koruyacak yeni çalışmalarımız da var. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha kapsamlı bir şekilde bu konuyu kamuoyuyla paylaşacağını söylüyorum. Sadece şu haberi veriyorum ki bütün çalışanlarımız, asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personeli, işçi ve memur emeklileri herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur. Hepsiyle de ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar programımıza göre kamuoyuyla paylaşılacaktır.

3600 EK GÖSTERGE

Kamu personelinin 3600 ek gösterge beklentisine de değinen Bilgin, şunları kaydetti:

Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan birisi de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaşacağız. Çalışanlarımız şundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye'nin işçileri, Türkiye'nin emekçileri, emeklileri, Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını da ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir. Bunları adım adım kamuoyuyla paylaşacağız.

İftar programının ardından Zafer Meydanı'nda vatandaşlarla çay içen Bakan Bilgin, daha sonra kentten ayrıldı.

Bilgin'e Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile diğer ilgililer de eşlik etti.

3600 ek göstergede son durum: Aylık ve ikramiyeler yüzde 25 artacak!

 

Bakan Bilgin açıkladı: 3600 ek gösterge sonrası yeni düzenleme!

 

3600 ek göstergede son durum: Maaşlar ne kadar artacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayburt lu davar cobani27 Nisan 2022 12:58

    Yolcu otobusunun 2-3 yolcuyla kalktigi Gumushane ve Baybut a yillik 1 milyon yolcu garantili havaalani yapiyorlarmis yine bir harami abat olacak desenize. Iki sehrin koyunlarini hatta karincalarini yolcu diye seyahat ettirseniz yine o sayi dolmaz, pardon o havaalanı 90 yilinda yapildi bir defa acilisinda ucak indi sonrasi yok, cevre koyluler tel orgulerin icini yillarda koyunlarina barinak olarak kullandilar

  • Orhan27 Nisan 2022 11:42

    Yalan dolan

  • bu dünyadan biri27 Nisan 2022 10:25

    Hahhahha, gülesim geldi. Yetti artık.

  • Mucise Reis ;)27 Nisan 2022 09:56

    millet ile oyun oynuyorlar. sürüm sürüm süründürdüler. Bu enflasyonist ortamda normal maaş artışları düşük tutup, aa bak  3600 verdik diyip o tarafa kaydıracaklar artışı. sadece ilizyün olacka. 3600 olmasada aynı oranda yuksek zam yapmaları gerekli. çünku fiyatla ruçuyor paraların değeri düştü 5 TL oldu demir para gibi su alıyıyor anca.

  • Türkoğlutúrk27 Nisan 2022 08:33

    Sağda bahçeli,solda kemal bey,arkada basın desteğiyle bugün seçim olsa yine akp kazanır.

  • astor27 Nisan 2022 08:28

    gösterge  falan yapmayın siz bi gidin başka bir şey istemiyoruz.

  • KILIÇ27 Nisan 2022 08:14

    hatırılıyorum tam 10 yıldan beri ek gösterge diye her mitingde söze başlayan bir liderimiz vardı yani günde en az 5.6 bakanımızda ek gösterge diyor hökümet siyasi davranıp 4 yılda bir gün sadece oy pusluası dagıtan muhtara bile en yüksek dereceden emekli olmuş memurdan bile fazla zam yaptı oysaki avrupada muhtarlık yok bizim gibi çag dışı ülkelerde muhtarlık var avrupa gibi bizdede her işi belediye yapıyor ama bizim ülkemizde muhtarlık kalkmalı bu milletin parasını babasının parası gibi dagıtmamalı.istedigine 3 yerden maaş baglamış birde buna huzur hakkı demesi nasıl bir bir müslüman oldugumuzuda sorgulamamız lazım çünkü dünyada huzur maaşı muhtaç olmayan kişilere baglanmış açıkçası bu ülkede hak hukuk kalamamış çag dışı zihniyetler örümcek agı gibi sarmış ülkeyi de allaha bu ülkeyi yönetimden korusun.

  • vatandaş27 Nisan 2022 07:06

    hani ilk yüz günde verecektiniz ,önce bir özür dileyin insanları kandırdığınız için 

  • Nuri27 Nisan 2022 06:54

    Ülkeyi şampiyonlar ligine çeviriniz.bir marul olmuş 15 lira hala bir tek vicdansız doktor ve uykucu öğretmenlere vereceğiniz 3600 u konuşuyor.

  • acacu27 Nisan 2022 00:31

    Sonbaharda seçim alametleri bunlar.

  • mertcan26 Nisan 2022 23:46

    ARTK BİR İŞR YARAMAZ

  • E.g.26 Nisan 2022 23:45

    4 BAKANLIK/4 YILLIK MEZUNLAR HARİCİNİN EK GÖSTERGESİ 3600 E YÜKSELTİLMEYECEK İSE İKİDE BİR 3600 AÇIKLAMASI YAPIP ZATEN ARTAN FİYATLAR NEDENİYLE BOZUK OLAN MORALİMIZİ DAHA DA FAZLA BOZUP DURMAYIN

  • Dobra26 Nisan 2022 23:35

    Dağ fare doğuracaktır, bu güne kadar hep hayal kırıklığı.

  • yahşi26 Nisan 2022 23:31

    3600 de verseler, kırmızı çizgimiz Atatürk, Cumhuriyet ve sığınmacı sorunu. yani hiç boşa uğraşmasınlar, önümüzdeki seçimin kazananlarını belirleyecek ana unsurlar bunlar. geçici koruma altına alınanların gönderilmesi meselesi ekonomiden çok çok daha önemli.