E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den ses kaydı açıklaması---

Bahçeli'den ses kaydı açıklaması

Bahçeli'den ses kaydı açıklaması
25 Şubat 2014 - 10:11 borsagundem.com

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan hakkında ortaya çıkan ses kayıtlarına ilişkin açıklama yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi durumunu en kısa yoldan ve en kısa süre içinde gözden geçirmesi ve samimi iç muhasebe yaparak bir karara varması gerektiğini söyledi.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşması hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Bahçeli açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda harama tamah etmiş, yolsuzluğun esareti altına girmiş birisi oturmamalıdır ve oturamayacaktır." dedi. 
Bahçeli, başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, hukuk organlarının devreye girmesi gerektiğini, iddiaları teker teker inceleyerek soruşturmasını istedi.

Bahçeli açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye olağanüstü bir dönemin içinden geçmekte ve sonuçları itibariyle çok ağır olacak tehlikeli bir sürecin tüm ağırlığını yaşamaktadır.
Maalesef ki sorunlar çığ gibi büyümektedir.
Aziz milletimiz her güne yeni bir musibetle uyanmakta, hükümetin üst üste neden olduğu yıkım ve talanla muhatap kalmaktadır.
17 Aralık 2013 tarihinden bu güne geçen 70 günlük sürenin  rüşvetin, yolsuzluğun, karanlık ilişkilerin, çıkar ortaklıklarının ve hazine yağmacılığının ayyuka çıkmasına resmen sahne olduğu bilinen bir gerçektir.
Bu kapsamda Türk milleti olan biten bütün iğrençlikleri, açığa ve ortaya çıkan bütün çirkinlikleri kaygıyla ve kızgınlıkla izlemektedir.
Başbakan Erdoğan, suç ve suçluyu koruyan, kanunsuzlukları özendiren, kanuna karşı gelenleri azmettiren, soygunu saklayan, haksızlığı savunan, hukuksuzluğu aklamaya çalışan tavrıyla siyasetin yüz karası olmayı fazlasıyla hak etmiştir.
Cumhuriyet tarihinin hiçbir devresinde böylesine şaibeli, böylesine ahlak, fazilet ve adaletle ters düşmüş bir siyasetçi ne görülmüş, ne de duyulmuştur.
Başbakan Türkiye'nin sırtındaki kambur, önündeki engel, ayağındaki pranga haline gelmiştir.
Rüşvet ve yolsuzluk konusundaki ifşaatlar, bu çerçevede yayımlanan tape, görüntü ve ses kayıtları Başbakan ve hükümetinin ipliğini çoktan pazara çıkarmıştır.
Özellikle Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin dün sanal medyaya düşmesi haklı olarak gündeme damga vurmuştur.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17 Aralık 2013 günü erken saatlerde başlatılan "Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu"nun hemen akabinde Başbakan'ın kanun kaçağı oğluyla telefon üzerinden yaptığı konuşmalar akıllara durgunluk vermiştir.
17 Aralık operasyonunu haber alır almaz korkuya kapılan Başbakan'ın, yolsuzluktan elde ettiği ve nakit olarak değişik aile fertleri aracılığıyla sakladığı milyarlarca liranın derdine düşmesi skandalla bile izah edilemeyecek bir rezillik olarak tarihe geçmiştir.
Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal'i arayarak  amcası Mustafa, abisi Burak, eniştesi Berat ile bir araya gelmesini ve herkesin evinde bulunan çalıntı paraları bir an önce evden çıkarmasını istediği medyaya yansımıştır.
Başbakan'ın değişik adreslere gizlenmiş 2,2 katrilyon tutarındaki kirli paranın tamamen sıfırlanmasını ısrarla ve aceleyle oğlundan istediği anlaşılmıştır.
Bu kadar büyük bir meblağın akşam karanlıkta evden çıkarılmasının daha yararlı olacağı baba ile oğul arasındaki konuşmalarla ortaya çıkmıştır.
Eğer bu konuşmalar tamamıyla doğru ise karşımızda çok ciddi, çok vahim bir mesele var demektir.
Eğer bu konuşmalara en ufak bir ilave, en küçük bir montaj yapılmamışsa Başbakanlık makamında oturan zatın insanlığından, inandırıcılığından, iradesinden, iffetinden, daha da önemlisi imanından dahi bahsetmek imkânsız olacaktır.
Hiç kuşkusuz evinde helal kazancı olan birisinin herhangi bir endişe taşıması, sıkıntıya girmesi, can havliyle yargıdan kaçınması akıl dışılık olduğu kadar hayal mahsulü bir davranıştır.
Başbakan Erdoğan'ın yargıdan kaçırdığı oğluyla konuşması esnasında sesine sirayet etmiş telaş ve tedirginlik suçüstü basılmaktan, haramla yakalanmaktan çekinen bir suçlunun psikolojik açmazını açığa vurmaktadır.
Görünen odur ki, rüşvet ve yolsuzluk makası yavaş yavaş daralmakta, hırsızlığın elebaşı kararmış yüz hatlarıyla belirginleşmeye başlamaktadır.
Başbakan Erdoğan oğluyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesini montaj diyerek Kavuşturacağını aklından çıkarmalı, hele hele paralel saldırı var diyerek yakayı kurtaracağını hiç düşünmemelidir.
Bugüne kadar yazılı ve görsel basına sızan hiçbir ses kaydı veya tape Başbakan tarafından yalanlanamamıştır.
Öyle ki Fas'tan yandaş 'Alo Fatih' hattına talimat verdiğini bizzat ikrar etmiştir.
Başbakan 70 gündür Türk milletini sanal düşmanlarla avutmasının, komplolarla kandırmasının, toplumu kutuplaştırmasının, hırsızlığı inkâr eden yüzsüzlüğünün hesabını vermelidir. 
Artık Başbakan'ın tüm sözleri, tüm ezberleri, tüm algı operasyonları havaya uçmuştur.
Savcılara ve hâkimlere karaçalınsa da, adalette ki kıyım süratle devam etse de pislik diz boyu, belgeli yolsuzluk dağ gibi ortada durmaktadır.
Bu gelişmeler neticesinde, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin meşruiyeti kalmamış, hukukiliği kaybolmuş, siyasi ahlakı imha olmuş, milli iradeyi temsil yetkisi sakatlanmıştır.
Türk milleti  villasına rüşvet ve hırsızlık kanalıyla istiflediği paraları, operasyon olur beklentisiyle kaçırma hesabı yapan birisinin Başbakanlığına daha fazla tahammül edemeyecektir.
Recep Tayyip Erdoğan'ın yalan, riya, vurgun, kin, ötekileştirme, dışlama, bölme, götürme, yürütme, soygun üzerine kurduğu iktidarı şiddetli deprem geçirmektedir.
Nitekim AKP baştan ayağa iflastadır.
Başbakan siyasi durumunu en kısa yoldan ve en kısa süre içinde gözden geçirmeli, samimi iç muhasebe yaparak bir karara varmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda harama tamah etmiş, yolsuzluğun esareti altına girmiş birisi oturmamalıdır ve oturamayacaktır.
Başbakan Erdoğan boşuna çırpınmamalıdır. Kaçacak, kendisini kurtaracak, bahane üretecek hal ve imkanı kalmamıştır.
Başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, hukuk organları devreye girmeli, iddiaları teker teker incelemeli ve soruşturmalıdır.
Ayrıca rüşvetçi bakanlarla ilgili fezlekeler derhal TBMM'ne intikal ettirilmeli, 17 Aralık ve 25 Aralık'ta adaletin peşine düştüğü şüpheliler objektif ve bağımsız mahkeme önünde çete başıyla birlikte hesaba çekilmelidir.
Başbakan Erdoğan için malum ve mutlak son görünmüştür.
Aileyi rüşvet ve hırsızlık kazanı olarak gören, çocuklarını hırsızlığa alıştıran bu zihniyet hem Yüce Divan'da hem de millet vicdanında hakkında verilecek hükme katlanmak zorunda kalacaktır.
Herkes bilsin ki, bu günler çok uzak değildir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • saim25 Şubat 2014 17:01

