E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabacan'ın ekibi anket yaptırdı: Bugün seçim olsa...---

Babacan'ın ekibi anket yaptırdı: Bugün seçim olsa...

Babacan'ın ekibi anket yaptırdı: Bugün seçim olsa...
09 Temmuz 2019 - 19:28 borsagundem.com

Barış Yarkadaş, Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide yer alan Beşir Atalay'ın yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre yeni partinin yüzde 18'lik bir oy almasının beklendiğini söyledi.

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Tele 1'de Murat Taylan'ın sunduğu Gün Bitiyor programında Eski Bakan Ali Babacan'ın AK Parti'den istifasını ve Ali Babacan'ın Abdullah Gül ile birlikte kuracağı parti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Barış Yarkadaş'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Ali Babacan ve arkadaşları bu partiyi aslında 31 Mart seçimi sonrası ilan etmeye karar verdiler. Çünkü; yaptırdıkları tüm anketler ve kamuoyu araştırmaları 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin düşüşe, CHP'nin ise yükselişe geçeceğini gösteriyordu."

“AKP'ye kaybettiren parti olacaklardı"

"Ali Babacan ve arkadaşları bu tabloyu gördükleri için, partiyi kurmayı ertelediler. Neden? Eğer 31 Mart öncesi bu partiyi kursalar, ve belli bölgelerde seçime girmiş olsalar, AKP'ye kaybettiren parti olacaklardı. Ve asıl ulaşmak istedikleri tırnak içinde söylüyorum muhafazakar kesime de kolay kolay ulaşamayacaklardı. AKP'ye kaybettiren isimler haline geleceklerdi."

"Parti kurma çalışmaları 23 Haziran sonrasına bırakıldı"

"O yüzden ne yaptılar? "Biz partiyi 31 Mart sonrası kuralım. Nasıl olsa AKP kaybediyor, biz AKP'ye kaybettirenler grup olmayalım." Dediler. Ancak, 31 Mart seçimlerinin haksız ve hukuksuz bir biçimde iptal edilerek 23 Haziran'da yenileneceğinin ortaya çıkması üzerine parti kurma çalışmaları 23 Haziran sonrasına bırakıldı."

"İmamoğlu'nun büyük bir fark atarak kazanacağını gördüler"

"Çünkü Ali Babacan ve arkadaşları yaptırdıkları anket ve kamuoyu araştırmalarında CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun belediyeyi büyük bir fark atarak kazanacağını gördüler. O yüzden parti çalışmasını eylül ayına ertelediler."

Yeni partide kimler var?

"Şimdi bu parti çalışmasında kimler var? Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gülbu grubun şu anda teknik direktörü vaziyetinde. Abdullah Gül, Ali Babacan, Beşir Atalay, Haşim Kılıç, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, ekonomist Daron Acemoğlu, eski Bakan Mehmet Şimşek, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can ve eski Bakan Ertuğrul Günay."

Ahmet Davutoğlu'nu neden istemiyorlar?

"Bu isimler Ali Babacan'ın genel başkanı olacağı partinin kurucuları arasında. Ahmet Davutoğlu da bu ekibe girmek istedi. Ancak Abdullah Gül, Davutoğlu'nun hem Suriye politikasında hem de kendi cumhurbaşkanlığı bittikten sonra genel başkan olarak Abdullah Gül'ün önünü tıkamasından dolayı Davutoğlu'na kapalılar. Davutoğlu, yeni partinin genel başkanı, Ali Babacan'ı ise sözcü olarak konumlandırmak istedi. Abdullah Gül bu teklifi reddetti. Ayrıca "ümmetçilik" görüşünde de uzlaşamadılar.

Ahmet Davutoğlu'nu neden istemiyorlar? Ahmet Davutoğlu, kendisini 'ümmet' olarak tarif ettikleri kesimin lideri pozisyonuna oturtuyor. Fakat Ali Babacan ve arkadaşları partilerini ümmet üzerine değil, farklı siyasi yelpazeler üzerine kurmak istiyorlar. Ali Babacan'ın bugün yaptığı açıklama, partinin önümüzdeki günlerde ekonomi, hukuk, adalet ve özgürlüğe vurgu yapacağını gösteriyor."

