E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE'den Hafter'e 3 kargo uçağı askeri mühimmat desteği---

BAE'den Hafter'e 3 kargo uçağı askeri mühimmat desteği

BAE'den Hafter'e 3 kargo uçağı askeri mühimmat desteği
28 Mart 2020 - 19:40 borsagundem.com

BAE, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e askeri mühimmat taşıyan 3 kargo uçağı gönderdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e askeri mühimmat desteğini sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı Operasyon Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, BAE'den kalkan askeri mühimmat taşıyan Ilyushin Il-76 tipi Rus yapımı kargo uçakları Libyanın doğusuna 3 uçuş gerçekleştirdi.

Uçakların BAE'nin başkenti Abudabi'deki Suveyhan Hava Üssü'nden havalandıkları ve Libya'nın doğusundaki Merc kentinde bulunan Hadim Hava Üssü'ne indikleri tespit edildi.

12 Ocak-25 Şubat'ta BAE'den 6 bin tondan fazla yük taşıyabilecek 100 kargo uçuşu düzenlediği belirlenmişti.

Hafter milisleri mevzi kaybediyor


UMH askeri birlikleri Hafter milislerine karşı "Barış Fırtınası" adında bir operasyon başlatmış ve Trablus'u roket menzilinin dışına çıkarmıştı. Trablus'un 450 kilometre doğusunda yer alan Sirte kentinin batısında da UMH birlikleri ve Hafter milisleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Hafter milisleri yine kan döktü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Niye29 Mart 2020 18:04

    Maymun bunlar. Boynuna takılan yular ile şirk maymunları. Ağa nabalariniza virüs musallat oldu. Darısı size insallah

  • fatih istanbul29 Mart 2020 12:29

    dilerim bu amerikan  iti israil uşağının  sonu  kısa  sürede  saddam gibi olur  boynuna  yağlı ip geçirirler uşaklık  yaptığı  efendileri tarafından 

  • CoolWhite29 Mart 2020 00:34

    Yazık sizlere yazık degersizler.kan içmeye doymadinizmi,kukla oldunuz biraz degeriniz olsun.elinizdeki petrolle dunyayi bu sekilde degistiremezsiniz size veren sizden almasini zamani gelince alir.99 dan biri sizlere yeter . Ya HALİM zamanını tez eyle.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Mart 2020 23:41

    SU MÜSLÜMANLAR ÜLKELERİN BAŞINDAKİLER ASLA VE ASLA MÜSLÜMAN YÖNETCİLERİ OLMAZLAR.HEPSİDE YAHUDİ DÖLÜ.KIRIN BİRBİRLERİNİZ ŞEREFSİZLER.

  • Future 202328 Mart 2020 21:26

    Üç tanesini  resmi(?) olarak Libya hükümeti düşürsün   olay kapansın 

  • caki28 Mart 2020 20:43

    karaktersiz aşağılık düzenbaz ...ve hain!

  • İnsanlık Adına28 Mart 2020 20:18

    İnsanlığın yüz karaları, madem bu kadar paranız var corona için mücadele eden insanlığa yardım edin, insanlar patır patır ölüyor siz neyin peşindesiniz vicdansızlar!!!

  • Neden29 Mart 2020 18:06

    Bu uşaklarda. Akıl olsa zaten böyle yapmazlar. Beyinsiz bu yaratiklar