E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdat'ta halk pazarına terör saldırısı: 33 ölü, 61 yaralı---

Bağdat'ta halk pazarına terör saldırısı: 33 ölü, 61 yaralı

Bağdat'ta halk pazarına terör saldırısı: 33 ölü, 61 yaralı
19 Temmuz 2021 - 20:28 borsagundem.com

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Sadr bölgesinde meydana gelen patlamada 33 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Sadr bölgesindeki halk pazarına düzenlenen terör saldırısında 33 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı. Patlayıcı kemer takan canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırıda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii nüfusun yoğun olduğu Sadr bölgesindeki bir halk pazarında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 33 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

BÖLGENİN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU YETKİLİ TUTUKLANDI
Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, el-Vehilat halk pazarında terör saldırısı meydana geldiği ve patlamanın el yapımı bomba düzeneğinden kaynaklandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin patlama bölgesinin güvenliğinden sorumlu yetkilinin tutuklanmasına karar verdiği aktarıldı.

CANLI BOMBA SALDIRISI

Adını vermek istemeyen Iraklı bir güvenlik yetkilisi ise, Şii nüfusunun yoğun olduğu bölgede meydana gelen patlamanın patlayıcı kemer takan canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkili, parçalanmış cesetler arasında bir kadına ait kimliğin bulunduğunu açıkladı.

CAN KAYBI ARTABİLİR ENDİŞESİ

Patlama sırasında pazarın kalabalık olması nedeniyle can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Irak Başbakanı Kazımi: 3 kez suikast girişime uğradım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika20 Temmuz 2021 15:45

    Eylemin DEAŞ’ın gerçekleştirdiği belli olan bu terör örgütü, Türkiye'ye de  son yıllarda yerleşti.

  • CAHİL VE YOBAZ YURTTAŞ20 Temmuz 2021 13:02

    bu saldırıyı üstlenen amerikayı lanetliyor ve kınıyorum.tüm terör örgütlerini planlayan ,kuran,eğiten,donatan, ,finanse eden,yönlendiren amerikadır başka hiçbir ülke değildir.amerikadaki silah ve savunma sanayinin kazanması için dünyada savaşlar,kaos,kargaşa,karışıklık ve istikrarsızlık şarttır.amerikada özellikle yeraltı  zenginliği fazla olan ülkelerde bilhassa islam ülkelerinde bu tür patlamaları yapacak ve yaptıracaktır.ismi daeş olur,ışid olur,deaş olur,pkk,ypg,kck,pyd,pejak olur, taliban yada el kaide yada boko haram olur hiç farketmez bu örgütlerin tek yönetim merkezi vardır o da dostumuz amerikadır

  • Mümin.20 Temmuz 2021 00:52

    İki bayramın müslüman katliamı yapıyorlar. Allahın adetleri büyüktür. Doğal felaketlere yapanları bulsun inşallah.

  • ZEYREK ZEMHERİ20 Temmuz 2021 12:25

    sende inanıyoru mu.amma kerizmissin.pkk ypg deaş taliman kim kurdu kim yönetiyor kim kullanıyor.bilmiyormusun galiba.sen bunları yapana değil yaptıranlara bakacaksın.neden bunlar yahudi veya hristiyan bir ülkede olmuyor çünkü onların hepsi abd nin kölesi oldukları için neden müslüman ülkelerde oluyor çünkü abd ve onu yönetlere karşı çıktıkları için .hep bunlar gündemi sıçak tutmak için yapılan hareketlerdir.bak gör bu hükümet gitsin bizde de her gün 500-100 kişinin bu operesyonlara tabii olacağı tv proğramlarında söylenmektedir.

  • Oktay Doğaner19 Temmuz 2021 21:05

    Amerikayla beraber olup saddamı satarken bunları düşünmüşmüydünüz Bizde de denediler ama satılık adam sayısı az ve yüreksiz olduğu için beceremediler. Amerika denen namussuzun ayak bastığı yerde ot bitmez.