    Doğru söylemiş. Başbakana düşen yolsuzlukların üstüne gitmektir. Bunlar üstünü örtmeye çalışıyor. Demek ki yapmışlar.

  • vermiyecegim oyumu size sahtekarlar25 Şubat 2014 14:09

    sizin kayitlariniz oyun, akp'nin gercek.

  • İbrahim Mermer25 Şubat 2014 12:07

    Malesef hepsi birbirinden beter, hepsi birbirinden çirkef, hepsi doğru ve samimi olarak milleti düşünmeyen; vatana ve millete layık olmayan siyasetçiler.Ne yazık ki ortam ve sistem böylelerini milletin karşısına getiriyor.

  • c225 Şubat 2014 12:05

    cok ucuzsunuz püskevitçiler hade oradan .. bu kadar muz cumhuriyetimiyiz basit olmayın !. 30 martta kadar her türlü saldıraya devam edin bakalım. sonra görecem ben sizi

  • ersin0625 Şubat 2014 11:52

    bir lafa bakarım birde söyleyene şimdi birde buna inanlara bakıyorum :))))

  • polat25 Şubat 2014 11:49

    sayın bahceli bir zamanlar ip atıyodunuz şimdi pazara cıkarıyosunuz

  • ibrahim özbek25 Şubat 2014 11:45

    ey mossad ey abd ey ingiliz ajanları ve diğerleri Türk milleti artık sınıf atladı daha güzle montajlar yapın bunlar kolay çözülüyor değerlerimizi sizlere yedirmeyceğiz geçti o günler

  • Cengizhan25 Şubat 2014 11:33

    Nasılda sarılıyorlar her internetten paylaşılan mizansen videolara. Hiç doğrumu uydurmamı diye sorgulamadan! ne yapsınlar kendileri çok boş insanlar! tek umutları bu yayınlar!iktidarmı olacaksınız bu şekilde? Yürü anca gidersiniz!

