E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabacan partisinin ilkelerini açıkladı---

Babacan partisinin ilkelerini açıkladı

Babacan partisinin ilkelerini açıkladı
08 Ağustos 2019 - 14:01 borsagundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hareket ettikleri ve yeni bir siyasi parti kurmak için çalışmalarda bulundukları iddia edilen Ali Babacan'dan önemli bir çıkış geldi. Bayram mesajı yayınlayan Babacan, adeta partinin ilkelerini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre kulislerde aylardır tartışılan ‘yeni parti’ oluşumundan ilk net çıkış Ali Babacan’dan geldi. Temmuz ayında gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeme getirdiği bu oluşumun yol haritası Babacan’ın açıklaması ile ilk kez netlik kazanmış oldu.

SATIR ARALARINDAKİ İLKELER

Ali Babacan’ın bayram vesilesiyle yayınladığı mesaj, kurulacak yeni partinin ilkeleri ile yol haritasının ipuçlarını da veriyor. İşte satır aralarında verilen o ilkeler:
Katılımcılık,
Temsil gücü yüksek,
Geniş kadro,
Kısa sürede harekete geçme,
Diyalog,
İleri demokrasi anlayışı,
Kapsayıcılık,
Popülizm yapılmayacak,
Çevre konularına hassasiyet,
Özgürlükçülük,
İnsan haklarına saygı,
Ekonomide itibarlı kurumlar.

İŞTE BABACAN’IN AÇIKLAMASI
 
“8 Temnmuz 2019 tarihinde yaptığım açıklamada Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç olduğunu belirtmiş, ülkemiz için her alanda doğru analizler, yeniden düşünülmüş stratejiler, planlar ve programlar gerektiğini ifade etmiştim.

Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları aşmak için son derece önemli olduğunu düşündüğümüz bu çalışmaları arkadaşlarımızla beraber başlatmış bulunmaktayız.

‘EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA İLKELERİMİZDEN BİRİSİ KATILIMCILIK’

En önemli çalışma ilkelerimizden birisi katılımcılık ilkesidir. Geçen ay yaptığım açıklamadan sonra çok sayıda vatandaşımız bu sürece katkı verme iradesini beyan etti, heyecan ve birikimleri ile çalışmalarımıza şimdiden değer katmaya başladı. Arzu ettiğimiz temsil gücü yüksek ve geniş kadroyu kısa bir zamanda oluşturmayı hedeflemekteyiz.
Çoğulcu demokrasi ilkemizin gereği olarak bu süreç toplumumuzun her kesiminden gelecek öneriler açık olacaktır. Diyaloğu esas almak ve hep birlikte çalışmak zorundayız. Kapsayıcı çözümlere ancak bu şekilde ulaşabileceğimize inanıyoruz.

POPÜLİZM EKONOMİK SIKINTILAR VE ÇEVRE VURGUSU

Dünyada popülizm akımlarının evrensel ilke ve değerleri tahrip ettiği, ekonomik ve finansal istikrarın tehdit altında olduğu, çevreyle ilgili sorunların gözardı edildiği bir dönemde, bizim başlatmış olduğumuz bu çalışmalar sadece ülkemizde değil, çok daha geniş bir coğrafyada da ilgiyle takip edilmektedir.

İnsan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartları hedeflemek, ileri demokrasi için ısrarla çalışmak, hukukun üstünlüğü ilkesini tavizsiz bir şekilde savunmak, itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak, çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koymak ülkemiz için yeniden önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Biz toplumumuzun hür, müreffeh, mutlu ve barış içinde yaşayan bir toplum olmasını istiyoruz. Halkımızın ve özellikle de gençlerimizin geleceğe umutla ve güvenle bakmalarını arzu ediyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için çalışmayı da siyasi ve toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz.

Başlatmış olduğumuz çalışmalarla ilgili önümüzdeki dönemde de kamuoyumuzu bilgilendirmeye devam edeceğiz. İnancımız odur ki, samimiyetle çalıştığımızda ve ortak aklın gereğini yaptığımızda ülkemizin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

Bu vesileyle, yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ))08 Ağustos 2019 23:08

    yüzde dost kalpte hain ben böyle dost ne ...ibrahim tatlıses in bir parçası vardı :D  :D  :D  :D  :D 

  • AHMET ÖZBİR08 Ağustos 2019 21:47

    TABELÂ partisi boşuna zahmet etme kankan Abdüllatif Şener'in partisi vardı bir zamanlar, onu şahlandırın iktidarı kapın(!) Yersek!..

