E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: TTB yöneticilerinden hesap sorulmalı---

Bahçeli: TTB yöneticilerinden hesap sorulmalı

Bahçeli: TTB yöneticilerinden hesap sorulmalı
18 Eylül 2020 - 17:44 borsagundem.com

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapatılması gerektiğini savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Eylül'de yaptığı açıklamanın sonuna kadar arkasında olduğunu belirtti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin "Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasıyla ilgili çağrınız gündemin en çok konuşulan konu başlıklarından birisi oldu. Bu çağrınız farklı değerlendirmelere ve eleştirilere yol açtı. Son gelişmeler çerçevesinde görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Vahim bir salgınla mücadele ettiklerini, her gün insanların hayatını kaybettiğini belirten Bahçeli, vaka sayısının giderek tırmandığını, yoğun bakımdaki hasta sayısının arttığını belirtti.

Buna karşılık hekimlerin, hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının insanüstü bir emek sarf ettiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"İnsani ve vicdani değerlere haiz hiçbir insanımız Kovid-19 hastalığının yayılmasını istemez. Bunu temenni etmez. Hükümet canla, başla, samimiyetle habis virüse karşı direniyor, bütün imkanlar seferber ediliyor. Sağlık Bakanımız çok başarılı. Fedakar hekimlerimiz ve sağlık personelimiz özveriyle felaketin önünü kesmeye uğraşıyorlar. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının ihlal edilmesinden kaynaklı risk ve tehditler yoğunlaştıkça elbette kaybımız ve kaygımız çoğalıyor. Türkiye'nin böylesi kırılgan bir döneminde sağlık kuruluşlarında siyah kurdele takmanın ne manası var? Kime faydası var?

Hükümeti ve devleti hedef alarak 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' temalı karanlık ve maksatlı eyleme niye ihtiyaç duyuluyor? Nereye varılmak isteniyor? Salgından toplumsal hareketlenme mi arzulanıyor? Bunları millet adına sormak en tabii hakkımız. Türk Tabipleri Birliği sürekli korku aşılıyor. Vatandaşlarımızı telaşa sürüklüyor! Hekimlerimiz arasına nifak sokuyor. Güvensizliği yayıyor. Yani virüsün eksik bıraktığını tamamlamayı amaçlıyorlar. Bu ihanet odağının hiçbir açıklaması kalpleri ferahlatmıyor. Milletimizin yüreğine su serpmiyor! Saklamaya, gizlemeye tevessül etmek nafiledir, çünkü yalın gerçekler ortadadır."

Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin salgın döneminde 'Yandık, bittik, tükendik' şeklinde karamsarlık yaydığını ifade ederek şu görüşleri dile getirdi:

"Adı Türk olan, gerçekte bölücülüğün ve terörizmin saklandığı karanlık oluşum olan bu birliğin milletimizin ne bir özlemini ne de hedef ve hayallerini paylaştığı vakidir. 16 Eylül'de Twitter'den yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu Birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır. Bakıyorum ki, malum medya organları, kalemini satmış sözde yazar çizer taifesi bizi eleştiriyor. Hepsi birden ağız birliği yapmışlar, Milliyetçi Hareket Partisi'ne nefret kusuyorlar!

Mayalarının ve mizaçlarının gereğini yapıyorlar. Yine CHP'den İP'e, HDP'den marjinal partilere kadar Türk Tabipleri Birliği'nin tetikçiliğine heveslenen siyasi çıkarcıları da aziz milletimiz ibretle takip ediyor. Hevesleri beyhude, çabaları boşuna. Türk Tabipleri Birliği'nin derdi hastalarımızın şifa bulması, tedavi edilmeleri, insan ve toplum sağlığının güvenceye kavuşması falan değil. Bunların asıl meselesi acaba surda gedik açabilir miyiz, sorusuna cevap aramaktır."

"Şehidi bilmeyen, bayrağı bilmeyen, milli ve manevi değerlere yabancılaşmış bir birliğin neresini tasvip edeceğiz?" diyen Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kokuşmuşlara millet hesap soracaktır. Bunlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Haklıyız, haktan ve halktan yanayız. Bugünden geçerli olmak üzere, Başkanlık Divanı üyesi bir arkadaşımızın başkanlığında bir heyet teşekkül etmiştir. Bu heyet marifetince Türk Tabipleri Birliği'nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir. Ümidimiz, kirli çamaşırların ortaya çıkmasıdır. HDP'nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanı'na destek amacıyla telefon kuyruğuna girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmıştır! Biz millet ne diyorsa onu söylüyoruz. Türkiye'ye husumet besleyen mihraklara da her zeminde karşı çıkacağız. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği yeni tip koronavirüs kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST19 Eylül 2020 12:15

    Sayın Bahçeli gene  maaşlı angusların bütün kimyasını bozmuşsun.

  • vatandas19 Eylül 2020 01:31

    koalasyondan ne zaman cekilecen onu soyle

  • Cüneyt18 Eylül 2020 23:52

    Evet sor yöneticilerden ve bizi yönetenlerden hesap sor gardaşşşş

  • acacu18 Eylül 2020 23:42

    "Beni Türk doktorlarına emanet ediniz" den geldiğimiz seviyeye bak ve neden muhasır medeniyet seviyesine gelemediğimizin cevabını al.

  • Bika18 Eylül 2020 22:00

    Sivil toplum kuruluşlarını kapatmak totaliter rejim özlemidir. 12 Eylül askeri darbecileri Ülkücü Akademisyenler Derneği başkanı D.Bahçeli'ye neden dokunmadı? 

  • Metin Sahin18 Eylül 2020 21:41

    Baskanimiz cok dogru soylemis. Dogruyu soylemek Corona dan daha tehlikeli bu ulkede. Allah sabir versin insanliga.

  • Komik adam18 Eylül 2020 21:01

    Ne boş adamsın ya, kendini gülünç duruma düşürdüğünün farkındamısın? Kendinle beraber ülkeyi de bir çıkmaza sürükledin. Bu ülke için yaptığın ne iyilik var? Koca bir sivil toplum kuruluşu nasıl ve neyi konuşacağını senden mi öğrenecek?

  • Vatandaşın gerçek gündemi18 Eylül 2020 19:14

    Dolar 7.60 TL, Euro 9 TL, 1 Lt benzin 7 TL, 1 Lt motorin 6 TL.

  • Kaçan Grup18 Eylül 2020 18:51

    sen adamlara itibar kazandırdın

  • misafir18 Eylül 2020 18:22

    allahın bir kulu da su uyaza hesap sorsa rahatlasak ulkeyı batırdı halen her yere camur atıyor