E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE ve Bahreyn, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzaladı---

BAE ve Bahreyn, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzaladı

BAE ve Bahreyn, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzaladı
15 Eylül 2020 - 20:45 borsagundem.com

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar, Beyaz Saray'da imzalandı

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında ABD'nin arabuluculuğunda yapılan normalleşme anlaşmaları Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı. Liderler İngilizce, İbranice ve Arapça olmak üzere üç dilde hazırlanan anlaşma metinlerine imza attı.
ABD Başkanı Donald Trump ile damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in arabuluculuğunu yaptığı İsrail ile BAE'nin 'ilişkileri tamamen normalleştirme' ve İsrail ile Bahreyn'in 'tam diplomatik ilişki kurma' anlaşmaları için Beyaz Saray'da imza töreni düzenledi.

Filistinlilerin 'Arap krallıklarının ihaneti' tepkisini gösterdiği, imzacı tarafların ise 'İran'a karşı birlik' vurgusunu yaptığı anlaşmalar için İsrail adına Başbakan Benyamin Netanyahu, BAE adına Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan ve Bahreyn adına Dışişleri Bakanı Abdullatif el Zayani törene katıldı.

İsrail ile iki Körfez ülkesi arasında imzalanan ikili anlaşmaların yanı sıra, üç ülkenin de dahil olduğu bir anlaşma da gündemdeydi. Üç ülke arasındaki anlaşma Hz. İbrahim'e atfen İbrahim Mutabakatı olarak adlandırıldı.

"Tarihin yönünü değiştirecek bir adım için buradayız"

Trump, Beyaz Saray'da tören öncesi gazetecilerle sohbetinde 5-6 ülkenin daha İsrail'le ilişkileri normalleştirme anlaşmalarına katılabileceğini söyledi. Törende de açıklamalarda bulunan Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya ve barış için önemli bir gün. Tarihin yönünü değiştirecek bir adım için buradayız. İsrail BAE ve Bahreyn normalleşme nalaşmasıyla turizm, sağlık ve güvenlik alanlarında birlikte çalışacak. Bu ülkeler dost."

"Bugün, barışın doğuşunu müjdeliyor"

İsrail Başbakanı Netanyahu da, "Bugün, barışın doğuşunu müjdeliyor" derken, barış anlaşmasının birkaç yıl önce hayal bile edilemeyeceğini söyledi.

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan, ABD'ye arabuluculuk için teşekkür ederken "ABD liderlik göstererek Orta Doğu'da olumlu bir rol üstleniyor. Bugün imzaladığımız anlaşma bunun göstergesi" ifadesini kullandı.

Anlaşmaların içeriğine ilişkin ayrıntılar açıklanmadı

Anlaşmaların içeriğiyle ilgili ayrıntılar henüz açıklanmazken, üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi İsrail ile BAE arasındaki ikili anlaşmanın Bahreyn ile yapılan anlaşmadan daha uzun ve daha ayrıntılı olduğunu belirtti.

Anlaşmalara İsrail'de büyük oranda destek verilmesine rağmen bu girişimin ABD'nin BAE ve Bahreyn'e gelişmiş silah satmasıyla ve dolayısıyla da ABD'nin İsrail'in bölgedeki askeri üstünlüğünü koruma politikasının değişmesiyle sonuçlanacağı yönünde düşünceler da gündemde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AkTorol Ahmet Ötzbir16 Eylül 2020 08:25

    RAbiaaa Rabiaaa hüngür hüngür ağlıyoruz  : ) Arapların keyfi yerinde...

  • Türk.16 Eylül 2020 07:34

    Bize Araplar pis dedirtenleer şimdi ortak olmuş. Yakında chpkkiptip hepsi gider elini öper pis Yahudi'nin.

  • bu dünyadan biri16 Eylül 2020 09:44

    Seni Arap sevici seni. Kör olmuş gözlerin. 

  • The End16 Eylül 2020 08:22

    :)))) nasıl bir fantazi dünyanız var sizin topunuz komiksiniz ve gittikçe alçalıyorsunuz.

  • İhtiyar16 Eylül 2020 07:19

    Tarihleri binlerce yıldır hainlikle dolu. Cehennem ateşi atalarını kucakladığı gibi onları da kucaklayacak. Hainoğlu hainler. Ne mutlu Peygamber ordumuza. Allah Peygamber ordumuza güç kuvvet versin.

  • Hayri16 Eylül 2020 06:43

    İlk 4 halifeden 3u suikaste kurban gidiyor.5. halife peygamberin torunları, kadın ve çocuklarını katlediyor. Sonra bu katil halifelerinin peşinden İstanbul'u fethetmek için ilk kuşatma seferine çıkıyorlar. Arapları tanımak için bu olayları bilmek yeterli

  • Korkmayın16 Eylül 2020 00:40

    4 veya 5 sırtlandan korkmayın, bir arslan yeter, üzülmeyin çünki korona onlara yeter, daha yeni başladı

  • ramazan aslan15 Eylül 2020 23:54

    Ne kadar mutlu bir tablo, yazıklar olsun müslüman kanı akıtanlara ve onun işbirlikcilerine benim için albaraka bitmiştir.

