E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki bir haktır---

Bahçeli: Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki bir haktır

Bahçeli: Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki bir haktır
02 Nisan 2019 - 17:18 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki bir haktır, titizlikle incelenmeli" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, belediye başkanlığı seçimleri için de öneride bulundu: "Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimine ilişkin bir grup gazetecinin  sorularını yanıtladı.

31 Mart seçimlerinin demokratik olgunluk içinde yapıldığını belirten  Bahçeli, Türk milletinin tüm dünyaya unutulmayacak bir demokrasi dersi verdiğini,  yerli ve yabancı gözlemcileri hayran bıraktığını kaydetti.

31 Mart'ın kazananının hem Cumhur İttifakı hem de Türkiye olduğunu  ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki bir haktır. Eğer usulsüzlük  varsa, eğer kullanılan oylar tutanaklara geçirilmemişse bunun mutlaka tamir ve  telafisi şarttır. Geçersiz oyların kuyumcu titizliğiyle incelenmesi zarurettir.  Bilhassa İstanbul, Ankara, Iğdır gibi illerimizde milli iradenin tam ve eksiksiz  şekilde sandığa yansıması, sandık hilelerine, oy dolandırıcılığına, demokrasi  kalpazanlarına fırsat verilmemesi asıldır, esastır."

Süreci çok yakından izlediklerine değinen Bahçeli, "İlçe ve il seçim  kurullarıyla en son aşamada YSK'nin en sağlıklı ve sağduyulu sonuca  ulaşacaklarına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Ankara'da Cumhur İttifakı'nın 22 ilçede belediye başkanlığını  kazandığına dikkati çeken Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zillet İttifakı ise sadece üç ilçede sonuç aldı. 22 ilçe  belediyesinin kazanılmasına rağmen büyükşehir belediye başkanlığına maalesef  CHP'li bir isim seçildi. Benzeri bir durum İstanbul'da da yaşandı. Bu nasıl bir  iştir? Karşımızda bir sistem adaletsizliği, bir sistem dengesizliği söz konusu  değil midir? İlçelerde başarı kazanıp büyükşehirde kaybetmek gerçekten normal ve  kabul edilir şey olmayacaktır. Bu sistem sorununun ele alınıp çözüme  kavuşturulması önümüzdeki gündem konularından birisi olmalıdır. İlçelerde sandığa  yansıyan iradeyle büyükşehir belediyesi seçiminde sandıktan çıkan neticenin  çelişmesi demokrasi açığı, bir sistem arızasıdır. Bu kadar yorulmaya gerek  yoktur. Pek çok oy pusulasıyla kafaların karışmasına da gerek yoktur.

Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olsun olmasına, ama ilçelerdeki irade büyükşehire istikamet çizmiyorsa, etki etmiyorsa buna ne diyeceğiz, nasıl yorumlayacağız? Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık, hem bir ahenk, hem de bir denge sağlanmış olur. Tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde olduğu gibi. Bu kapsamda da merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında tam bir uyum sağlanarak Türkiye daha da güçlenmiş hale gelecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.