  • Ffffff08 Ağustos 2019 21:45

    Siyaset elbetteki sadece hitabet değildir ama sende ki hitabet gücü Kılıçtaroğlunun ve Akşenerin ki kadar bile yok. Bu 1....Yola vizyon, misyon gibi kavramlarla çıkıyorsun ama vizyonu ve misyonunun daha kimse tarafından anlaşılamadığı, birgün CHPden çatı adayı olmaya çalışan, öbür gün saatte partisine kucak açan diğer gün sizi öne süren Abdullah Gül'ün peşine takılmış gidiyor yukarıda saydığı ilkeleri kimle nasıl yapacak? Kendisi inanıyor mu? Bu da 2... Chp'den çatı adayı olsa daha fazla şansı olırdu. Şimdi sadece bölücü olarak tarihte yerini alacak

  • Mustafa koyun08 Ağustos 2019 21:28

    Sayın babacan şirin görünmeye çalışıyor.ayni zamanda chp hep sp ye çalışıyor şu 17 yılda rte olmasaydı turkiyede arap baharını görürdü! Ordan saldırdılar olmadı fethiyle saldırdılar olmadı geziyle saldırdılar olmadı şu rte yi tüm dünya hayran bi içimizdeki gözü görmezler sevemedi şimdide kalkmış babacan davutoğlu gül yaw bunları kim harekete geçiriyor. Bi düşünün mhp +akp =52 bunların amacı bu iki partiyi yüzde 47 bandına çekmek LIDER KOLAY YETISMEZ BU SAYDIKLARIMDAN LODER OLMAZ VESSELAM ALLAHA EMANET OLUN

  • misafir08 Ağustos 2019 22:04

    Soyad-yorum uyumu fevkalade. Allah soyadını koyandan razı olsun.

  • Hatırlatma 08 Ağustos 2019 21:10

    Sual : “İlmi siyaset ömür boyu yapılacak bir meslek değildir” kelamı kibarı hangi kibarı kelama aittir ? El cevab : Zatı şahaneleri...

  • Heyt açılın ulennnnn08 Ağustos 2019 21:07

    En önemli maddesini unutmuş : ihanete tam teşvik, muafiyet ve kapsamlı af ...

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU08 Ağustos 2019 20:57

    Ali Babacan, Abdullah Gül, Temel Karamollaoğlu,vs.vs.bunlar eğitimlerini ABD de yapmışlar ve bunların ABD ye borçları vardır, bunlar devşirmedir.baktı ki abd diğer yollar olmadı şimdi ak partiyi içten yıkma planını devriye soktu.umarım bunları ilk seçimde sandıklara gömeceğiz.amaç RTE.dır .yahu ne kadar çok düşmanı varmış.malesef MHP parçaladılar umarım AK partiyi parçalayamacaklar.

  • CAFER KILIÇ08 Ağustos 2019 22:47

    onlar parti kurup bu ümmeti bölmediler.onlar kefenden elbise giyip  dünya ya karşı koymaktadırlar.sen git chp de siyaset yap ve teröristlerle el ele yürü.sonra o arkadaşın öyle bir yorumu yoktur.bunlar hep pusuda bekleyen ve zamanı gelince ortalığı karıştıran ve hükümeti özellikle RTE zarar veren kimseler.yoksa diğer ABD okuyanlara arkadaşın bir yorum içinde emareye rastlamadım.

  • Hasan 08 Ağustos 2019 21:10

    Cumhurbaşkanımızın çocuklarıda Amerika'da okumadı mj? Amerika'da eğitim alan herkes vatan haini olacak diye birsey yok.

  • DadaşDadaşoglu08 Ağustos 2019 17:25

    ypg pyd pkk deaş Akdeniz de olan haklarımız musul kerkük misaki milli bunlar için bir şey diyiyor mu? demiyor diyemiyor çünķu popilizm'in alasını popilizim yapılmayacak diyerek yapıyor... babacanın çok temiz sayfası var diyenlere cevap O beyaz sayfayı ona alanda açanda temiz tutanda R.T.E kendi başına birşey yapma şansı var mı? yok niye lideri R.T.E

  • Volkan08 Ağustos 2019 17:13

    IMF programı uygulanack ve populizm yapılmayacak yani yardımlar kesilecek. Fakir fukaraya verilen alınacak. Zor seçilirsiniz.

  • Derdim olsun08 Ağustos 2019 17:03

    Rüyadayız ; Senin kazanma şansın yok babacan. Merkez bankaları faiz indiriyor. Paralar gelişmekte olan ülkelere akacak yine. Geçmişte akp nin ve senin yaptığınız gibi yine sıcak para akacak. Halk ekonomi iyi sanacak. Reis bu durumu kullanacak ekonomi iyi gibi göstererek işler kötüye gitmeden erken seçime gidecek, kazanacak. Sonra dünyada ekonomi tersine dönecek, türkiyede yine üretim olmayacak, sıcak para çekilecek. Reis dış güçleri suçlayacak ama zaten seçimi kazanmış olduğu için sonunda halk çekecek sefaleti. Sadece borcumuz biraz daha artmış olacak, düşüş daha kötü olacak

  • ALAATTİN CAMGÖZ08 Ağustos 2019 16:13

    ALLAH u tala ne der. Ey müslümanlar bölünmeyin parçalanmayın yoksa yok olursunuz diyor.bu adam tam ALLAH ın emirlerine aykırı hareket etmektedir.dışarıdan düşmanlarımız heleki içimizdeki düşmanlarımız bu ülkeyi hep birlikte yıkmaya çalışmaktadırlar.chp bile teröristler ile el ele kolkola girmiştir.

