E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE: OPEC+ grubunun görevi piyasalarda istikrarı sağlamak---

BAE: OPEC+ grubunun görevi piyasalarda istikrarı sağlamak

BAE: OPEC+ grubunun görevi piyasalarda istikrarı sağlamak
29 Mart 2022 - 17:14 borsagundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui'ye göre Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun tek görevi, piyasalarda istikrarı sağlamak.


Dubai'de gerçekleştirilen Dünya Enerji Forumu kapsamında açıklama yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, petrol grubundaki herhangi bir ortağa baskı yapılmasının, yalnızca fiyatların artmasına yol açacağını söyledi.

OPEC+ grubunun tek görevinin piyasalarda istikrarı sağlamak ve mümkün olan en yüksek miktarda arzı gerçekleştirmek olduğunu belirten Mezrui, İran petrolünün piyasaya dönüp dönmeyeceği veya petrol ve gaz sektörüne daha fazla yatırım yapılıp yapılmayacağı gibi konular yüzünden piyasa oynaklığının geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

'ABD, hepimiz için önemli bir ortak'

ABD'nin gerçekçi olması ve OPEC+ grubunun, tüketicilerin çıkarlarını dikkate aldığını anlaması gerektiğini kaydeden Mezrui, "ABD, hepimiz için önemli bir ortak ve biz bu ilişkiden gurur duyuyoruz. İhtiyacımız olan şey, yapılması gerekenleri dayatmak değil, enerji hedeflerine bakmak" diye konuştu.

Rusya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere dünyanın en büyük petrol üreticilerini içeren OPEC+, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaş nedeniyle üretimi artırma çağrılarının baskısı altında.

OPEC+, üretimi artırmaya yönelik bu taleplerin gölgesinde 31 Mart Perşembe günü toplanacak. Ancak örgütün günlük 400 bin varil artışı içeren önceki kararlarına bağlı kalacağı beklentisi hakim.

BAE, OPEC ile birlikte çalışacak

BAE petrol sorununa el attı

Suudi ve BAE'li veliahtlardan Biden'a ret

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)