E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBağcılar'a metro bereketi---

Bağcılar'a metro bereketi

Bağcılar'a metro bereketi
08 Temmuz 2013 - 07:51 borsagundem.com

Bağcılar Metrosu'nun açılmasıyla birlikte konut fiyatları bölgede uçuşa geçti

İstanbul’un yeni metro hatlarıyla birlikte, birçok ilçede konut fiyatları değerlenecek. İnşaat aşamasındaki hatların çevresinde şimdiden yüzde 5 ile 25 arasında artış var.
Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Metro yalnızca ulaşımda kolaylık sağlamıyor, geçtiği hat üzerinde yer alan tüm semtlerdeki konut fiyatlarını da ortalama yüzde 5 ile 25 arasında yukarı doğru çekiyor. Yeni açılacak hatlarda inşaat başlar başlamaz fiyatlar hareketleniyor. Metro seferleri başlayınca da en yüksek artış görülüyor. Metronun geçtiği semtler markalı konutların da tercihi oluyor. İstanbul’daki metro hatları üzerindeki semtlerde hem mevcut hem de yeni inşa edilen markalı konutlar, metroya yakın olmalarını pazarlama avantajına çeviriyor. Bunun örneğini geçtiğimiz yıl açılan Kadıköy-Kartal metrosu ve dün resmi açılışı yapılan Başakşehir-Otogar metrosunda gördük.
Şu anda İstanbul’da inşaatı devam eden ve ihale aşamasına gelen metro hatları, yeni bir ‘prim hattı’ oluşturacak. İstanbul’da 2015 yılına kadar açılması planlanan hatlar arasında Şişhane-Haliç-Yenikapı, Aksaray-Yenikapı, Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Çekmeköy ile Kartal’dan Kaynarca’ya uzanacak hat bulunuyor. 2015 sonrasında inşaatı başlayacak Bakırköy-Beylikdüzü, Bakırköy-Bağcılar, Mecidiyeköy-Mahmutbey, Kabataş-Mahmutbey gibi hatlar da gayrimenkul fiyatlarında hareketlilik başlatacak.
Kadıköy- Kartal primi
Geçtiğimiz yıl açılan Kartal-Kadıköy metrosunun, seferleri başladığında bölgedeki konut fiyatları da hızla artışa geçmişti. Kadıköy, Kozyatağı, Göztepe ve Kartal’daki dairelerin fiyatlarında metronun açılmasıyla birlikte 30 ile 100 bin liraya kadar varan artışlar yaşanmıştı. Konut fiyatlarındaki bu artış kiralara da yansımış, kiralara 200 ile 400 lira arasında zam yapılmıştı. Özellikle Kartal’da markalı projelerin sayısı da oldukça artmaya başladı. Anadolu yakasının ikinci metro hattı, Üsküdar-Sancaktepe de şimdiden geçeceği semtlerdeki fiyatları yukarı çekmeye başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)