E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahoz Erdal öldü mü?---

Bahoz Erdal öldü mü?

Bahoz Erdal öldü mü?
10 Kasım 2014 - 19:01 borsagundem.com

Kobani'deki kuşatmayı sürdüren IŞİD'e yakın sitelerde PKK liderlerinden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia edildi.

PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal'ın IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası bir anda Ankara kulislerini de hareketlendirdi.

İstihbarat birimleri, Suriye'deki yerel kaynaklarından iddianın doğru olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Yetkililer iddiayla ilgili istihbarat toplama çalışmalarının devam ettiğini, ancak bu iddiayı doğrulayan bir bilginin olmadığını belirttiler. 

Askeri kaynaklar da benzer değerlendirmeyi yaparak "İddia ile ilgili bir bilgi yok" dediler.

IŞİD'e yakın sitelerde PKK liderlerden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia edilmişti.

BAHOZ ERDAL KİMDİR
Bahoz Erdal kod adlı Suriye asıllı Fehman Hüseyin (45), PKK’nın kısa adı HPG olan silahlı kuvvetlerinin en üst düzey komutanlarından biri olarak biliniyor.

Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi alan Bahoz Erdal'ın, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdiği iddia ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut demirkollllu11 Kasım 2014 10:29

    pkk lılara öldü demek ,pkk lıların şahsiyetsizleşmelerine aykırı.Kandillinin telef olduğu yada geberdiği şeklinde ifade etmek lazım.Kürt kardeşlerimiz apocuların leşe dönüşmesini beklliyor.Bir caninin gebermesi (gerçekse)bu da ,kandile zorla çıkanlar için bayramdır..İmralı hayranlarının ,apo ve pkk yı düşman olduklarını anladıkları an insan olma ihtimali oluşur..KCK da; bir apo uşağı maşası kölesi ve gerizekalı yaratıklardır

  • türk10 Kasım 2014 21:19

    inşallah adi mahluk gebertilmiştir haber doğru ise işite ödül olarak silah ve maddi yardım verelim