E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağış: Üretilen senaryolar gerçek dışı---

Bağış: Üretilen senaryolar gerçek dışı

Bağış: Üretilen senaryolar gerçek dışı
20 Aralık 2013 - 17:46 borsagundem.com

Bağış: Kasıtlı olarak üretilen senaryolar, tamamen gerçek dışı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak yaşananların, kasıtlı olarak üretilen bu senaryolar ve tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Bakan Bağış, iddiaların hayal ürünüdür ve alçakça bir komplonun parçası olduğunu ifade ederek, "Son günlerde yazılı ve görsel medya ile internet ortamında İstanbul'da devam eden soruşturmaya atfen bir dizi haber ve yorum yapılmakta, şahsımla ilgili de suçlayıcı, karalayıcı ve yıpratıcı değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Bu çerçevede yapılan sorumsuz yayınlar tamamen yanıltıcı ve spekülatif bilgilere dayanmaktadır. Kasıtlı olarak üretilen bu senaryolar tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür ve alçakça bir komplonun parçasıdır" dedi. Bağış, açıklamasında şunları söyledi:
"Bu iftiralara delil oluşturduğu öne sürülen saçmalıkları, hakkımda hüküm verilmesine sebep olacak şekilde yansıtanlarla ilgili hukuk nezdinde gereken girişimler başlatılmıştır. Devlet içerisinde paralel devlet oluşturmaya yönelik çaba içinde olan ve gerek yargısız infaz gerekse kişilik suikasti şeklinde tebarüz eden bu örgüt ve çetelerin karalama kampanyalarına alet olanlar hukuk karşısında büyük bir suç işlemiş olmakla birlikte insani ve ahlaki açıdan da ciddi bir alçalma içindedirler.
Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi kirli bir siyasi mühendislik projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı son derece sinsi ve kirli bir tuzakla karşı karşıyayız.
Türkiye Cumhuriyeti büyük, güçlü ve köklü bir devlettir. Ülkemizi çadır devlet zannedip içeriden ve dışarıdan bu kirli senaryoları uygulamaya koyanlar çok yakın zamanda hukuk ve millet nezdinde gereken cevabı alacaklardır.
“Çamur at izi kalsın” hükmündeki bayağı isnatlarla siyasi suikast ve kişilik katliamlarına yelteneler bir kez daha görecekler ki devlet devlet olmanın, Hükümet Hükümet olmanın gereğini tereddütsüz yerine getirecektir. 
Engeller ne olursa olsun, hangi kirli senaryolar tedavüle koyulursa koyulsun, AK Parti adavetten değil adaletten yana duruşundan taviz vermeyecektir. Son 11 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla nasıl vesayetle ve çetelerle kararlı bir mücadele ortaya koyduysak, bundan sonra da bu mücadeledeki kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin yolu Avrupa Birliği süreciyle şekillenen muasır medeniyet yoludur ve hiçbir kirli tuzak bizi bu yoldan geriye döndüremeyecektir.
Soruşturmanın gizliliğine duyduğumuz saygının gereği olarak bu zamana kadar susmayı tercih etmiştik. Ancak soruşturma kapsamında olduğu ileri sürülen bilgilerin yasalar çiğnenerek çarşaf çarşaf basına servis edilmesi üzerine tarafımızca açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Doğrusu şahsımla ilgili delil olduğu iddia edilen ve basından okuduğumuz görüntü ve tapelere bakarken bir adli soruşturmanın içeriğinden ziyade bir komedi yayını okuduğumu hissettiğimi itiraf etmek durumundayım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami22 Aralık 2013 16:34

    chp belediyelerine savcı yollarken iyiydi şimdi ne oldu komplo çete oldu türk polisine savcısına çete demekten yargılanmalısınız

  • OSMAN20 Aralık 2013 21:14

    Size verdigim oylar zehir zikkim olsun. Bende sizi adam sanmistim.Tepkinde haklisin. Digerlerinin goturduklerini gorunce kendinin ne kadar az goturdugunun farkina vardin.

  • ada20 Aralık 2013 21:10

    Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan yolsuzluğu ortaya çıkaranlar suçlamak yanlıştır. - Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması soruşturmaya müdahaledir, affedilmez hukuk ihlali ve suçtur. delilleri yok etmektir.

  • TC AKIN20 Aralık 2013 20:07

    KESSEİNİ OTUR ULAN YETERİ KADAR GÖTÜRMÜŞSÜN YEDİ CEDDİN SIRT ÜSTÜ GELİP YAN YATSA YETER AÇ GÖZLÜ YÜZSÜZ UTANMAZ

  • klgyozede20 Aralık 2013 19:01

    Ya bu kadarına pes doğrusu. Vallaha olay nisan yağmurunuda geçti.Kiler grubu küçük yatırımcıyı mahvetti. Zarar eden şeker gayrimenkul klgyoya fahiş fiyata satılarak küçük yatırımcı zarara uğratıldı.Hadi onlar komplo kilerlerin bu yaptığı ne.gun gibi ortada işte

  • c.karakol20 Aralık 2013 19:01

    yazıklar olsun size hırsızları siyasi karıerlerınızı etkılemesın dıye sahıplenıyorsunuz hanı mahkeme devam ederken acıklama yoktu? bu gorev almalar neyın nesi

  • ufoların işi bence20 Aralık 2013 18:43

    bunlar hep dış mihrakların işi hatta dışın da dışı uzaylıların işi sen üzme kendini herkes inanıyor size sizin gibi akı daha gelmedi

  • bloom gloom 20 Aralık 2013 18:40

    abdestinden emin olan bu kadar adamı görevden almazdı yakında hakimleri de şutlarsınız

  • lucerne20 Aralık 2013 18:39

    bırak duygu sömürüsü vatan millet alçakça siyasi mühendislik edebiyatını tek soru soruyorum : gravatı aldın mı aldmadın mı ? aldıysan rengi neydi ? sarı laci olsaydı bari

  • farfan20 Aralık 2013 18:37

    hedef seçilmek için en son sırada gelecek önemsiz bir bakansın neden seni seçsinler sırf sana gıcıklar mı ?

  • hakan20 Aralık 2013 18:24

    bu senaryolar gerçek dışı olsaydı bu kadar insanın görev yeri değişmezdi, sen bu halkı koyun mu sandın ...........

  • HANDE20 Aralık 2013 18:16

    İSPATLA O ZAMAN

  • Ülfet20 Aralık 2013 18:09

    Bu hükümetin bitek yanlışını kabul ettiğini görsem,inanacağım onlara. Hadi gösterin,sizin yaptığınız bir yanlışı.

  • hilmi20 Aralık 2013 18:07

    Yakında kasetinizi önünüze koyarlar. Diğer iki bakanın hiç sesi çıkmıyor. Suçsuz olsalardı dünyayı ayağa kaldırırlardı.

  • kaan20 Aralık 2013 17:54

    gerçek dışıymış yahu güldürmeyin insanı......... hapı yuttuk desenize..........