E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den çok sert 1 Mayıs mesajı---

Bahçeli'den çok sert 1 Mayıs mesajı

Bahçeli'den çok sert 1 Mayıs mesajı
01 Mayıs 2015 - 23:32 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da yaşanan 1 Mayıs olaylarıyla ilgili sert açıklamalar yaptı

MHP'den yapılan açıklamaya göre Bahçeli, Twitter'dan yayınladığı mesajında, her 1 Mayıs'ta Türkiye'nin adeta alarma geçtiğine değinerek her 1 Mayıs'ta milletin diken üstünde durduğunu aktardı.

1 Mayıs'ta meslek olarak provokasyonu seçen karanlık odakların oyunlarının izlendiğine işaret eden Bahçeli, "Her seferinde, 1 Mayıs bölücü çevrelerin, yıkıcı unsurların, şiddet ve barbarlıktan nemalanan grupların meydan okumasına sahne oluyor" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, "Taksim'e çıkardım, çıkamazdın" tartışmalarına hapsedilen Emek ve Dayanışma Günü'nün gerçek anlamından koparıldığını ve zehirlendiğini belirterek, "Halbuki işçimizin ağırlaşan meselelerini konuşmalıyız. Dökülen alın terleriyle uyumsuz vahşi sosyal ve ekonomik şartları masaya yatırmalıyız" şeklinde görüş bildirdi.

Emeğin kutsal ve saygın olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti: "
İşçi denilince akıllara körleşmiş ideolojik akımların gelmesi, sınıflı toplum yapısının hatırlatılması, yanlış olduğu kadar maksatlı ve marazidir. İşçi, hepimize emanettir. Türkiye için fedakarlık yapan kardeşlerimiz, hepimizin iftiharıdır. İşçinin hakkını savunmak, asıl bizim görevimizdir. Hayatında işçiyi sadece malum kitaplarda okumuş, emek sarfiyatının doyumsuz lezzetine erişememiş kimselerin, işçiden bahsetmesi istismardır. Eğer ki işçilerimizin ihtiyaç ve beklentileri, yalnızca Taksim Kazancı Yokuşu'na sıkıştırılırsa bu en başta emeğin ruhuna hakaret olur."

"Ezberlenmiş emek-değer teorileriyle vakit harcayan eski tüfeklerin, aşırı ve yasa dışı oluşumların gerçekte işçilerin hasmı olduğunu" belirten Bahçeli, bu kişilerin geçim kapısının kırmak, yıkmak, zarar vermek olduğunu, bunların en ufak bir hizmet ve eser üretme kaygısının olmadığını ifade etti. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ses bombalarıyla, silahlarla, molotofkokteylleriyle, havai fişeklerle, sapanlarla, kar maskeleriyle işçinin değil, ifritin yanında durulur. İstanbul'da cereyan eden olaylar her şeyin tanığıdır. Şiddet severlerin 1 Mayıs merkezli komplosu yalnızca kötülük, yalnızca düşmanlıktır. 1 Mayıs üzerinden estirilen kavga ve anlaşmazlık rüzgarına hem siyasi iktidar hem de marjinal örgütler kaynaklık etmektedir. Taksim gezi parkı'nda yaşanan toplumsal olay ve kamplaşmaların bir benzerini tekrar tetiklemek isteyen saray mukimi başaramayacaktır. Asgari ücret konusunda köşeye sıkışan ve hükümete sözcülük yapan 17-25 Aralık zanlısı, işçinin alın terini çalmaktan zaten mimlidir. İşçimizin hakkı Kaçak ve karanlık saraydadır. İşçimizin nafakası millete hakaret eden küfürbaz ve haramzadelerin kursağındadır. Bu adaletsizlik düzelmedikçe iffetin sembolü, kazanmanın mükafatı olan işçilerimizin refaha, feraha ve rahata kavuşması sadece bir hayaldir."

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik eden Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İşçi varsa iş vardır. İş varsa huzur vardır. Huzur varsa mutluluk vardır. Mutluluk varsa barış, birlik ve kardeşlik hakimdir. Meraklanmayın, işçilerimizi sahipleneceğiz, onların helal ücretini alın terleri kurumadan layık oldukları seviyelerde ve şekilde vereceğiz. Bunun için ve bu nedenle 7 Haziran'da bizimle yürü Türkiye."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)