E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli 'Yeniden Asya' açılımı hakkında konuştu---

Bahçeli 'Yeniden Asya' açılımı hakkında konuştu

Bahçeli 'Yeniden Asya' açılımı hakkında konuştu
08 Ağustos 2019 - 14:21 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından duyurulan 'Yeniden Asya' açılımını değerlendirdi. Bahçeli, "Yeniden Asya açılımını önemsemekle birlikte doğuya ve batıya tutunmak, kalıcı cevap olacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

"Coğrafyamızı stratejik güce dönüştürmek, Türkiye'yi kafeslemek isteyenlere en güçlü cevap olacaktır" diyen Bahçeli'nin açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı: 

- Asıl hesap asıl hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. İbret verici gerçeği görmek bunlara dikkat etmek beka düzeyinde önemlidir. Türkiye eksen siyasetine dümen kırmak yerine başkent Ankara vizyonuna müzahir kuşatmayı etkisiz hale getirecektir.

- Dünya üzerinde pek çok ülke çalkantılı ve krizle meşguldür. Yüce dinimiz hem içten hem de dıştan saldırı altındadır. Ülkemizin önü iç ve dış blokajlarla kesilmektedir.

- Bugün küresel çatışma haritasına bakıldığında, özellikle Türk ve İslam coğrafyalarının bulunduğu görülecektir. Müslümanların oluk oluk kanı dökülmekte, Müslüman Müslüman'a düşman edilmektedir. Asıl hesap, asıl hedef Türkiye'dir, Türk milletidir, Türk vatanıdır. Buna dikkat etmek, beka düzeyinde önemli ve önceliklidir.

- Yeniden Asya açılımını önemsemekle birlikte doğuya ve batıya tutunmak, kalıcı cevap olacaktır. Erdemli, milli, Ankara vizyonuna sahip, Anadolu coğrafyasının 1000 yıllık jeopolitiğine bağlı kuşatmayı etkisiz hale getirecektir. Mütecaviz niyetlerin özünde Türk ve İslam değerlerine yönelik hınç, hırs ve öfke yatmaktadır. Medeniyetler arasında 9 asırdır süren boğuşma aleni bir şekilde varlığını göstermektedir. Bize göre bu tesadüfi olamaz. Şu anda dünya üzerinde 52 ülke ve bölgede kriz ve çatışmalar devam etmektedir. Bunların 34'ünde silahlı çatışmalar yaşanmaktadır.

- (Suriye) 30-35 km. derinlikte kurulacak bir güvenli bölge, yalnızca Türkiye'yi değil bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. Güvenli bölge, PKK-YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD, müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş08 Ağustos 2019 16:56

    Bu da akp nin peşine takılmış gidiyor allah sonumuzu iyi etsin ABD den hiç bir fayda gelmez derhal girilmeli fıratın doğusuna ABD zaman kazanıyor bu sürede pkk yi eğitip donatacak 

  • ...08 Ağustos 2019 14:51

    pkk ve ypg destekçisi abd ile, ortak mutabakat ve ortak adımlar...Bahçelinin kırmızı çizgisi kadar esnek çizgi görmedim. Dün abd ye kızıyor, abd terör gruplarını destekliyor, şehitlerimizin üzerinde etken devlet diyor. dış güç diyor, feto ile elele kolkoka diyor... 1 abd askerinin burnu kanamadığı suriyedeki sorunlu topraklarda müttefik gibi ortak hareket ediyoruz diyor... Bahçeli partin milliyetçilik üzerine kurulu, ama attığın adımlar AKP den yada hdp den farklı deil şuan. ya parti çizgini tabanını genişlet kucakla herkesleri, yada milliyetçilik üzerine fazla eğilme. çok tezatoluyor.

  • Nihat08 Ağustos 2019 14:44

    EVet sayın Çavuşoğlu, Kesinlikle Sayın Bahçeli yi dikkate almalısınız. 

  • Okie Dokie08 Ağustos 2019 14:40

    Bir israilli yatırımcı olarak yeniden dost ve kardeş ülke İsrail ile müttefik olmalıyız. Yeniden İsrail açılımı yapmalıyız.

  • herhangi birisi08 Ağustos 2019 16:10

    Okie Dokie, senin aklınla aran iyimi mi acaba müslüman mahallesinde salyangozmu satıyorsun

  • belirsizlik08 Ağustos 2019 14:36

    Esad ile anlaşmadan oradaki terör varlığı yok edilemez siz Amerika ile oyalanın bakalım. Irak da ikinci israil kurulmadı mı sizin iktidarınız döneminde. Sınır meselemizi uluslararası mesele haline getirdiniz, biz suriye ile bu işi çözebilirdik. Bekleyelim görelim kim haklı çıkacak. Irak da haklı çıktık inşallah burada haklı çıkmayız. Ecevit tehlikeyi sezmişti.