E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Akar ve TSK komuta kademesi Bakü'de---

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Bakü'de

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Bakü'de
31 Aralık 2020 - 09:20 borsagundem.com

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, Türkiye ile Rusya arasında oluşturulacak Ortak Merkez’de görev yapacak Türk askerleri ile Bakü'de bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi Azerbaycan'ın Bakü şehrine gitti. Rusya ile ortak devriye faaliyetlerinde görev alacak Türk askerleri ile bir araya gelen Akar ve komutanlar son bilgileri aldı.

AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Akar, burada yaptığı açıklamada, "Ortak Merkez'den ateşkesin gözetlenmesi ve takibi söz konusu. Vazifemizi yapmak için arkadaşlarımız burada hazır. Ortak Merkez çalışmaya başladıktan sonra faaliyetlerimiz yoğunlaşacak ve Türk-Rus askerleri birlikte çalışmak suretiyle Azerbaycanlı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar müdafaa etme görevimizi yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Ermenistan'ın saldırıları sonrası Azerbaycan ordusu harekete geçmiş, Dağlık Karabağ operasyonunu başlatmıştı. 45 gün süren operasyon sonrası Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkese varılmıştı. Anlaşma gereğince Ermenistan 30 yıldır işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı terk etmişti. Türkiye ile Rusya bölgede garantör olarak Ortak Merkez kurarak devriye faaliyetleri yürütme kararı almıştı.
(Sabah)

Küresel piyasalar yılbaşı tatili öncesi karışık seyirde

Yabancılar yıl biterken ne aldı, ne sattı?

TCMB'den 'o' ücretlerde değişiklik

Günün önemli şirket haberleri 31/12/2020

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)