E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır---

Bahçeli: 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır

Bahçeli: 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır
26 Şubat 2019 - 16:43 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDP) ve il başkanları ortak toplantısı Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirildi. 

Yerel seçim gündemiyle düzenlenen toplantıda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet tarihinin en kilit, en kritik, milli beka açısından en stratejik seçimlerden biri olan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin 33 gün sonra yapılacağını" hatırlattı.

"Aziz milletimiz bir kez daha tarihi iradesini sandığa yansıtacak, 5 yıllık süre için emaneti ehline teslim edecektir." diyen Devlet Bahçeli, "Allah’ın izniyle 31 Mart’ta sağduyunun birlikteliği galip gelecektir." ifadesini kullandı. 

Bahçeli, şöyle devam etti:

"31 Mart'ta Türkiye sevdası ön alacak, cumhurun istiklal ve istikbal hedefleri mutlaka öne çıkacak, demokratik yarışta ipi göğüsleyecektir. 'Beka için milli karar cumhur için istikrar' anlayış ve kavrayışı gücünü geçmişimizden alıp geleceği aydınlatacak, parlak ufukları sayfa sayfa aralayacaktır. 31 Mart 2019’da Türk milleti seçimini kardeşlikten yana kullanacak, büyümenin, gelişmenin, birlik ve beraberliğin devamı hususunda takdir ve tercih hakkını yüreklice gösterecektir. Türkiye’nin aczini ve ataletini bekleyenler, yıkımını ve çözülmesini dileyenler, bununla yetinmeyip zillet ve rezalete kucak açanlar tarihin yanlış yerinde durduklarını elbette anlamak zorunda kalacaklardır. Türk milleti bekasına sandıkta ve demokratik şekilde bir kez daha sahip çıkacaktır. Bekayı hafife alıp sulandırmaya ve savsaklamaya gayret eden çürümüş siyaset akımları ve zillete bulanmış siyasi aktörler milli iradenin hükmüyle hezimete uğrayacaklardır."

"Emperyalist kurgu ve kumpastır"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsünün Türkiye'nin bekasının nasıl da kuşatmaya alındığını, Türkiye'nin ne denli bir tehlikeyle karşı karşıya bırakıldığını çok net bir şekilde gösterdiğine değinen MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terör bir beka sorunudur. Aksini iddia edenler terör sevicileri, terörist iş birlikçileri, vatana kasteden ihanet lobisidir." dedi. 

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Güney sınırlarımız boyunca sahneye sürülen karanlık oyun bekamızın mahvına hizmet eden zalim ve zulmet nitelikli bir emperyalist kurgu ve kumpastır. Akdeniz ve Ege’de aleyhimize olacak şekilde gittikçe derinleşen husumet ve hukuksuzluk sarmalından kaynaklanan ilave tehditler ise vicdan sahibi her vatan evladını rahatsız etmektedir. Ekonomik saldırılar, etnik ve mezhebi provokasyonlar, milli güvenliğimize yönelik her türlü tertip ve komplo milli bekamız için risk ve tehlikedir. '31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin bekayla ne ilgisi var' diyenlerin niyetleri bozuk olduğu gibi, milli mensubiyetleri de sorunludur. İlhamını Türkiye muhaliflerinden almış, günübirlik heveslerin peşine takılmış, çıkar birlikteliklerin yörüngesine tutunmuş siyasi defoların bekayı özümseyip lazım gelen fedakarlıkları yapması doğal olarak imkansızdır. Çünkü fıtratları, mizaçları ve siyasi mazileri buna müsaade etmeyecektir. Bunlar her fırsatta ülkemize engel çıkaran, yapılan her güzel işe kulp bulan, asılsız isnat ve iftiraları meslek edinmiş samimiyet ve dürüstlük fukaralarıdır."

"31 Mart 2019 tarihi bir eşik, bir milat"

31 Mart 2019'un tarihi bir eşik, bir dönüm, bir milat olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun mahalli idareler yönetimlerinin teşkili ve tezahürünün gelecek için paha biçilemez değer ve önemde olduğunu vurguladı.

Yönetim sisteminden kaynaklanan aksaklık ve çarpıklıkların yeni hükümet sistemiyle tamir ve telafi edildiğini bildiren Bahçeli, "Bunun kalıcı olabilmesi, yerleşip kökleşebilmesi için mahalli idarelerin buna müzahir tesisi elzem ve ehemmiyet arz eden bir gayedir. Milli huzurun istikrarı buna bağlıdır. Milli bekanın gücüne güç katması bununla mümkün olacaktır." diye konuştu. 

Türk milletinin büyük bir badireyi atlatarak, son iki asrın en vahim türbülans ve sarsıntısını bertaraf ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni inşa ettiğini anlatan Bahçeli, yeniden sistem tartışmalarının sökün etmemesi için 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nın başarıya ulaşması gerektiğini bildirdi.

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır. Bugün ülkemizde bir yanda Türk milletinin kutlu iradesinden doğmuş, ifade kudretiyle doğrulmuş Cumhur İttifakı varken, diğer yanda feyzini Türkiye düşmanlarından alıp ikbal hesabı yapan Zillet İttifakı bulunmaktadır. Zilletin bir numaralı destekçisi PKK’dır. CHP, HDP, İP, SP, ÖDP aynı çizgide, aynı emel ve hedefin izindedir. FETÖ ise bunlarla aynı hizadadır. Zillet İttifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, bir beka meselesi hüviyetine bürünmüştür. Cumhur İttifakı milli özlemleri taşımaktadır. Cumhur İttifakı gelecek nesilleri düşünmektedir. Cumhur İttifakı bekamızın muhafaza ve müdafaasına bütünüyle odaklanmıştır. Aklı Türkiye düşmanlarında olanlarla aklında sadece Türklük ve Türkiye olanlar arasındaki seçimi hüküm ve karar sahibi büyük Türk milleti 31 Mart 2019’da gerçekleştirecektir. Doğrunun yardımcısı Allah’tır. Aziz milletimizin basireti hayranlık vericidir."