"ANAP modeli ile ortaya çıkmak istiyorlar"

"Ali Babacan ve arkadaşları 1983 ANAP modeli ile ortaya çıkmak istiyorlar. Ekonomide kalkınma, hür teşebbüs, haklar, özgürlükler, adalet, hukuk söylemi... Ancak toplumun değişik kesimlerini de içine alan bir yapılanma. Zaten Ali Babacan'ın bugünki mektubuna baktığında şunu söylüyor; Farklı kesimlerin temsil gücünün yüksek olduğu yapılanmadan bahsediyor.

Hatta bu yüzden sol kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir sanatçıya da parti kurma konusunda teklif götürdüler. ADD'nin Genel Merkez'deki bir yöneticisine de teklif götürdüler. Değişik kesimlere ulaşmaya çalışıyorlar."

"Bugün seçim olsa oyları yüzde 18"

"Şimdi bu partinin hedefi ne? Beşir Atalay, Tayyip Erdoğan'a uzun yıllar kamuoyu araştırmaları yaptı. Şu anda partinin kamuoyu araştırmalarını ve anketlerini yapıyor. Gördükleri şu; Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlerin yüzde 30'u yeni bir parti kurulması gerektiğini söylüyor. Ali Babacan ve arkadaşlarının kuracakları parti de kendi yaptırdıkları araştırmaya göre, bugün eğer seçim olsa AKP tabanından alacakları oyla yüzde 18'lik bir banda oturuyor.

Arayış içinde olan ama CHP'ye MHP'ye, İYİ Parti'ye ve HDP'ye gitmeyen kesimin yüzde 30'u yeni bir partinin kurulmasının şart olduklarını söylüyor."

"Yeni parti iki ana unsurlu çıkacak"

"Parti iki ana unsurla çıkacak. Bir güçlendirilmiş parlamentonun da olduğu başkanlık sistemi. Bu başkanlık sisteminde parlamento başkanın yaptıklarını dengeleyebilecek, denetleyebilecek. Güçlü bir parlamento olacak ama başkanlık da devam edecek.

İkinci yaptırdıkları çalışma, tamamen bildiğimiz başbakanın da olduğu demokratik parlamenter sistem. Bu iki çalışmanın da olduğu anayasa taslağını AYM eski raportörü Osman Can'a yazdırdılar. Osman Can iki değişik anaya taslaığı yazdı. Bunlara ilişkin kamuoyu araştırması yaptıracaklar.

Eğer bu kamuoyu araştırmasında güçlendirilmiş meclis ile başkanlık sistemine devam yönünde bir sonuç çıkarsa, parti kuruluşunu bu ilke ile ilan edecek. Yok eğer toplumda demokratik parlamenter sisteme yönelik bir eğilim var ise Ali Babacan partinin genel başkanı ve başbakan adayı, Abdullah Gül ise cumhurbaşkanı adayı olarak sahneye çıkacak."

"34 milletvekilinin transferi bekleniyor"

Öte yandan Barış Yarkadaş, şu iddiayı da dile getirdi:"Babacan ve arkadaşları partiyi kurduktan sonra, AKP'den 34 milletvekilinin kendilerine katılmasını bekliyor. AKP ise yeni partinin TBMM'de grup kurabilmesinin önüne geçebilmek için, en az 20 vekili olma şartını 30'a çıkarmayı planlıyor. Bunun için bir iç tüzük değişikliği de gündeme gelebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (67)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa 02 Ekim 2019 20:28

    Ak partiden dönersek namerdiz bu yol erbakan yoludur dünya müslümanının ümididir

  • Buğra Türkoğul10 Temmuz 2019 23:08

    Sandığa gömülün sadet gibi... Boyunuzun ölçüsünü alın...

