E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Akar'dan İdlib açıklaması: Rusya biliyordu---

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Rusya biliyordu

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Rusya biliyordu
28 Şubat 2020 - 11:50 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı İdlib'de rejimin yaptığı hain saldırıyla alakalı konuştu. Akar Rusya'nın uyarılmasına rağmen saldırının devam ettiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İdlib'de Suriye rejiminin yaptığı saldırıyla alakalı yaptığı açıklamada Rusya'nın yapılan saldırıyla alakalı uyarılmasına rağmen saldırının durmadığını belirtti. 

Akar açıklamasında şunları söyledi:
"Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu’nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir. Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur. Ayrıca bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını burada belirtmek isterim. Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla derhal 200’den fazla rejim hedefi ağır şekilde ateş altına alınmıştır. Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir."

Şehitlere rahmet, kederli ailelerine, TSK'ya ve asil millete başsağlığı, yaralı personele acil şifa dileyen Akar, "Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Operasyonlarımız Mehmetçiğe ve bölgedeki mazlumlara uzanan kanlı eller kırılana kadar devam edecektir" diye konuştu.

NATO Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü Suriye toplantısı yapıyor

Şehitlerimizin isimleri belli olmaya başladı

Hatay Valisi: 33 askerimiz şehit oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika28 Şubat 2020 17:41

    Suriye halkı kendi kaderini kendi belirlesin, askerlik çağında 500 bin Suriyeli genç mülteci olarak Türkiye'de yaşıyor ve Türk askeri onların yerine ölüyor. S-400 ve Rus savaş uçağı alarak hava güvenlik sistemini Ruslara emanet etmeyi düşünenler kaldı mı!

  • Mehmet28 Şubat 2020 15:41

    Yiğit adam!

  • Recai 28 Şubat 2020 13:32

    Son çare ruslara yalvarmış ama dinlememişler. Bu komutanın askerlerine acıdım

  • Alp Arslan28 Şubat 2020 14:50

    DEFOL HADSİZ

  • Akmal seni 28 Şubat 2020 13:12

    Rusya zatenbas bas bagar dı maalesef kafası çalışmayan sizler göremediniz duyamadınız yazıklar olsun size bee...

  • Doğruya doğru28 Şubat 2020 13:07

    Rusyadan habersiz ve onaysız rejim gücü hareket dahi edemez. Şehitlerimizin faili rusyadır. Bunu rejime yıkmaya çalışmak rejime kayıp verdirmek öfkemi dindirmiyor..Dış politikada hatalar yapılmıştır. Dostum dediğimiz rusya arkamızdan bıçaklamıştır bizi..

  • Sami28 Şubat 2020 12:52

    Vurdun mu öyle vuracaksın ki bbirdaha hiçbirşeye cüret edemeyecekler şakamızın olmadığı anlaşılacak

  • Ahmak group sizi 28 Şubat 2020 13:11

    Sen bu kafayla gidersen daha çok vururlar...

  • tokatçı28 Şubat 2020 12:47

    TÜRİYE kimseye güvenmiyor..yok oraya güvendik yok buraya güvendik..yapması gereken neyse gücü yettiği kadar yapabiliyor.

  • ve28 Şubat 2020 12:43

    Boğaz askerş gemilere yasaklanıp, türk hava sahası yabancı güçlere kapatılmalı.  

  • Han28 Şubat 2020 12:40

    Orada Rusya nin herşeyden haberi oluyor aynı şekilde ABD'nin de haberi oluyor ve bir şekilde makul sebepler ile biz bilmiyorduk yada haberimiz olmadı gibisinden açıklamalar ile geçiştiriyor lar. Suriye rejimine ve terör gruplarına kimin destek verdiği ortada. Haberlerinin olmaması çok düşük bir ihtimal

  • . 28 Şubat 2020 12:40

    Vatan sağolsun şehidim inşallah bu şerefli şehitlikle peygamberimize komşu olursun cennetinde. HAKKINIZI ödeyemeyiz bizim çocuklarımız rahat büyüsün diye sizin çocuklarınız babasız kaldı

  • .....28 Şubat 2020 17:18

    ölenler vatan için ölmedi burda ülkesinden kaçan savunmayan götünü gere gere yatan senin insanın zor geçinirken onlara maaş baglanmış hastanelere gidiyorsun sen beklerken onlara öncelik tanınmış  daha dün şahit olduğum kendi akrabam ameliyat olmak için sabahtan akşama kadar sıra beklerken suriyeli sabah erkenden ameliyatını oluyor kalkmış birde vatan sagolsun diyen senin gibi mallar yüzünden ülke ne hale gelmiş utanmadan kalmış birde yorum yapıyorsun ölen yakının olsaydıda görseydim seni.

  • ve28 Şubat 2020 12:30

    açıklamalar iyi hoş diyemiyorum 33 askeri şehit etmişler.. anca savunma yapıyoruz.. 1 yaptırım ve açıklama yok. rusya şerefsizine adım atan yok. bpğazdan rus gemileri akdenize geçecek engelleyen yok. 

  • fafa28 Şubat 2020 12:20

    Rusya bilerek,isteyerek vurdu,çünkü Türk askerleri olmaması gereken yerde bulunuyorlardı diyor.Bunun anlamı biz vurduk demektir.

  • jjjgfk28 Şubat 2020 12:17

    Çok güvendiğiniz Rusya'nın kalleşliğini gördünüz artık hani Erdoğan Ruslar birebir çatışmaya girmek istemez diyordu noldu bizi çok net vurdu. Erdoğan yine mi kandırıldı oluyor. Çok güvenmeyin demiştik Ruslar acımasızdır. Ruslarla savaşalım

  • Tam komedi 28 Şubat 2020 12:12

    Askerin koordinatlarını düşmanla paylaş sonra ekrana çık ağla ! İstifa edin onurlu olun ! Kalkmış birde şu kadar rejim askeri öldürürdük diyor sen kendi şehit sayını bile net veremiyorsun düşman sayısını nerden bileceksin!!! Halkın gazını almak için böyle konuşuyorlar ! Alçak rusya onun bunun çocukları.

  • ...28 Şubat 2020 12:11

    Rus gemleri oğazdan geçmemeli. roket gemileri var. uydudan yer tesbitiedip, ehdefleri vuracak gemiler bunlar. hem nato hemde turk askerine tehdittir bunlar... Nato adımlarına karşın rusya hamle yapıyor.boğaz askeri gemilere kapatılmalı... adım at turkıye.. kendın ve nato için ilk hamle.. 

  • mert28 Şubat 2020 11:56

    Geç bunları bayım. Bu rakamlar kayıplarımız sonrası bizim için hiç bir şey ifade etmiyor. Bataklıktan bizi nasıl çıkaracaksınız mültecileri nasıl gönderceksiniz onları anlatın. Gerisi hikaye. Rejimin amacı bizi rusya ile savaştırmak.