E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Atatürk Havalimanı'na ne yapılacağını açıkladı---

Bakan Atatürk Havalimanı'na ne yapılacağını açıkladı

Bakan Atatürk Havalimanı'na ne yapılacağını açıkladı
06 Ağustos 2017 - 10:28 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirtti

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katıldığı bir televizyon programında yeni havalimanı çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirterek, "Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil" dedi. Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı ile ilgili olarak şöyle konuştu; 

"İki havalimanının aynı anda kullanma imkanı yok. İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor. Buranın kesinlikle yapılaşmaya açılmamasını istiyoruz. İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenmesi gerekiyor. Küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılacağı gibi, çok sayıda terminal var burada bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sayın başbakanımızın da talimatları bu yönde"

"DENİZE YAPILACAK İKİNCİ HAVALİMANI RİZE-ARTVİN OLACAK"

Yeni açılacak ve yapılması planlanan havalimanları ile ilgili olarak da konuşan Arslan, şu açıklamalarda bulundu:

"Şuan Adana Mersin Osmaniye ortak hizmet edecek Çukurova merkezde yer alan havalimanını yapıyoruz. 2018'de bitmesini planlıyoruz. Rize ve Artvin bölgesine, Ordu Giresun Havalimanı şeklinde yapmak istiyoruz. İkinci denize yapılan havalimanı Rize Artvin olacak, çalışmaları devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da orada, ziyaret edecek bugün. Bitiş tarihi olarak 2021 yılı tahmin edilmek üzere 2020 yılını hedefliyoruz. Yozgat Havalimanını inşaallah bitireceğiz. Karaman'ı yapacağız. Daha sonra Bayburt ve Gümüşhane'ye hizmet edecek bir havalimanı olacak, ihalesini düzenleyeceğiz. Tokat Havalimanı için yeni bir havalimanı yapacağız. Bu sene içerisinde onun da çalışmalarını yapacağız"

ANKARA'DAN UÇUŞ NOKTALARI

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ankara'daki uçuşlar ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"İki pist var ama iki pist aynı anda kullanılamıyor. üçüncü bir pist yapıyoruz. Tamamen yolculuk taleplerine bağlı bir şekilde, Ankara'dan aslında dış bağlantılı uçuşlara bakıyorlar. Arz talep dengesine göre, Ankara üzerinden başka yerlere uçma isteğine bağlıdır. Talebe bağlı olarak birçok yere uçuş var, her yere uçuş olması şuan mümkün değil. Bununla alakalı da çalışmalar olacaktır yine"

MİLLİ VE YERLİ E-POSTA SİSTEMİ

Bakan Arslan, yeni projeler ile ilgili olarak da "Milli ve yerli e-posta sistemini geliştiriyoruz. 2018 yılı sonunda milli e-posta sistemine geçiyoruz" dedi.

"YAKLAŞIK 17 MİLYAR TL YILLIK TASARRUF SAĞLIYORUZ"

"Çevre sadece çevreciyim diyenlerin değil hepimizin geleceği, bizleri doğrudan ilgilendiren konu. Biz gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü, gerek 3. Havalimanı kaynaklı olarak ağaçların yerini değiştirmek zorunda kaldık fakat yaklaşık 20 kat ağaç diktik. Eski yerlerine değil, Anadolu'nun herhangi bir yerine ağaç dikiyorsunuz diyorlar. Geleceğe de bunları taşıyacak şekilde, kat kat fazlasını aynı yerlere dikiyoruz. 

Biz gerek şuan yapğtığımız otoyollari, havalimanları marifetiyle yolculuk süresini katarak 283 milyon saati bir yılda kazanıyoruz. Bunun yıllık parasal değeri 10.5 milyar lira. Yine yıllık akaryakıt tasarrufu 1 milyon 600 bin ton. Seyahatleri kolaylaştırarak, zaman tasarrufu sağlayarak bunun da yıllık parasal değeri 6 milyar TL. Yaklaşık 17 milyar TL yıllık tasarruf sağlıyoruz. Yaptığımız en önemli şey, yılda 3 milyon 260 bin ton sera gazı salımını azaltıyoruz. Bu çevreye verilebilecek zararın azaltılması anlamına geliyor. Biz de vatandaşlarımız kadar çevrecilik konusunda hassasız. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika07 Ağustos 2017 09:04

    İstanbul'da nefes alacak yerler askeri alanlar ve mezarlıklar kaldı.

  • Hakans07 Ağustos 2017 08:16

    Atatürk adı yeni havalimanına verilecek mi?

  • Akape zulmü devam ediyor06 Ağustos 2017 23:32

    Yaw yalan peşkeş cekecek akapeli ler başka cemaatlere satacaklar ....yakindir residencelerin beton binalarin yükselmesi..akapelilerin Allahı para olmuş

  • recai'ye kıl oldum.06 Ağustos 2017 23:07

    U..n sen daha yaşadığının ülkenin adını yazamıyorsun. Senin ve senin gibilerin ,bu ülkeye ait olmadığınız o kadar belli ki...

  • Atma Recai06 Ağustos 2017 22:20

    Ülkemizin satılmadık Kurumu kalmadı.Yüzlerce fabrikaları yok pahasına elden çıkarıldı. Arazileri peşkeş çekildi parsel parsel Fetö ye verildi.Sen o masalları davar sürülerine anlat belki onlar inanır.

  • recai06 Ağustos 2017 21:07

    eski hükümetlerde keske bir seyler yapabilselerdi AKP,gibi türkiyemiz kalkinmis devletler seviyesinde olurdu...

  • Reo06 Ağustos 2017 21:04

    Sen onların yapmayacağız demesine inandın mı. Bir zamanlar 3. Köprü istanbulun sonu olur diyen kimdi

  • mt06 Ağustos 2017 20:52

    İmam mektebi yapın

  • fafa06 Ağustos 2017 14:06

    AKP'deki mala ve paraya düşkünlüğü anlamakta zorluk çekiyorum.Şu İstanbul'a bakar mısın deprem olsa saklanacak yer yok.

  • fafa06 Ağustos 2017 14:03

    Yarın fikir değiştirir,ortaklaşa bir rezidans kondururlar.AKP öyle yerleri değerlendirmesini!iyi bilir!

  • Ekremeren 06 Ağustos 2017 13:57

    Pardus işletim sistemine ne oldu

  • Ekremeren 06 Ağustos 2017 13:56

    Ankara metrosunun bir durağının ismi botanik istasyonudur. Yerine ne yapıldı, batıkentteki yeşilalan olarak ayrılan yerde kaç avm var.

  • Kazım06 Ağustos 2017 13:54

    Senin yandaşlarına verecek halleri yokya

  • ASKER06 Ağustos 2017 13:19

    sende gir ihaleye kazan

  • baturayersin06 Ağustos 2017 10:55

    KENDİ YANDAŞLARINA VERİRLER BİNA YAPARLAR BAYRAMPAŞA CEZAEVİ ARSASINA YAPTIKLARI GİBİ 800 TL BAŞLIYOR DAİRELER ORASIDA TİRİLYONDAN BAŞLAR