"Gereği neyse yapılacak"

Türk milletinin 31 Mart’ta, "hikmet, hidayet ve hakikat" diyenleri, "beka, birlik ve beraberlikle yanıp kavrulan tertemiz yürekleri" ödüllendireceğine inandığını aktaran Bahçeli, "Akılları kiralanmış, iradeleri haciz edilmiş, siyasetleri hüsranla karılmış kim varsa 31 Mart 2019’da kesif bir demokratik yenilgiye uğrayacaktır." ifadesini kullandı. 

Gerçekleştirdikleri MYK, MDK ve il başkanları ortak toplantısında siyasal süreçlerin bütün yönleriyle analiz edilip görüşüldüğüne işaret eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yoğun bir kampanya sürecinin öncesinde partimiz tek ses, tek nefes ve tek yürektir, kaldı ki Cumhur İttifakı'nın başarısına tamamıyla inanmıştır. Bu kapsamda gereği neyse yapılacak, hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. 3 Mart 2019 tarihinde aday listelerinin kesinleşmesiyle birlikte çalışmalarımız daha da yaygınlaşacaktır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yegane umudu, yegane çaresidir. Hiçbir çıkar ilişkisi olmadan yalnızca Türkiye ve Türk milleti için yapacağımız halis çalışmalarda Cenabı Allah bizi ümit ve niyazım odur ki yalnız bırakmayacaktır. Son olarak, 27 yıl önce Yukarı Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda Ermeni çeteleri tarafından düzenlenen vahşi saldırılarda hayatlarını kaybeden 613 masum soydaşımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Halen işgal altında bulunan Azerbaycan topraklarının bir bölümünün biran önce asıl sahiplerine iadesini temenni ediyor, bunu da sonuna kadar takip edeceğimizi, dua ve desteğimizin her zaman soydaşlarımızla olacağını bir kez daha ilan ediyorum."

Toplantıda, Devlet Bahçeli'ye MHP'nin 50. kuruluş yıl dönümü anısına bastırılan para ve pul ile plaket hediye edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Buhara Medya27 Şubat 2019 08:16

    Bazıları iktidar değişirse her şey guzel olacak zannediyorlar.Tüm güçler bu ittifakın zayiflamisini istiyor.Türkiye misirdan farksız olur.Chp Iyi parti Hdp Feto Yılların kinini almak için enerji harcayacaklar.Halkı yine düşünemem olmayacak.Biz böyle devir aldık.Biz size soylemedikmi secmeseydiniz diyecekler.

  • Batıkborsacı27 Şubat 2019 01:23

    Yahu her seçimde bize oy vermezseniz ülke biter diye korkutuyorsunuz! O zaman hep sizi seçelim ölene kadar iktidarda kalın hatta hiç seçim bile yapmayın boşuna masraf olmasın! Eyt ye yamuk yaptın kocakurt bedelini seçimde göreceksiniz!

  • Çıplak vatandaş26 Şubat 2019 21:36

    Çıkacak Bahçeli size öyle bir Osmanlı tokadı çıkacak ki parklar bahçeler taahhütlü köprüler tanzim satışlar da kurtarmayacak hepsi kendini Harry Potter zannediyor bir yılda ikibuçuk milyon istihdam diğeri tanzimle enflasyonu düşüreceğini sanıyor bu garîbimde EYT olmadan seçim kazanabileceğini sanıyor sandıkta alırsınız FATHER'i EYT'lilere selam olsun

  • Ali26 Şubat 2019 21:31

    Ne kadar yüzsüzsün eyy Bahçeli. 17-25 Aralık’ın hesabını sormazsam namerdim demiştin kayıtlarda var.

  • Ahmet 27 Şubat 2019 08:27

    Demekki kendisi söylemiş ne olduğunu....

  • Urla26 Şubat 2019 18:40

    Adam hayatında %15 bile oy alamadan ölüp gidecek

  • erol g.26 Şubat 2019 18:30

    ŞU ANDA AZINLIK HÜKÜMETİ SÖZ KONUSU

  • AHMET ÖZBİR26 Şubat 2019 18:25

    VATANSEVER Sn. Bahçeli vatansevmeyen gericilerin korkulu rüyası! Cumhur İttifakı TÜRKİYE'NİN BEKASIDIR! PKK-FETÖ'nün desteklediği Zillet İttifakı'na asla geçit vermeyeceğiz Başbuğ'un izinde giden Ülkücü Vatan Sevdalıları!..

  • Ahmet 26 Şubat 2019 18:04

    Türkiye nin mhp nin Yüz karası....

  • Eko26 Şubat 2019 17:45

    Bekle goreceksin zaferi

  • Kizil Elma26 Şubat 2019 17:37

    Adamin dibi

  • Haseki26 Şubat 2019 17:17

    Bi biskrem versen belki veririm

  • Gülabi KANBER26 Şubat 2019 16:58

    EYT olmazsa ,oy yoktur

  • Turgut26 Şubat 2019 16:57

    Beka meselesimi, koltuk meselesimi?