  • Mimaris10 Temmuz 2019 19:23

    Değişim şart

  • Adamın biri10 Temmuz 2019 18:37

    Bu halk bunu yerse yazıklar olsun hepsi aynı tencerenin kokmuş yemeği Allah türk halkına akıl versin saygilar

  • A.bakı güneş 10 Temmuz 2019 17:24

    Abdüllatif şenerde aynı bu zatlar gibi düşünüyordu boyunun ölçüsünü aldı bunlarda üçün birini alırlar reis yanlız değilsin Aĺlah yolunu açık etsin

  • Mhpli 10 Temmuz 2019 13:57

    A.babacana oy yok seçimlerden önce yani 4 sene sonra istifaetse bende oy verirsim bu ateş çemberinin içinde 7 düvelle mücadele ederken bu istifa yakışmadı israil uşaklığı oldu abd piyonluğu yakışmadı

  • Murat koç10 Temmuz 2019 13:37

    Güvenilir isimler siyasetin temiz kalmişlari başarili olurlar.

  • Mhpli 10 Temmuz 2019 13:29

    cehennemde hiç ateş olmazmış herkes ateşini yanında götürürmüş bunu unutmayın. Devlet ve millet düşmanları gereken cevabı alır inşallah

  • Türkoğlutürk 10 Temmuz 2019 14:10

    Devlet düşmanı dediğin bölücülük yapan dimi.

  • tabiKesin10 Temmuz 2019 11:35

    1,8 dir o . :)  

  • ALAATTİN CAMGÖZ10 Temmuz 2019 11:07

    abd nin ürünü fetö de başarılı olamayın, gezi,döviz operasyonları 15 temmuz, 28 şubat bir kaç darbe denemeleri vs.vs. lerden  başarını olamayan abd şimdi ak partiyi yparcalamak için dümeye bastı bunlarda abd nin adamları olup parti kurarak ak partiyi parcalamaya çalışacaklar umarım yüce ALLAH bunları başarısız kılar.yemek yedik canaga işemeyeceksin.yoksa bunları yedirirler adama.

  • Mhpli 10 Temmuz 2019 13:30

    Bizler yolumuzu şaşırmaz isek yeterli

  • tolga10 Temmuz 2019 10:44

    ak partı 5 şe bölunuyor .saadaet ,davutoğğlu,babacan ,akparti,ekrem e oy verenler olarak

  • TürkMücahid10 Temmuz 2019 10:06

    bu Barış Yarkadaş denen zevatın  ( CHPKK+FETÖ zihniyetinin) dediklerine mi inanacağız !!! HAK YOLUNDA GİDEN REİSİMİZE , HAK YARDIM EDER İNŞAALLAH...Durmak yok, yola devam, kalan sağlar bizimledir...

  • ?10 Temmuz 2019 10:42

    ya merakım şu, bu fetoşları gençliğimden beri bilirim. kimler eyakın olduklarınıda biliyoruz. böyle yazarak, cidden insanları etki altına aldığını düşünüyormusun? hadi 80 olayları de okumadık bilmiyoruzda, günümüz tarihindeki olaylarda böye yazman mantık dışı :D neremle gülsem bilemedim...

  • HASAN TOSUN10 Temmuz 2019 10:05

    KARGALAR BİLE GÜLDÜ,İP DE ANKETLERİNDE % 22 OY ALACAZ DİYORDU BARAJI AŞAMADILAR,CHP İTTİFAKI İLE MECLİSE GİRDİLER,İPSİZ İP GELECEK SEÇİM HDP- CHP-İP İTTİFAKI OLURSA HDP İLE CHP KOLTUĞUNDA MECLİSE GİRER BARAJI AŞAMAZ,BABACANIN FASOFİSO ANKETİNDE ÖNCE BAŞTAKİ 1 ATALIM KALDI % 8 ONUNDA 8 ZE BÖL ALACAĞI % 1 OLURSA ÖPTE BAŞINA KOY,KÖKLÜ SAADET PARTİSİ BİLE % 1 OY ALAMIYOR Kİ SİZ NANKÖRLER ALASINIZ,İLK SEÇİMDE KALBUR ALTINA DÜŞECENİZ SİZDE İP GİBİ İPSİZLERLE İTTİFAK YAPIN BİRKAÇ MİLLETVEKİLİ MECLİSE SOKARSINIZ.

