E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Akar: Karabağ yerli ve milli silahlarımızla kurtarıldı---

Bakan Akar: Karabağ yerli ve milli silahlarımızla kurtarıldı

Bakan Akar: Karabağ yerli ve milli silahlarımızla kurtarıldı
05 Aralık 2020 - 21:17 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk yapımı silah sistemlerinin önemine değinerek, "Azerbaycan ordusu, Karabağ'ı 30 yıldır devam eden Ermenistan işgalinden yerli ve milli silah sistemlerimizin de katkısıyla 44 günde kurtarmıştır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı "İlk Milli Helikopter Motorumuz TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"ndeki konuşmasına Mühendisler Günü'nü kutlayarak başladı.

Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği, teşviki ve desteğiyle çıkılan yolda, savunma sanayisinin her alanında olduğu gibi havacılık sektöründe de önemli adımlar atıldığını ve büyük başarılar elde edildiğini dile getirdi.

Havacılık ve uzay sanayisinde Türkiye’nin öncü kuruluşu olan ve TSK’nin ihtiyaçlarını karşılayan TUSAŞ'ın özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlara işaret eden Akar, diğer yerli savunma sanayisi şirketleriyle dünyanın en büyük 100 savunma firması arasında yer alarak milletin gururu olduğunu vurguladı.

“GÖKBEY’in seri üretimini heyecanla bekliyoruz”

Geçen yıl, TEİ'yi ziyaret ederek yerli ve milli helikopter motorunun ilk testlerinin başarıyla geçtiğine şahit olduğunu anımsatan Akar, "Aradan geçen süre zarfında geldiğimiz noktada, bu güzide firmamızın gerçekten büyük bir başarı hikayesi yazdığına yine hep birlikte bugün şahitlik ediyoruz. Motor entegre ve sertifikasyon çalışmalarını müteakip genel maksat helikopterimiz GÖKBEY’in önümüzdeki dönemde seri üretiminin başlamasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

"Başarı bir yolculuktur, bunun bir varış noktası yoktur" inancıyla kat edilmesi gereken daha çok mesafe olduğunun altını çizen Akar, "Bu bilinçle çalışan TUSAŞ’ın aynı şekilde Milli Muharip Savaş Uçağı projesinde de büyük başarılar elde edeceğine, ülkemizin ve milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edeceğine ve silahlı kuvvetlerimizin acil ihtiyaçlarını bu yönde de karşılayacaklarına tüm kalbimle inanıyorum" ifadesini kullandı.

TSK sahada büyük başarılar gösterdi

Akar, değişen teknolojiyle savunma ve güvenlik yaklaşımlarının da sürekli değiştiğini belirterek şunları söyledi:

"Fedakarlık ve kahramanlık bir ordunun temel vasıflarıdır. Ancak bunlar, tek başına yeterli değildir. Zira bu vasıflara haiz bir ordunun en önemli ihtiyacı, her an ve her koşulda kullanabileceği ve böylece personele moral, motivasyon ve öz güven üstünlüğü kazandıracağı silah sistemlerine araç gereç ve mühimmata da sahip olması gereklidir. Bu bakımdan, yerli ve milli silah sistemlerimizin ordumuza kazandırdığı moral, motivasyon ve öz güven, asla göz ardı edilmemelidir. Bugün TSK, yerli ve milli imkanlarla üretilen harp silah, araç, gereç ve mühimmatı kahraman ve fedakar personeliyle buluşturarak, bizzat uygulama alanında, yani sahada büyük başarılar elde etmiştir ve etmektedir."

Karabağ yerli ve milli silahlarımızla kurtarıldı

TSK’nin dünyanın birçok coğrafyasında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmesinde, yerli ve milli imkanlarla üretilen silah sistemlerinin katkısının büyük olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Türk yapımı silah sistemlerinin etkinliği, yakın zamanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde de en açık şekilde görülmüştür. Kahraman Azerbaycan ordusu, 'Tek Vatan Harekatı'nı büyük bir başarıyla icra ederek Karabağ’ı 30 yıldır devam eden Ermenistan işgalinden yerli ve milli silah sistemlerimizin de katkısıyla 44 günde kurtarmıştır. Bugün tüm dünyada yerli ve milli silah sistemlerimizin harekatın seyrine yönelik belirleyici etkileri konuşulmakta ve dikkatle takip edilmektedir."

"Savunma memleket ve devlet meselesidir"

Yaşanan gelişmeler ve coğrafya şartları yerli ve milli savunma sanayinin bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu gösterdiğini aktaran Bakan Akar, "Bizler için savunma, güvenlik, her şeyin ötesinde millet, memleket ve devlet meselesidir" dedi.

Bakan Akar, güçlü savunma sanayisine de vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Güçlü savunma sanayisi, güçlü ordu için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz demeden kamu, özel sektör, vakıf şirketleri ve üniversitelerimizle birlikte omuz omuza, yüksek bir motivasyonla çalışmaya, üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Çok iyi biliyoruz ki küresel pazarda rekabet edebilecek ürünleri geliştirebilmek için gereken teknoloji ve inovasyon faaliyetleri, firmaların artık tek başına kendi imkanları ile başarabilecekleri bir seviyenin çok ötesine geçmiş durumdadır."