  • yalan söylemez08 Ağustos 2019 19:25

    müminlere söyler dede bunu süslümanlara, paramanlara, israfmanlara değil. kendinize bir bakın sonra ayetlere, hadislere bakın mümin emaresi var mı? bence yok

  • Nihat08 Ağustos 2019 16:03

    Laf salatasından daha kolay bir şey var mı?  Allah ın izni ile demesini de unutmuşsun!  Her halde bu kelimeler sana banal geliyor. Küçük Amerika benzeri uydu bir devlet kurmak istediğin  gayet net anlaşılıyor.  En önemli konu mevcut hükümetin yıpranmasını bekliyorsun!  O zaman beklenen adam pozlarında ortaya çıkacak!   Sonuç itibariyle içi boş ruhsuz cümleler.

  • Ali veli08 Ağustos 2019 16:00

    Sadece liyakat liyakat özelliklede meb de

  • Hoş geldiniz, amma velakin08 Ağustos 2019 15:49

    Soygun yapmayıp kul hakkı yemeyecekseniz, dini politikaya alet etmeyecekseniz, halkı kutuplaştıracak söylemlerden uzak duracaksanız, üretimi ve istihdamı artırıcı ekonomi politikaları uygulayıp ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksanız, demokratik parlamenter sistemin ve bağımsız yargının yeniden tesisi için bütün gayretinizi gösterecekseniz, gençliğin feryadına kulaklarınız tıkamadan bir hilkat garabeti haline dönüşen eğitim sistemimizin A dan Z ye düzeltilmesi için gerekirse hiç uyumadan çalışacaksanız, ve son olarak liyakati baş tacı etmeye söz verirseniz yolunuz açık olsun! Aksi taktirde sütten ağzı yanan halkın yoğurdu üfleyerek yiyeceğini kesinlikle unutmayın!

  • Nihat08 Ağustos 2019 16:23

    Din i politikaya alet etmek ne demek?  Başına dinsiz kitapsız deftersiz moskoflar gelince alet olmaktan  kurtulmuş mu oluyor.  Allah ismini anınca rahatsız  olacak olan ancak münafıklardır.   Senin istediğin gibi dinsiz bir Dünya olmayacak.    Taksim de  i...yiz diye bağıran  Küçük çocuklara 15 yaşından önce  Din eğitimi verilmesini engelleyen Askeri üslerde cami kapatma devri artık geçti!  Din hayatın her alanında vardır.  Halk zaten tercihini de yapmıştır!  Sen de iftira ve yalanlarınla  .fetocu itler gibi basıp gitmek düşer.  Ayrıca Fetocu itlerin başarılı olamamasının sebebi yine Ak parti dir.  Faraza Dini baskı altında tutan bir yönetim olsaydı bunlar daha çok taraftar bulurlardı.

  • yunus milli08 Ağustos 2019 15:23

    Partiyi ne zaman kuruyorsunuz,onu açıklayın.

  • Mehmet08 Ağustos 2019 15:06

    FETÖ ile mücadele yok... ! onu da ekleyin

  • Cici Çocuk08 Ağustos 2019 15:01

    100 milyar dolar kamu varlığını sat en az 50 milyar dolar özel sektör fabrika satışı üzerine 450 milyar dolar ek borç kaynakları çar çur et ye iç sahte bir cennet yarat herkesi borçlandır ülkeyi harika bir borç tuzağına çek sonra çek git faturayı da senden sonra gelene gönder. Zamanı gelince bu borç verenler kağıt parçası değil toprak taviz ve yeni federatif anayasa isteyecek.

  • Kizil Elma08 Ağustos 2019 14:29

    Sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan...

  • Unutulmuş08 Ağustos 2019 14:19

    En önemlisi olan adalet ve halkın emniyeti unutulmuş.

  • Okie Dokie08 Ağustos 2019 14:18

    Reyiz'in arkasındayız. Babacan reyiz ne derse doğrudur.

  • Hasan Aydın08 Ağustos 2019 19:48

    Evet, herifin ne kadar çapsız olduğuna ikna olduk mu?

  • ersan08 Ağustos 2019 14:16

    asya bank ve. küçük yatırımcıda sayenızde iflas ettı.sayın babacan

  • doğru08 Ağustos 2019 14:15

    bu ülkede bilgi birikimi yüksek, kapasiteli insanların önünü keserler,çamur atma kampanyaları başlar...

  • AhmetK08 Ağustos 2019 14:11

    Millet adam görsün adammm