  • 15 TEMMUZ 10 Temmuz 2019 07:41

    Arkadaş biz ölümüne diyoruz siz 18 diyorsunuz şaka yapmıyoruz 15 Temmuz'da gösterdik inanmayan bir daha izlesin ölümüne REİS ölümüne RECEP TAYYİP ERDOĞAN

  • 1510 Temmuz 2019 10:19

    15 temmuz öncesi peki, hala binlerce asker, polis açığa alınıyor fetoş mensubu diye.. bukadar insan nasıl olurda böyle ciddi kadrolara girer vede15 temmuzun oluşumuna zemin hazırlar? bu soru aklına geliyo mu hiç ? gerçi gazeteciyim diyenler bile soramıyor. Ben çıktısam o gece sokağa kendim ve ailem için çıktım. başkası için deil.

  • KILIÇ10 Temmuz 2019 07:39

    SAYIN BAŞKAN EGERKİ BABACANI GÖZDEN ÇIKARTILMIŞSA BABACAN YANLIŞ YOLDADIR .

  • 4 A10 Temmuz 2019 05:41

    Önce A. Şener, sonra A Gül, akabinde A Davutoğlu ve nihayet A Babacan. Kısaca 4A... Ayran gönüllü, Açgözlü, Aymaz ve Afacan cingöz...

  • S tok10 Temmuz 2019 00:46

    Bencede yeni parti veya partiler kurulmalı mevcut partiler ömrünü tamamlamış görünüyor

  • Ali10 Temmuz 2019 00:24

    Davutoğlu Babacan ve gül e makam mevki veren Erdoğan dir yoksa bu 3 isim i kimse tanımazdi Erdoğan sayesinde adam dan sayildi Erdoğan karşısına çıkarlar ise koca bir sıfır dir Parti kurmalarini sabırsızlıkla bekliyoruz biz sandığa çok siyasetçi gomduk ülkede siyaset iki yol var 1 . abd ve Avrupa karşıtı 2. ise abd ve Avrupa Yalama si bunlar da mhp nin fotoculeri ip partisini kurdu bunlarda akp nin içinden kopan fotoculeri olarak bir parti kurar

  • Atakan10 Temmuz 2019 00:24

    Ümmetçilik İslamda esastır ama ümmet dediğin ülkeler satılmış bu yüzden Ümmetçilik Türkiye'ye zarar veriyor dünyanın hamisi değiliz ülke çıkarı önemlidir gerisi boştur dış siyasetimizi Müslümanların hakkını savunmak için değil sadece Türkiye'nin çıkarları üzerine kurmalıyız şu ana kadar yapılan siyasette bişey yapabildik mi bişeyleri düzeltebildik mi koca bir Hayır sadece kendimize düşman olan ülke sayısını arttırdık

  • Talha10 Temmuz 2019 09:38

    Müslüman lar dünyada tektir herkes kardeştir. Yanılıyorsun. Menfeat düşünme. Peygamberimizde müslümamlıgı yaymaya çalışmıştır

  • B.A10 Temmuz 2019 00:08

    Sanıyolarki herkes koşa koşa kendilerine oy vermeye gidecek.Sadece iyi bir yerin vardı gözü yüzde ondanda oldun.Bu gün bu istifa sadece çakallara çanak tutmaya yaradı.Yanlış adamlarla Yanlış zamanda Yanlış bir yola girdin.Kötü günde kendinize pay çıkarmak istediniz .

  • Vatandaş10 Temmuz 2019 00:07

    Babacan neden bu kadar büyük tepki alıyor. Çünkü AKP çok iyi biliyor ki bu adam sıradan bir adam değil. Kadrosu da iyi hepsi ağır toplar.

  • B.A09 Temmuz 2019 23:56

    Ali Babacan ülkede bu kadar ekonomik sorunlar varken istifasını biraz daha erteleyebilirdi. Bir olumsuzlukta kendi ekledi.Yarın seçim varmış gibi.Ülke çıkarlarını göz ardı edip şahsi çıkarları ön pilana çıktı.Ateşe bir odunda kendi attı. 3 ay sonra istifa etseydi.Allah herkesin gönlüne göre versin.