Birçok ürün özel sektör dinamizmi sayesinde yapılıyor

Akar, belirli alanlarda özel sektör ile çalışmayı, özel sektörün dinamizminden istifade etmeyi zaruret, şart ve milli bir gereklilik olarak nitelendirerek "Özel sektör dinamizmi olmasaydı İHA/SİHA ve diğer birçok ürünü yapamazdık. Binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli ve manevi değerlerimizin bir şekilde korunmasında çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirdik" diye konuştu.

Bakan Akar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sonuç olarak TSK, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başında olan bizler, bundan sonra da yüksek teknoloji ürünü yerli ve milli silah sistemleriyle teçhiz edilmiş şekilde daha güçlü olarak milletine hizmet etmeye devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Bu vesileyle kahraman ordumuz hudutlarımızda, sınır ötesinde ve yedi iklim, üç kıtada ülkemizin güvenliği ile hak, alaka ve menfaatlerini koruma mücadelesi verirken; sevgisi, güveni ve duasından güç aldığımız, bizlere daima destek olan asil milletimize şükranlarımı sunuyorum. Yine TSK’nin fedakarlık ve kahramanlıkla verdiği bu mücadelede ihtiyaç duyduğu silah sistemlerinin ve mühimmatın yerli ve milli imkanlarla üretilmesinde bizlere liderlik yapan, yolumuzu aydınlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu yolda alın teri döken, emeği geçen herkese ayrıca şükranlarımı sunuyorum."

 

Ermenistan'da Paşinyan protestoları hız kesmiyor

 

İşte ilk yerli helikopter motoru!

 

Karabağ zaferi geçit töreniyle kutlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • horoz06 Aralık 2020 18:16

    Genelkurnay başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmekten 3 yıl yatırırılken birileri " bırakın yargı işini yapsın" derken birileri 3 maymunu oynarken silivri mahkemelerinde nöbet tutanlar kimdi acaba.Ne çabuk unuttuk o günleri değil mi trol kardeşler.

  • serok agopyan06 Aralık 2020 17:07

    Hayır katılmıyorum.Ermenistanın yenilmesinin tek sebebi ordunun yeterli eğitim almayışı ve disiplinsizliğidir..Bu arada bazı hain komutanların da değiştirilmesi şarttır.

  • Cello06 Aralık 2020 14:26

    En kısa zamanda atom bombasını yapmamız lazım.... etrafımız düşmanla dolu ...baska çaresi yok..askeri güç düşmanı tirsidir.

  • Kamil06 Aralık 2020 13:16

    ille de konuşmak zorundamısın ! Ermeniztan eski başkanı , TC yi savaşa sokmak için çok savaştık, başaramadık ,diyor. Sen çıkmışsın , TC nin ihaları ile savaşa müdahil olduk , diyorsun.  :(  :( 

  • muhalif06 Aralık 2020 11:06

    Rusya vurmanıza izin verdi silah milah hikaye sihalarla yanı başındaki yunanistana saldırsanıza o zaman görürüz??

  • AhmetK06 Aralık 2020 15:33

    Muhalifle hainliği karıstırmayın artık.. hic mi içinizde vatan sevgiis yok nerede kim buyuttu sizi..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Aralık 2020 11:56

    seni neden rahatsız etti Türk düşmanı.zamanı gelince her şey yapabilecek bir millettir.

  • Nedim06 Aralık 2020 08:30

    Evet arkadaşlar   artık hepimiz  Kemal  K.oğlu ve arkadaşlarının  bld. başk.ları dahil her birinin bir yıkım projesi   ekibinin  bir parçası oluğunu ağızlarından çıkan sözlerden  anlamış bulunuyoruz!  Bunlar halka rağmen  neden bu kadar  cüretkar oluyorlar!  Sebebi açık  1-  Cesaret  aldıkları cahil bir azınlık var bu cahil  azınlık sefil ve her yalan rüzgarına rahatça kapılan  iyiyi kötüyü pek ayıramayan aciz tiplerdir.  Öyle ki hala tank fabrikası satıldı yalanı ve diğer yalanlarını ne söylersen söyle mahluk kafasında kurduğuna inanıyor. 2-  Asıl cesaret  akıl ve taktik aldıkları   üst akıldır.  pkk ve fto itlerini de işin içine girince mütemadiyen bir karamsarlık ve kaos havası oluşturma gayretleri de bundandır.

  • Bekir05 Aralık 2020 23:45

    Elalemi kurtarırken kendimiz batacağız.

  • KASIM YANTIR06 Aralık 2020 11:58

    ALLAH senin gibilerinin belasını versin vatan hainleri sizleri .eskiden abd uydusu idik.bir bunlarla savaşmıyoruk ki.tüm haçlı ordusu birde bunların içimizdeki orduları ilede.fetöcü seni.

  • Bir yorum06 Aralık 2020 08:12

    He yav battın, bittin geberdin!

