E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE’den İngiltere’ye 14 milyar dolar!---

BAE’den İngiltere’ye 14 milyar dolar!

BAE’den İngiltere’ye 14 milyar dolar!
16 Eylül 2021 - 11:22 borsagundem.com

BAE, İngiltere'deki yatırımlarını genişletiyor, 14 milyar dolarlık anlaşma bekleniyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın medya ofisi, British Investment Office ve BAE'ye ait Mubadala Investment Company'nin bugün, yatırım ortaklığını genişletmek üzere bir anlaşma imzalamasının beklendiğini açıkladı.

Açıklamada, anlaşmanın İngiltere genelinde yaşam bilimleri, teknoloji ve temiz enerji ve altyapıya geçiş yatırımlarını artıracağı belirtildi.

Financial Times, bir hükümet yetkilisine atıfta bulunarak, taahhüt edilen toplam BAE yatırımının beş yıl içinde yaklaşık on milyar sterlin (13.85 milyar dolar) tutarında olacağını bildirdi.

Açıklamada, İngiliz "City Fiber" fiber optik genişbant şirketine 500 milyon sterlin (690 milyon dolar) tutarında bir yatırımın ve şirketin sermaye artırımının bir parçası olarak duyurulabilecek ek yatırımların da yer aldığı belirtildi.

Mubadala Investment Company, İngiltere ile Mart ayında yaşam bilimleri ve sağlık geliştirme projelerine 800 milyon sterlin yatırım yapmak için bir anlaşma imzalamıştı.

DP World, London Gateway Hub'daki Pier 4'e 300 milyon sterlin yatırım yapıyor.

BAE'den Türkiye ile ticaret planı!

Türkiye ile BAE arasındaki buzlar eriyor

BAE'den Taliban'a yardım!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)