  • Ww15 Eylül 2020 22:55

    Bunlarin din kardesleri burda mi :))

  • Rabia 4 15 Eylül 2020 22:44

    İsrail+ Birlielik arao emirlikleri + Bahreyn +ABD .. Alsana 4 parmaklı raiba açılımı :D

  • Okie Dokie15 Eylül 2020 22:39

    Trump reyiz yine gönlümüzü çeliyorsun. Bak oy kullanmayacaktım sırf senin için kasım'da Amerika'dayım. Özel jetime atlayıp oy kullanmaya geleceğim. Haydi yine iyisin. Aldın oyumuzu.

  • Bika15 Eylül 2020 22:28

    Yeni Osmanlıcılık oynamaya soyunanların Orta Doğu'daki Arap ülkeleriyle olan  din kardeşliği bağları kopmuş, ümmet dağılmış ve Suriye dışındakiler İsrail'in güdümüne girmişler.

  • Tufan15 Eylül 2020 22:20

    Ülkemizde bahreynin bankası albaraka, bae'nin bankası denizbank. Tepki vermek isteyen bunlarla iş yapmasın. Avrupa bankaları da belli. Sen vatandaş olarak yerli bankanla çalış tepkini göster hiç yoktan iyidir.

  • Eski turancı 15 Eylül 2020 22:18

    Çirkin araba bak nasıl da gülüyor yanında turuncu kafa tarrakpm, kepçe kulak pinokyo tipli ötünyahu

  • rabi15 Eylül 2020 21:49

    rabiaaaaaaa rabiaaaaaaaa

  • Mehmet15 Eylül 2020 21:41

    Tahtını kaybetmemek ve saglamlastirmak isteyen, Arap baharı yaşamak istemeyen satılmış adamlar kendilerini tahta oturtmus sahiplerinin emrini yerine getiriyorlar. Sasirmamak lâzım. .

  • Mucise Reis ;)15 Eylül 2020 21:06

    Arapları sevmeyen ölsün. Tarih tekerürden ibarettir... Ne olacak ? ... Arapları öve öve, seve seve övgülerle ümmet diye diye bağıranlar, şimdi senden benden daha çok ARAPLAR KÖTÜDÜR, ARAP ülkeleri hep kötülük yapmıştır diyecek... Hep aynısı oluyor. Arapdan dost olmaz. Siyasi manada, arap yöneticiler, demokrasi olmadan dış güçlerin maddi manevi silahlı desteği ile başa geçmektedir. Arap toplumları ırk, meshep, farklılık duyguları ile ingiliz, abd, fransız yahudi vb bölmektedir. Başa geçenler gerçek milliyetçi arap olursa, kan bağı olan başka sülaleden kişiler dışarıdan darbe ile yönetime geçmektedir. Halkın cebine 5 kuruş girmez, tepeye getirilenler din ile yönetiyorum ayana halkı uyutur. tpe kadroda yabancılarca emir alarak yönetir. NE MUTLU TÜRKÜM, birlik bağını ayrımsızca kurar... CUMHURİYET seçim oy hakkı verir. LAİKLİK, din baskısını, korkusunu yönetimi bilimsel kılar. 

  • Türk.16 Eylül 2020 07:36

    Sende opersin yahudini n elini. Çok gördük. Mollalar İran'a diyen chpden molla in yanında Türk askeri e karşı savaşırim diyen chp oldu. Geç onu.

  • Mehmet15 Eylül 2020 21:43

    Arapların fetö sü de bunlar. . . Trump bu adamlara tiskinerek bakıyor. .

  • Estarabim15 Eylül 2020 20:52

    Müslümanlar hep böyle

  • Türk.16 Eylül 2020 07:39

    1923 ten bu yana İslâm şeriatı ile mi yonetiliyor bu ülke yoksa kokuşmuş laik rejimlemi. Hangi ülkede İslâm şeriatı var . İslâm yasak Türkiye de yasak bunu öğren bil. Bir tane İslâm şeriatı üzeri ka nün mu var. Laik rejimin pislikleri ni tertemiz İslâm dininin üzerine atmayın.

  • Eatarabim15 Eylül 2020 22:28

    Kendimizi kandırmayalım Ali Haydar jump. Müslümanların hali ortada. Çalışmadan emek vermeden ideali olmadan memur zihniyetli kapağı atayım kafalı insanlardır şu anki sözde müslümanlar. Sen de mavi marmara sonrası israillileri gülle karşıladın jumping boy. Yemezler gülüm. Şu doğuya hollandalı alman norveçli karışık 3-5 farklı ırktan avrupalı koy 10-15 sene sonra git bak şehirlere , üretime, tarıma, medeniyete. Şimdi orada yaşamak istemeyen herkes oraya göçmek ister. 10 çocuk yapıp dövlett bize bahhhğğmeurrrr diyen bir kısım varlıktan kurtulmuş da olunur. Müslümanların olduğu neresi daha güzel bir yer oluyor ki ? Sorun islamda degil kendini müslüman sanan ikiyüzlülerde.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Eylül 2020 21:15

    Ne biçim bir cümla arkadaş.bu anlaşmayı müslümanlarmı yapıyor.ruhlarını satmış yöneticileri yapıyor.eğer sende müslüman isen o zaman bu anlaşmayı sen yapmıssın.