E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdat nihayet memnun oldu---

Bağdat nihayet memnun oldu

Bağdat nihayet memnun oldu
20 Aralık 2015 - 22:53 borsagundem.com

Türkiye'nin Musul'dan asker çekmeye devam edeceğini açıklaması Bağdat yönetiminde memnuniyet yarattı

AFP'nin haberine göre, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Türkiye'nin Başika kampında bulunan Türk askerlerini geri çekmeye devam etmesini "doğru yönde atılmış bir adım" olarak niteledi.

Caferi buna karşın Musul'daki tüm Türk askerleri çekilene kadar, "BM Güvenlik Konseyi'ndeki süreci devam ettireceklerini" belirtti.

İRAN: GERİLİM ARTMAMALI

Bu arada İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye ile Rusya ve Irak arasında yaşanan kriz için "gerilim daha fazla artmamalı" dedi.

Al Monitor'e demeç veren Zarif, "İran olarak Türkiye-Rusya ve Türkiye-Irak ilişkilerinin normalleşmesini umut ediyoruz. Gerilim daha fazla tırmanmamalı. Bölgenin oyun kurucuları arasındaki gerilimin artması, doğrudan IŞİD'in işine yarayacak" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Musul'a asker göndermesinin ardından Bağdat-Ankara hattında yaşanan gerilime değinen Zarif, "Türk dostlarımızla Irak konusundaki tutumları konusunda konuştuk. Irak ve Suriye'de ana hedef olarak IŞİD ve diğer terörist gruplarla mücadeleye odaklanmalıyız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)