  • Akp li seçme09 Temmuz 2019 23:56

    A.. a.. alırlar 3 ün 1 ini alırlar

  • Siyaset09 Temmuz 2019 23:53

    Ali Babacanı tebrik ediyorum,  AKP li trolleri delirtmiş :) 

  • Kent 09 Temmuz 2019 23:12

    Babacan çok canlar yakar...iktidar bu gidişle değişir

  • İzmirli 10 Temmuz 2019 09:01

    Destekliyoruzzzz

  • Yusuf 09 Temmuz 2019 22:49

    Ekonomi ve göçmen sorunu çözülürse akp inşallah siler süpürür.

  • KYE10 Temmuz 2019 12:05

    SORUNU YARATAN KENDİLERİ. ONLAR MI ÇÖZECEK.

  • Hüsnü10 Temmuz 2019 00:09

    Bu dediğin sorunları akp çözemez, hatta hergün yeni problemler ekler

  • Nejat Altay 10 Temmuz 2019 00:02

    Dediğinizi yapsınlar da silip süpürmeyi erken seçim olmadan gorurmuyuz bilmiyorum

  • Metin09 Temmuz 2019 22:48

    Bunlar %18 alırsa o zaman illet ittifakı %22.cünkü son secimlerde akp ak partiden ayrıldı ve zillet ittifakına oy verdi

  • Selahattin abi10 Temmuz 2019 00:45

    Sana sadece Öcalan mektubu diyorum ve birde TRT de Osman Öcalan röportajı diyorum.Zillet'e şimdi karar ver

  • gobel6609 Temmuz 2019 22:36

    İP'nin %3 lük oyunun yarısını alır. ŞU ÇAKALLAR BİR parti kursa da boylarının ölçüsünü alsaydı.

  • mehmet09 Temmuz 2019 22:24

    REİSİN rüzgarıyla yelkenlerini şişirmiş olan vekiller..! deneyin bakalım. görelim ne yaparsınız.?

  • Broker09 Temmuz 2019 22:07

    Babacan AKP deki en akıllı en eğitimli birkaç adamdan biriydi, ekonomiyi de iyi yönetti. AKP den garanti %5-10 oy koparır. Aklı selim düşünen AKP liler kesin oy verir.

  • Hüseyin kayın 09 Temmuz 2019 21:56

    Ali babacan koçum sürüden ayrılanı kurt yer bilmiyorsan öğren. Bırak bu işlerı reis ölmediği sürece bu ülkenin ne yeni lidere ne de yeni bir partiye ihtiyaç var...

  • gizliarşiv09 Temmuz 2019 21:50

    Reis kimi işaret ederse ben ona oy veririm gerisi teferruat benim işin

  • Cahil09 Temmuz 2019 22:24

    Senin beynin yıkanmış, futbol takımı mı bu.

  • Çekiç 09 Temmuz 2019 21:25

    Davut yok ise bu parti tutar çünkü ülkemizin su anki göçmen sorunu onun ile basladi kesinlikle almasınlar

  • Vatanım09 Temmuz 2019 21:21

    Çok beklersiniz hainler işiniz gücünüz koltuk kavgası ülke için yapacağınız hiç bir şey yok becerirli olsaydınız yerinizden kimse çıkarmazdı başkanımız gibi dünyaya mal olmuş bir liderimiz varken Hayriye boşuna uğraşmayın

  • Pardus09 Temmuz 2019 21:04

    Akp %30 bandında bir parti artık. Milletvekili aday başvurularında, adaylar diğer partileri de degerlendirecek

  • AhmetK09 Temmuz 2019 21:47

    Hee yani adam, ak partı yerıne bunların partısınden vekil olmayı sececek ha. Ya bole supersonık fıkırlerınız nereden cıkıypr bilmem, aslında biliyorum da yazmıyım.. kısaca ak partı bolunsun diye dua edıyorum de, laf kalabalaıgına gerek yok

  • mezarci 09 Temmuz 2019 21:01

    bunlar kendilerini sonsuza gommek icin sebep ariyorlar

  • PARDUS09 Temmuz 2019 20:59

    %18 olmasada %10-15 bandında almalarını beklerim, zaten bunun 5'i iyi parteden gelecek.. iyi parti sadece alternatif arayanlar nedeniyle %7 aldı, böyle bir baska alternatif cıkarsa iyi parti %1-2 bandına düser..