  • HASAN SABBAH05 Aralık 2020 22:39

    Diyelim ki dünyanın en süper ve en fiyatı uygun olan uçak tank uzun menzilli füze vs.vs.ihtiyacımız olan bir silahı KATAR veya başka bir müslüman devleti üretse bizde onlardan alsak ve abd israil fransa almanya ingiltereden almasak kemal yine ortaya çıkıp milletin galayana getirip ortalığı yıkar.bu kişimi bu ülkeyi yönetecek.aklı selim insanlar ellerini vizdanlarına koyup kime oy verdiklerini artık sorgulamalıdırlar.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER05 Aralık 2020 22:35

    kemal in neden işine gelmiyor.bugün abd dünyanın en süper devleti.tüm silahlarını özel sektöre yaptırmaktadır.biz üretmediğimiz ihtiyacımız olan silahları abd ve ab ile rusya israil den alınca alkışlıyor ama bu silah yapımına bir müslüman ülkenin katkısı olunca adeta çıldırıyor.bu kişi neden müslüman parasına bu kadar allerjisi var.o zaman f 35 ve diğer ortak abd ve ab ülkeleri ile ortak silah üretim tesisleri yapıp ürettiğimiz zaman neden kemal sesi çıkmıyor da şimdi çıkıyor .paranın dini olurmu sizlere soruyorum.bunların müslümanlar ile ne alıp veremediği var.

  • raşit hoca05 Aralık 2020 22:07

    geleceğin silahları zaten siha gibi silahlar. bakın ne tank ne hava savunma sistemi hepsi hikaye. yakında bizim sihalar f35 gibi uçakları havada vurmaya başlayınca f35 projesi suya düşecek . aynen füze bataryaları gibi. ayrıca düne kadar Diyarbakır da kimlik kontrolü yapan teröristler şimdi ırak ve suriyedeki kendi dağlarında gezemiyorlar. bu siha ları yapanlardan Allah razı olsun. Bu tür silahlar var iken bu Ordunun başında böyle komutanlar var iken kimse Türkiye ile başa çıkamaz. Allah ordumuzun ayağına taş değdirmesin.

  • YASEMİN KADIRGALI05 Aralık 2020 22:31

    hdp ve dostaları iktidara gelir ise bu fabrikalar bir bir kapattırır abd ve ab çünkü tüm dünyadaki silah üretimleri bunların tekelinde.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ05 Aralık 2020 21:36

    EĞER BU SİLAHLARI YAPMASA İDİK SURİYE, LİBYA, IRAK, KARABAĞ DA İNANKI EN AZ 100 000 KADAR ASKERİMİZ ŞEHİT OLUR İDİ.ABD NİN FETÖSÜ VE İÇİMİZDEKİ SATILMIŞLARIN ZAMANINDA HER GÜN 50-100 ASKER ŞEHİTLERİ BİZİM İÇİN NORMAL İDİ.ŞİMDİ TEK TÜK OLSA BİLE MİSLİ İLE İNTİKAMI ALINMAKTADIR.EĞER BU İKTİDAR GİDER İSE TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYEN  HDP VE DOSTLARI İKTİDARA GELİR İSE  BAKIN ÜLKEMİZİN HALİNE BİR DAHA KİMSE TOPARLAYABİLECEK Mİ.BİR TEK EKONOMİK SIKINTILAR VAR ODA TÜM ÜLKELERİN ÜLKEMİZE VE İÇİMİZDEKİ ONLARIN DOSTLARININ SALTIDIRMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR.

  • azmi06 Aralık 2020 13:18

    Soyadın gerçek mi , uydurma mı

  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Aralık 2020 21:32

    İŞTE ŞİMDİ CHP Lİ O MİLLETVİKİLİ SİZİ BELGELERİ İLE ABD YE YİNE ŞİKAYET EDER İSENE NE YAPACAKSINIZ SAYIN PAŞAM.

  • RAMO CANCAN05 Aralık 2020 21:31

    EĞER AK PARTİ VE MHP İKTİDARDA OLMASA KIYAMETE KADAR KARABAĞ ERMENİSTAN DA KALMAYI BIRAKIN TÜM ERMENİSTAN VE ÜLKEMİZİN BİR KISMINIDA BELKİ ERMENİSTAN TOPRALARINA KATILACAK İDİ.BELKİ EKONOMİK KRİZLER YAŞIYORUZ AMA BİR KAÇ YILA BUNUNDA ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUM.

  • Bir yorum06 Aralık 2020 08:17

    Aşağıdaki cahil bu işler nüfus ile olmaz!  Karabağ  30 yıldır işgal altında üstelik bunların füzeleri  Azeri şehirlerini na hale getirdiğini  görmedin mi?  Bu füze rampaları tahrip  edilmeseydi  görürdün.  Her türlü kazanırdık. Bize bir şey olmaz lafları ahmakça laflardır. 

  • Cahil06 Aralık 2020 04:08

    2 milyon nüfuslu ermenistani 11 mikyonluk azerbaycan her türlü yenerdi. Azerbaycan doğalgaz ve petrol zengini, ermenistan fakir üstelik. Türkleri küçümseme