E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE, Türkiye'ye yaptırım için ABD'de lobi çalışması yapmış---

BAE, Türkiye'ye yaptırım için ABD'de lobi çalışması yapmış

BAE, Türkiye'ye yaptırım için ABD'de lobi çalışması yapmış
16 Aralık 2019 - 22:45 borsagundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD'de lobicilik faaliyetleri yürüten bir kuruluşun, ABD'li bazı senatörlere Türkiye'ye yaptırım uygulaması için çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Kamuya açık kaynaklardan edinilen mail kayıtlarına göre, Türkiye'ye Suriye'deki operasyonları nedeniyle yaptırım öngören yasa tasarısının Temsilciler Meclisinde onaylanmasının ardından, Akin Gump isimli Washington merkezli lobicilik firması, ABD'li iki senatöre bir mail gönderdi.

Firmanın 7 Kasım tarihli mailinde, senatörlere BAE'nin Washington Büyükelçiliği adına ulaşıldığı belirtildi.

BAE'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı kınadığı vurgulanan mailde, "BAE, ABD Temsilciler Meclisinden geçen yasa tasarısı gibi Türkiye'ye karşı yaptırım adımlarını destekliyor." ifadesine yer verilmesi dikkati çekti.

Katar hedef gösterildi

Mailde, BAE'nin Barış Pınarı Harekatı'nı kınarken, Katar'ın bu harekatı desteklediği ve Türkiye'ye desteğini arttırdığı kaydedildi.

Söz konusu desteğe ilişkin bazı linklerin de paylaşıldığı mailin sonunda, "ABD, Suriye'deki gelişmeleri izlemeye devam ederken ve Senato Türkiye'ye yönelik yaptırımları düşünürken, bu bilgilerin size yardımcı olmasını umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Mailin hangi senatörlere atıldığına ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Öte yandan, BAE'nin Washington Büyükelçiliği konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtsız bıraktı.

Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısı

ABD Senatosu Dış ilişkiler Komitesi, geçen hafta Türkiye'ye, Rusya'dan S400 alması ve Suriye'deki adımlarından dolayı yaptırım öngören yasa tasarısını kabul etmişti.

Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören bir başka yasa tasarısı 29 Ekim'de Temsilciler Meclisinde kabul edilmişti.

Senato Genel Kurulunda da kabul edilmesi halinde, Senato ile Temsilciler Meclisindeki yaptırım tasarılarının metinleri tamamen aynı olmadığı için Trump'ın önüne gitmeden önce komisyonda iki tasarının tek bir metin haline getirilmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ufuk17 Aralık 2019 14:03

    BAE emiri değişmedikçe bunlar bizimle uğraşmayı kesmez.Emirin adamı Dahlan dan başlamalıyız. Bunlara Türkiyenin ne olduğunu hatırlatmalıyız.

  • HÜLYA ÇİFTCİ17 Aralık 2019 11:14

    bunlarda şii halklar iste bizim düşmanlarımız kimler görüyorsunuz.aynı şekilde içimizde de bunların destekçileri var malesef hemde en hassa devlet kurumlarımızda.

  • Dayyipin kardeşleri...17 Aralık 2019 09:34

    Arap sa uzak duracaksın kardeş.

  • Mehmet17 Aralık 2019 08:55

    bunlar abd ye kendilerini BOBİ yapmış olmasınlar? :D 

  • Hsn 1 akb17 Aralık 2019 08:43

    Müslüman görünümünde şeytanlar

  • Tek vatan17 Aralık 2019 07:45

    Bunlar kadar gereksiz yaratik yoktur muslimanlikla alakasi bile yok allah bunlari kahretsin.AMIN

  • :)arap 16 Aralık 2019 23:31

    Arap seven ümmetçi aktroller birden milliyetçi ve türkçü oldu.. arap sevmeleri ahmedi nesaj döneminde başlamıştı :D geçmişini ve osmanlı tarihi bilmeyen bu osmanlının çöküş dönemi özentlisi trollere bu haber kapat olsun... türkün türkden başka dostu yok... 

  • Beyinsiz17 Aralık 2019 09:26

    Ahmed-i Necad Arap değil beyinsiz Fars

  • AHMET ÖZBİR16 Aralık 2019 23:14

    GERÇEK Arap olan ülkesine ve vatanına ihanet etmez, emperyalizme, siyonizme başkaldırır, onların emir kulu olmaz. Hz. Muhammed aleyhisselamı örnek alır, köle düzenine hayır der. Şu anki Arap devlet başkanlarının çoğunluğu araştırılsın namussuzum Arap değildir.

  • Türkoğlutürk 17 Aralık 2019 09:04

    Birinci dünya harbinde katılan yabancı yada Türk farketmez arabın neler yaptığını Bol bol yazmış. Ama sen ve çobanın okuma sevmediği için okumaz. Müslüman olsan kabene sahip çıkarsın. Gitte bak Arap neler yapmış. Şimdide üçüncü şeytanı devreye alıyor. Köle düzenine hayır diyende dinin değil. Laikler sayesinde kaldırıldı. CAHİL BİLMEDEN ÇALAKALEM YAZMA. GİT KANAL A SEYRET. OLMAYAN BEYNİN ÇÜRÜSÜN.

  • köfteci17 Aralık 2019 00:33

    arabın hası onlar ,araplar tarih boyunca biz türklere kötülük etmişlerdir