E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakakalırız yükselen dünyanın ardından---

Bakakalırız yükselen dünyanın ardından

Bakakalırız yükselen dünyanın ardından
18 Aralık 2019 - 10:05 borsagundem.com

Dünya borsalarındaki yükseliş genele yayılarak güçleniyor.

MSCI Dünya hisse senedi endeksi ABD ve Almanya hisselerinin önderliğinde yeni zirve yapmaya devam ediyor. Gelişmekte olan borsalar Aralık başından beri %6 getiri ile gelişmiş piyasaları (%2) yeniyor.

Türkiye piyasaları ABD yaptırımı endişesi ile dünyadaki yükselişe katılamadı. Gelişmekte olan piyasalar gelişmekte olan piyasaların Salı günü %2, Aralık ayında %5,5 gerisinde kaldı. Türk lirası %2'ye yakın kayıpla en çok kaybeden gelişmekte olan para birimleri arasında yer adı. Sektör bazında bakıldığında demir-çelik, gayrimenkul, çimento, cam ve sigorta güçlenirken, banka, petrol ürünleri, perakende borsanın gerisinde kalıyor.

Pentagon'un Türkiye'ye olası yaptırımlar öneren savunma bütçesi ABD Kongresinden geçti. F-35'lerin teslim edilmemesi, NordStream 2 ve TürkAkım gibi enerji boru hatlarında çalışan şirketlere yaptırım gibi konuları içeren tasarının onaylanması Türkiye piyasalarında kısa vadede oynaklığı artıracak. Ancak orta vadede Türkiye'nin yükseliş trendini değiştirmez.

İŞ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)