E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Albayrak'tan hassasiyet vurgusu!---

Bakan Albayrak'tan hassasiyet vurgusu!

Bakan Albayrak'tan hassasiyet vurgusu!
24 Nisan 2016 - 18:33 borsagundem.com

Enerji Bakanı Albayrak, Türkiye'nin diğer gelişmiş ülkeler gibi "çevresel hassiyete" dikkat ederek kömürle enerji üreteceğini söyledi

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak, Adana'daki Tufanbeyli Santrali açılış töreninde konuştu.

Bakan Berat Albayrak, "Dünya kömürden vazgeçiyor diye bir söylem var. Bu kesinlikle doğru bir bilgi değil. Şunu net bir şekilde görmeliyiz ki, dünya kömüre ve kömürden enerji üretimi yapmaya devam edecektir" dedi.

Yenilenebilir enerji öncüsü Avrupa ülkelerinin enerji üretimlerinin yarısı kömürle devam ederken "dünya kömürü terkediyor, biz de terkedelim demenin" temelsiz bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Albayrak devamında şunları söyledi:

"RÜZGAR VE NÜKLEERDEN DE YARARLANACAĞIZ"

"Türkiye'nin kömürden yararlanmaması kesinlikle düşünülemez. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin hedeflediği büyüme rakamlarının tutturması, istikrarını sürdürmesi için 50 bin meagabayta yakın yeni yatırım yapmak zorundayız. Tabii ki güneşten, rüzgardan ve nükleerden yararlanmaya devam edeceğiz.

"ÇEVRESEL HASSASİYETİN FARKINDAYIZ"

Bu alanlardaki kapasitemizi olabildiğince arttırmaya devam edeceğiz. Kömürle ilgili çevresel hasassiyetlerin farkındayız. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Karbon emisyon ölçümlere baktığımızda ABD dahil birçok gelişmiş ülkeden çok çok farklıyız. Teknolojinin tüm imkanlarını kullanan, çevrenin koruması, işgüvenliği açısından tüm önlemi almış son derece modern santrallerde yerli kömürümüzü sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)