  • Başkan 09 Temmuz 2019 20:59

    Chp nin alacağı oyu söylemiş Klasik chp zihniyeti.. At palavrayı kendin inan.. Babacan bitmiştir..

  • Banu10 Temmuz 2019 00:22

    Ruyadasin galiba. Ruyadan uyansan iyi olur. Ati alan uskudari gecti. Gule gule

  • gökhan09 Temmuz 2019 20:55

    babacanın partisi biraz saadet, biraz iyi parti, biraz mhp, biraz da akpden oy alır. eğermedya desteği sağlayabilirse kararsızlar da eklenir. %10 kesin de gerisi Allah kerim. Bu durumda mecliste %10 mhp, %12 hdp, %10 iyi parti, %25 chp, %40 da Akp olur. 

  • Ali bozkurt10 Temmuz 2019 08:52

    MHP %5 lere düşer

  • kadir ekici09 Temmuz 2019 23:33

    matematiğe göre şöyle oluyor babacan 10,mhp 10,hdp 12,        iyi 10,chp 25    akp 33=100

  • Ofli09 Temmuz 2019 20:42

    0.01 arti eksi

  • Atilla09 Temmuz 2019 20:40

    Hayal bunlar %5 geçemez...Baris arkadaş gazlıyor Akp nin oylarını bölmek için

  • Ali09 Temmuz 2019 20:24

    Bekle alırsınız % 18,

  • AhmetK09 Temmuz 2019 20:24

    Senin yalanını ;) bi ankette kılıcdaroğlu içğn yaptırt, eko koltugunu kapmasın ilerde ;))

  • Cemil09 Temmuz 2019 20:23

    Biz böyle gidersek ekonomi ne olacak peki. Her yıl seçim. Seçim e kadar iş adamları yatırım yapmaz. Piyasa kendi halinde bir oraya bir buraya sallanır. Herkes seçim sonuçlarını bekler. Hiçbir iş doğru düzgün gitmez. Seçimler ülkemizin ilerlemesini bir nevi durdurma sürecine sokuyor gibi. Zaten dış batılı devletler baskı yapıp duruyor. Seçim ekonomiyi yavaşlatıyor sanki. Sürekli seçim olayına girersek ne olacak ülkemizin hali. Yine belirsizlik mi yaşayacağız şimdi

  • Ali09 Temmuz 2019 20:21

    bank asyayı devlet bankalarına alacakti bunlar ekonomiyi başına geldiği zaman Erdoğan in onayı olmadan tek is yapmadılar küresel de bol dolar vardı abd piyasalara bol para saçtı bunlar da faydaladi sorsan ekonomiyi iyi yönetti derler şimdi gelsin de doları 5 altına getirsin ozaman görelim tabi bunu yapmak için abd nin her istediğine tamam diyerek yapmayacak

  • zülfikar6409 Temmuz 2019 20:13

    Ne reisin bahçesi Meral ile Kemal'in bahçesinden çıkacak çilekler

  • mustafa09 Temmuz 2019 20:12

    hahaa komedisiniz ya ne %18 i ben söyleyeyim 0.8 %

  • AhmetK09 Temmuz 2019 21:51

    Yedi duvel bir olunca hdp aday gostermeyınce oldu. Buyuk basarı gibi sallamayın. Bunların mac alacagı %5 dir. O da iyi partiden alır cogunlukla, feto ortak havuzından beslenırler..

  • Vatandaş 09 Temmuz 2019 21:02

    Buket Aydın da dalga geçiyordu, sonra dalga konusu oldu. Artık millet iktidar partisinden bezdi. Neden alamazlar yüzde 18 sebebi ne elbette şartlara göre değişir fazla da alabilirler az bunu propagandalarının başarısı gösterecek.

  • Kaçan Grup09 Temmuz 2019 19:45

    reisin bahçesinden meyve çalıyorlar, ülenn

  • Devran09 Temmuz 2019 19:42

    Eliniz boş kalacak, %18 diye millete yönlendirme yapmayınız. Ve kısa sürede de dağılacağınızı bekliyorum... 

  • Kader gurbani haso aga10 Temmuz 2019 00:25

    Devran dondu. Uyan uykudan len