E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdat'ta ABD Büyükelçiliği yakınına füze atıldı---

Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği yakınına füze atıldı

Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği yakınına füze atıldı
09 Ocak 2020 - 00:08 borsagundem.com

Irak'tan gelen haberlere göre, başkent Bağdat'taki yeşil bölgeye 2 Katyuşa füzesi düştü. Füzelerden birinin ABD Büyükelçiliği'nin 100 metre yakınına isabet ettiği belirtildi

Irak’ın başkenti Bağdat'ta Yeşil Bölge'de patlama sesleri duyuldu. ABD Büyükelçiliği çevresinde sirenlerin çalmaya başladığı bildirilirken, Irak Ordusu füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre Bağdat'ta diplomatik misyonların ve hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye iki adet Katyuşa roketi düştü. Can kaybının olmadığı belirtildi.

ABD Büyükelçiliği çevresinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Irak'taki ABD üslerine saldırı düzenlenmişti

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından dün gece Irak'taki ABD üslerine İran tarafından balistik füzelerle saldırı düzenlenmişti.

Saldırı sonrası kameraların karşısına geçen ABD Başkanı Donald Trump, ılımlı tondaki açıklamasında "Saldırıda zarar gören Iraklı ve ABD'li yok" demiş, önleyici sistemin zamanında devreye girdiğini belirtmişti.Trump İran'dan gelecek bir saldırıya karşılık vereceklerini, yaptırım uygulayabileceklerini eklemişti.

Trump ayrıca "İran'ın doğal düşmanı" olarak adlandırdığı IŞİD'i ortadan kaldırdıklarını belirterek "Birlikte çalışmalıyız" demişti.

İran: Irak'taki saldırılar intikamın tamamı değil

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )09 Ocak 2020 14:00

    ABD İran karşısında güçsüz ülke. ABD silahları çok güçlü. İran taşı toprağı bombalamadna önce Irak a haber vermiş.  bilginiz olsun xxx lere roketli saldırı olacak.. bu durumu ırak ABd üslerine bildirmiş. ABD askerleri sığınalara güvenli noktalara yönelmiş.  O yüzden ki iran saldırısı ABD tarafından karşılık bulmuyor. 1 ABd skerinin yaşamını yitirmemesiside ilgin. İran sözde ABD ye çok kızdı. ABd ye roketler gönderdi.... danışıklı dövüzş ABD istediği hedefi imha etti. Emeline bir adım daha yaklaştı. iranda halkının ara gazını aldı. onlarda kişide öldü cenazedeki izdahamda bile. İran ortadoğuda büyük etkinliğini kaybetti..   "ABD şah çekti.. İran rok yaptı..." olay bu satronç öğrenin yurtdışında bu terim kabul buldu.

  • bkm.onb.09 Ocak 2020 08:32

    bu haberi okuyunca TSK nın ne kadar tecrübeli bilgili olduğunu görmek beni çok mutlu etti bizim kahraman askerimiz mağara kapısı seviyesine alçalıp mağaranın giriş kapısını vuruyor . Ancak İran Amerikana saldırmadan önce ırak'a haber veriyor ırak amerikaya haber veriyor . çok komik . 

  • okuyucu09 Ocak 2020 10:23

    bende sizin gibi yorumlamıştım.

  • Alp09 Ocak 2020 01:09

    Bugun yarın barıs olur, unutulur.

  • RİZE li mulivbjk09 Ocak 2020 00:53

    borsadaki shortçuların işidir bu....inadına long  inadına ALBARAKA.....

  • minoltay09 Ocak 2020 00:47

    yarın ki alış emirleri iptal mi şimdi...

  • Efsane09 Ocak 2020 00:41

    Şer güçler bu aralar hiç boş geçmiyor