  • ecele faydası yok25 Şubat 2014 11:29

    akkoyunlar iş başında...bu ne telaş alma mazlumun ahını çıkar kasette kasette

  • Emre25 Şubat 2014 11:23

    MHP veya Chp veya Buunların koalisyonu iktidara gelsin kesin bu ulkede ekonomik sosyal çöküş başlar. Nitelikleri kadar birsey verebilirler bu memlekete! zaten bugune kadar muhalefete niteliklerini çok iyi gösterdiler

  • dürüst25 Şubat 2014 11:20

    başbakan mhp nin yükselişte olduğunun farkında o yüzden sürekli mhp ye sataşıyor tabiki onun kuzucuklarıda buralarda yazılar yazıyorlar istesenirde gideceksiniz istemesenizde.artık halkın gözünden düştünüz çünkü.

  • montajcılar25 Şubat 2014 11:19

    Ses montajını yapanların kendi sesleri tape'ye takıldı google aratıp bakın bakalım nasıl yaptıklarını baştan sonra dinleyin çekirdekleri de bitmiş çekirdek yollayın birkaç paket iyi çalışıyorlar çünkü.. yıllardır mhp ye oy verdim bugün inadına akpye vereceğim oyumu bu kadar aymazlık olmaz bu kadar hainlik olmaz bir de kahkaha atıyorlar herkese enayi gözüyle bakıyorlar kendi tiniyetindekilere bile!

  • ÜLkü25 Şubat 2014 11:14

    Gelişen ekonomisiyle sosyal kalkınmasıyla Ukenin gelişen imajı neydi son aylarda nerelere düşürüldüğünü görünce Bir çok uydurma araçla menmlekete bu kadar zarar vererek iktidar olma hırsına girmişleri görünce. sadece çirkefliği kendine ülkü edenleri görünce, artık memleketin sadece Akp ile yukseleceğine inandım.

  • ibrahim özbek25 Şubat 2014 11:13

    zavallılığın iğrençliğin tavan yaptığı insanların şeref ve haysiyetlerinin hırs yüzünden ayaklar altına alındığı günlere devam ediyoruz millet artık bunları yemez doydu artık başka numaralar bulun

  • BJK25 Şubat 2014 11:07

    Mhp ve chp kolisyon hukumeti mimarlığı için bazı güçler çok buyuk entrikalar yapıyr dolaplar ceviriyorlar. bu kadar aşikar biçimde hemde. memleketin ekonomsini piyasaarı çökertmede bu oyunun birparçası olmuş! ilk defa oyum akp ye olacak. kahrolsuniç ve dış faşistlerin işbirliği. onların bu memlekete verecek hiç bir şeyi yok yoksulluktan kargaşadan kandan başka!!

  • akp25 Şubat 2014 10:54

    siz gelince ne olacak onu söyleyin ne değişecek bırakın bu boş ağızları halk salak değil artık yedirmeyiz ülkede askerim ölmüyo bana bu yeter törer bitti kasetler başladı uyanın...

  • borsa25 Şubat 2014 10:46

    seçime 1 ay var, chp mhp icraat görelim,ne yapmayı vaat ediyorsunuz,tuturdular bir yolsuzluk,sanki sizin zamanınızda olmadı, o yüzden akp hep şamarlıyor sizi,gene şamarlayacak,bırakın erdoğanla uğraşmayı, şunu yapacağız, bunu yapacağız, bu sorunu böyle çözeceğim de, hiçbirinin ağzından iktidar olacağım lafı hala çıkmıyor,kendileri de inanmıyor çünkü, 30 martta akp % 45 alacak yine chp mhp de başarılıyız oylarımızı 2 puan arttırdık diyecekler :)

  • kirli 25 Şubat 2014 10:43

    başbakan artık bu yaptıklarının hesabını vermeli koltuğuna yapıştığı hergün ülkeye çok büyük zararlar veriyor.bu işten kaçış yok oğlunu yargı önüne çıkarmalı.

  • mustafaS25 Şubat 2014 10:38

    Kokuşmuş siyasetçiden ne beklenir! oda tv'de bile yazıyor kayıtta ankarada olduğunu söylerken başbakan o tarihde konyada! İnadına AKP

  • hakan277225 Şubat 2014 10:36

    Hala bunlar utanmıyorlar milletin karşısına çıkıp yolsuzlktan bahsetmeye.Ellerine montaj bir kayıt geçiyor fırsat bu hükümeti yıkalım.MHP CHP BDP mi yönetecek.Hanginizde var yönetebilecek kabiliyet

  • hadi be25 Şubat 2014 10:32

    bankaların içi sizin döneminizde boşaltıldı ama siz hala mhp nin başındasınız

  • yolsuzluk25 Şubat 2014 10:30

    hangi polis hangi savcı başbakab ve oğlu için bu iddiaları araştıracakki hepsini sürdüler yada görevden aldılar..