E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den AYM'ye HDP tepkisi---

Bahçeli'den AYM'ye HDP tepkisi

Bahçeli'den AYM'ye HDP tepkisi
11 Mart 2023 - 14:53 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı, Cumhur ittifakı olarak 14 Mayıs'a hazır olduklarını söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile ilgili kararlarına sert tepki gösteren Bahçeli, siyasi partilere verilecek Hazine yardımlarının da depremzedelere aktarılmasını istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK, MDK üyeleri ve milletvekilleriyle Genel Merkez'de bir araya gelmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde;

Bir defa şunu ifade etmeliyim ki; MHP ve Cumhur İttifakı 14 Mayıs seçimlerine tam olarak hazırdır. Başarmaya da kararlıdır. Bizim başarmamız demek mazlumların umudu demektir. Ülkemizin yükselişi demektir.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde milletvekillerimizin katılımıyla son toplantımızı yapmış bulunuyoruz. Bugün deprem felaketinin derin etkileri alınan tepkiler 14 Mayıs seçimleri ve diğer siyasi gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduk.

MHP ve Cumhur İttifakı 14 Mayıs seçimlerine tam olarak hazırdır, başarmaya kararlıdır. Bizim başarımız demek mazlumların umudu demek. Ülkemizin yükselişi demektir. MHP ve Cumhur İttifakı milli bağımsızlığın gücü, birlik ve kardeşliğin güvenliğidir.

Türkiye'miz siyasi ve stratejik mahiyeti, tarihi nitelikte olan aynı zamanda sürekli akış halinde olan bir sürecin bir güzergahın tam ortasındadır.

Bir yanda Cumhuriyetin 100 yılına yaklaşırken bu yıl dönümünün demokrasinin imkanıyla perçinlemenin çabasındayız

Kaldı ki inancımız ve ümidimiz de budur. Zorlu bir dönemden geçtiğimiz herkesin malumudur. 6 Şubat depreminde ülkemize son bir asrın en büyük felaketini yaşatmıştır. Acılarımız çok büyük olsa da milli manevi dayanışma göz kamaştıran fiile geçmiştir. Türkiye tek nefes olmuştur. Türk milleti tek ses tek bilek haline gelmiştir. Muazzam bir kardeşlik ve yardımlaşma hissiyatı deprem bölgesine el olup uzanmış, gövde olup kucaklaşmıştır.

Depremin ilk anından itibaren devlet tüm gücüyle bölgeye intikal etmiş, kanayan yaraların sarılması, çökmüş binaların altında kalan kardeşlerimizin kurtarılması amacıyla mücadele başlamış kısa sürede sonuçlar alınmıştır.

Yarım milyon insanımız depremzedelerin yardımına koşmuştur. 3,3 milyon insan deprem bölgesinden tahliye edilmiştir. 800 bin insan şehirlerden köylere taşınmıştır.

Yurtlarda otellerde ve misafirhanelerde ise 300 bine yakın insanımıza barınma imkanı sunulmuştur.

Yapılan açıklamalardan anlaşılmıştır ki 100 bin ilave konteyner kurulumu yapılacak ve 500 bine yakın depremzede vatandaşın daha iyi şartlarda yaşamasına imkan sağlanacaktır. Tüm itham, itibarsız ifadelere rağmen devlet üzerine düşen görevleri yerine getirmiş, buna da kararlılıkla devam etmektedir.

Devlet milletiyle el ele vermiş, hiçbir siyasi, ideolojik, etnik ya da mezhebi ayrım gözetmeksizin gereği neyse yapılmıştır. Bir yıl içinde sıfırdan inşa edilecek depreme dayanıklı konutların hak sahiplerine teslimi yapılacaktır. Yaparsa Cumhur İttifakı yapacaktır. Yaparsa Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak ve başaracaktır.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)Resmi Gazete'nin aynı mükerrer sayısında seçimlerle ilgili kararı yayımlanmıştır. Seçim için geri sayım başlamıştır. Bir an evvel seçimleri yapıp ana sorunların çözülmesine dönmek asıl gayemizdir.

Türkiye'nin kaybedecek 1 saniyesi bile yoktur. Bizim derdimiz Türkiyemizin kısa sürede derlenip toparlanmasıdır. 14 Mayıs seçimlerinin ülkemize hayırlı olması, yaşadığımız acılar sebebiyle seçim kampanya döneminin sakin sabırlı anlayışı kutuplaşmadan uzak geçmesi başlıca dileğimizdir. MHP buna hazırdır. Siyasi muhataplarımıza çağrımız da bu yöndedir.

Son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan siyasi partilere her yıl hazineden ödenmek üzerine 5 binde 2'si oranında ödenek belirlenmektedir. Bu ödenek hazine yardımı yapılacak siyasi partiler arasında YSK tarafından ilan edilen oy oranlarına ilişkin bölüştürülmek suretiyle her yıl ödenmektedir.

"SİYASİ PARTİLERE HAZİNE YARDIMI DEPREM BÖLGELERİNE AKTARILSIN"

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için siyasi partilere yapılan hazine yardımlarının deprem bölgelerine gönderilmesi yönünde çağrıda bulunuyoruz. Biz bu yardımdan vazgeçmeye varız.

