E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli seçim stratejisini açıkladı---

Bahçeli seçim stratejisini açıkladı

Bahçeli seçim stratejisini açıkladı
21 Nisan 2018 - 17:04 borsagundem.com

Bahçeli, İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağı tartışmalarıyla ilgili olarak 'YSK seçime girebilir diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Seçime de girsin' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin seçime girmesini engellemeye yönelik iddialar olduğunun sorulması üzerine "YSK seçime girebilir diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Seçime de girsin. Ne olacak seçime girerse. Başka partilerden almaz bizden alır. Biz buna rıza gösteririz" cevabını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla seçim stratejisinin belirlendiği toplantıya katıldı. Bahçeli burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK PARTİ'NİN ÖNERİSİNİ REDETTİ İDDİASI

İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünün açılması konusunda AK Parti'nin yasal değişiklik önerisine itiraz ettiği iddiası üzerine Bahçeli "Allah'tan bir dileğim var bir gün de basın doğru yazsın" ifadesini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'da erken seçim olacağını iddia eden İYİ Parti'yi samimi olmamakla eleştirdi.

İYİ PARTİ SEÇİME GİRSİN

İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağı ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Burada biraz dikkatli olmak lazımdır. 'Seçim 15 Temmuz'da olacak' sloganı ile siyasallaşma sürecine girenler 15 Temmuz'a gerçekten inanmış olsalardı 15 Temmuz'dan 6 ay önce seçime girme yeterliliğine kavuşmuş olmaları lazımdır. Bunu bilemiyoruz, ilgi alanımız değil. Seçime de girsin. Başka partilerden alamaz, alırsa bizden alır. Biz de rıza gösteririz" diye konuştu.

MHP'NİN SEÇİM STRATEJİSİ

Bahçeli, partisinin seçim stratejisine ilişkin sorulara verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: "MHP'nin geçmişten bu yana Türkiye'nin bugünkü siyasi, sosyal şartları da dikkate almak kaydıyla ister zamanında ister erken bir seçim için her zaman hazırlıklı olduğunu ifade edebiliriz. Seçim stratejimiz iki esasa dayanır. Güçlü ve dengeli Meclis birincisi. İkincisi cumhurbaşkanı seçiminin eşzamanlı gerçekleşmesidir. MHP, cumhurbaşkanı seçiminde kendi partisi mensuplarından aday çıkarmamıştır. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'nin seçim stratejisi cumhur ittifakı çerçevesinde kendi siyasi kimliğini koruyarak her ilin seçim çevresinde öngörülen sayılarla aday belirlemek suretiyle TBMM'de güçlü olabilecek bir ağırlıkta çalışmalarını sürdürecektir. Bir yanda Erdoğan'ın kazanması için gayret göstereceğiz. MHP'nin siyasi kimliğini koruyan bir kadro ile TBMM'de yer almak için çaba göstereceğiz" 

ORTAK MİTİNG YOK

AK Parti ile ortak miting düzenlemeyi düşünmediklerini açıklayan Bahçeli, "Her koyun kendi bacağından asılır" dedi. Bahçeli, "baskın seçim" değerlendirmeleri ile ilgili olarak da "Zamanında yapılmayan her seçim baskın seçimdir" ifadelerini kullandı. 

CHP'NİN ADAYLARINA SAYGI DUYUYORUZ

CHP'nin cumhurbaşkanı aday adaylarıyla ilgili olarak Bahçeli şunları söyledi: "CHP, Türk siyasi hayatında en köklü siyasi partidir. Değişik dönemlerde siyasi hayata renk katmışlardır ama iktidar olma şansını tek başına yakalayamamıştır. Şimdi zannediyorum cumhurbaşkanı adayı sayısını artırarak cumhurbaşkanlığını kazanmak suretiyle siyasi hayatını devam ettirmek istemektedir. Onların adaylarına saygı duyuyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • strateji mi?22 Nisan 2018 16:19

    seçim stratejisini mi açıkladı? puhaha öyle bir şey mi var yahu CB'nın arkasındayız demekten başka ne dedin 15 temmuzdan beri

  • Bika22 Nisan 2018 12:29

    Bahçeli ilk turda Erdoğan'ı CB seçtiremezse , muhalefetin seçim stratejisi ikinci turda devreye girecek.

  • FATİH İSLAMBUL22 Nisan 2018 12:05

    2 Ay sonra akkoyun kara koyun belli olacak çok şişirilen iyi parti göreceğiz yüzde yirmimi yedimi alacak

  • breh breh 22 Nisan 2018 12:01

    bunun stratejisi ve taktigi de mi varmis???

  • Kaybolan yıllar 22 Nisan 2018 09:55

    Bu adamın TÜRK siyasetine ne kazandırdığını ben var mı. Evinden parti binasına giden hiç bir vizyonu olmayan. Parti başkanlığı ve MV.ligini memur zihniyeti gibi gören hiç bir projesi olmayan bolca süslü laflar konuşmaktan başka hiç bir vasfı olmayan bu kişinin MHP ne ne kazandırdığını bilen varsa biz de öğrenelim ALLAH aşkına.

  • Ali Cengiz22 Nisan 2018 00:55

    İyi partinin anketlerdeki yüzde 20 ye varan oy potansiyelini görünce danışıklı döğüşle seçimi 24 Haziran’a aldınız. Zorbalıkla bişey olmaz. Geçmişte kapatılan partiler tekrar iktidar oldu. Seçime sokmazsanız bi şekilde mağdur edebiyatı ile İyi Parti gene seçimi kazanır başka bir parti ile ittifak yaparak.

  • Örtbas22 Nisan 2018 00:37

    Taktik belli daima kaybetmek. Yakın geçmişte söylediklerini inkar etmek.

  • Akpli eski ulkucu 21 Nisan 2018 22:37

    Rahat ol bahceli bizden akpartiden sana cok oy gelecek....Devlet devletin yaninda olursa bizde mhpnin yaninda oluruz

  • murat21 Nisan 2018 18:43

    yaşlı bozkurt senin nefesin yeterAllah ömür versin