HDP'YE HAZİNE YARDIMI KARARI

Anayasa Mahkemesi (AYM) HDP'nin seçime girmesini kolaylaştırmış, açıktan tarafını belli etmiştir, güvenirliğine de bir kez daha kendi eliyle darbe vurmuştur. Şu anki Anayasa Mahkemesi Türk milletinin mahkemesi değildir, olması da mümkün değildir. (Sabah)

HDP'ye Hazine yardımı sürecek

Destici: Partiler 3 milyar liralık hazine yardımını bağışlasın

Siyasi partiler Hazine'den ne kadar pay alacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran12 Mart 2023 15:50

    Allah muhafaza etsin bu dengesiz 6 lı mı 7 limi 9 lu mu olduğu belli olmayan garip garip tiplerden.  Bunların hiç bir değer ve ilkeleri olmadığı Amerikan güdümü ile gittikleri gayet açık!  Aklı selim insanların da Cumhur ittifakında toplanması kadar doğal bir şey yok.  Pkk yı kınamaktan aciz  pkk ya gülücük atıp  Mücahitlikten bahsetmek tam bir şerefsizliktir herifçioğlu  Salon toplantılarında Dib Afyondur diyor  Cuma günü de seçim tarihi belli olunca Cuma namazlarında görünmeye başladılar.  Böyle bir şerefsizlik rezillik olamaz.  İşte Din istismarı tam da bu oluyor. Yapmadığın inanmadığın konuları kendinde varmış giib göstermek ve daha başka türlü yalanlarla  ahlaksızcea  halkın önünde olmak halk için riyakarlık Hak nezdinde Münafıklıktır.  Şeref haysiyet fakiri sırıtık bukadarını bile görmekten acizmiş gibi  safa yatıp hala  deli saçması hastalıklı arızi kelamlarını zırvalamaya devam edecek.  Çünkü ruhu hasta.

  • cgucluturk12 Mart 2023 14:12

    Doğru söylemiş.

  • Türkoğlutürk 12 Mart 2023 16:31

    HÜDA-PAR ile birlikte seçime giriyor.

  • Atakan11 Mart 2023 19:42

    Bende uyuşturucu üreten satanların sapıkların katillerin göçmen kaçakçılığı yapanların vergi kaçıranlar hakkında mahkemelerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesini istiyorum ama vermiyorlar ne olacak şimdi

  • Agah var11 Mart 2023 20:51

    Aynen

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 19:12

    Hüdapar hakkındakı açıklamalarınıda bekliyoruz .... kaçlı masaya oturdu hala anlayamadım. anap, dsp, bbp, kaçlı masada kendisi? masanın kaç ayağı avr ? hiç bajsetmiyorda :D başkasına oldumu bla bla bla..kendisine oldumu sustum... Bu nasıl siyaset...

  • baran11 Mart 2023 17:30

    Bu atanmışlar tezgahı çokülkede var.  Pakistan da daha da hadsiz durumdalar  Namaz Şerif i apar topar görevdan aldılar. Ak parti kapanmaktan bir tek oyla kurtardı  Zamanın başsavcısı da gaste küpürlerini delil olarak kullanarak dava açmıştı.  Fakat gel gör ki çok açık terör destekçiliğine onca delile rağmen. Bu cübbeli baykuşlar kendilerini adaletin üzerinde görüyorlar.

  • baran12 Mart 2023 15:40

    Salak sırıtık bana zorla bu kelimeleri kullandırıyorsun.  Pkk ittifakı olmayacak bu gayet açık!  Allah ın sersemi aklınca zırvalıyor artık zırvalamayı da beceremiyor.  Pkk ya bakanlık yok. Zillet soytarılarına geçit yok.  7 kocalı hürmüze geçit yok. Böyle akla zarar  40 saat içinde birbirlerine  ağza alınmayacak hakaretler edip sonra sonra zoraki sırıtarak fotoğra f verenlerin bu ülkeye verecek  hiç bir şeyi olamaz.  Aptal olduğunu bir belirtisi de o sırıtma işaretelri!  

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 19:15

    Kaçlı masada işler sürüyor ? masa ayakları belli oldumu :D hüdaper ve mhp ittifakının ortak değerlerini yazarmısın :D çok biliyorsun.Saros mu hüdapere ittifak kurdurdu yoksa Biden mı :D dış güçlermi baskı yaptı. millet ittifakı olunca sallıyorsun işgembeden :D hadi açıkla bakalım bir satır yaz hudaper in cumhur ittifakı buluşmasına...

  • Bik11 Mart 2023 17:11

    D. Bahçeli, AYM'den sonra üyeliğini iptal ettiği BJK'nin bile kapatılması isteyebilir.

  • www11 Mart 2023 16:56

    Kapatılsın mı deniyordu

  • AHMET ÖZBİR11 Mart 2023 16:45

    AYM maalesef Türk Milleti'ni üzmüştür. "Daha biz Apo'nun heykelini dikeceğiz, " Biz PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz, onlar cici çocuklar, halk hareketi", "Gerillaların cenazelerine gitmeyenleri haşlayacağım" diyen partinin başkanları itiraf etmişken hâlâ neyi tartışıyoruz. Adamlar ve madamlar "BİZ PKK'LIYIZ" diyorlar. AYM acilen toplanmalı ve KAPATMA vermelidir.

  • Türkoğlutürk 12 Mart 2023 16:32

    Sen HÜDA-PAR a ne söz verdin.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 19:14

    hüdapar açıkça ülkede topraklarda ne diyor ? konfedere bağımsızlık diyor. Peki ne diye böyle parti ile uzlaşı yaptınız ? O kadar vatan millet diyorsunuz, kendi yaptıklarınızı eleştirecek kapasite yok mu ? :D herkese laf attınız, kendiniz ne hallere geldiniz. insanlara maskara oluyorsunuz. Tuttuğun takım gol yerse hakemı deil, birazde takımını eleştir bakalım. Bırak boş lafları tutarsızlıklarını