E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'dan Demirören'e mektup---

Aziz Yıldırım'dan Demirören'e mektup

Aziz Yıldırım'dan Demirören'e mektup
31 Mart 2017 - 12:30 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e mektup göndererek, genç milli takım seçmelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Sarı-lacivertli takımın başkanı Aziz Yıldırım'ın, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başkan;

Bilginiz olduğu üzere U21 Takımımız, yarıştığı ligde, en yakın takipçisinin 6 puan önünde lider olarak bulunmaktadır. Bununla birlikle Ümit Milli Takımımızın, 24 Mart Cuma günü Ukrayna U21 Milli Takımı ve 28 Mart Salı günü Azerbaycan U21 Milli Takımı ile İstanbul'da yapacağı hazırlık maçı aday kadrosuna takımımızdan tek bir futbolcu dahi çağrılmamıştır. Benzer şekilde diğer alt yapı takımlarımızın oyuncularının da takımlarının ligdeki başarılarına rağmen yeterli sayılarda milli takımlara çağrılmadığı görülmektedir, örneğin yarıştığı ligde başarılı sonuçlar olan U16 takımımızın maçlarına bugüne kadar ilgili milli takım teknik ekibinden tek bir kişi dahi gelmemiş, tek bir maçını dahi izlememiştir.

Alt yapı takımlarında oynayan futbolcuların, en büyük motivasyonu ve kariyer hedefi kategorilerinde milli takımda oynayabilmektedir. Keza yetiştirici kulüpleri de alt yapılarına yatırım yapmaya teşvik eden en önemli hususlardan birisi de alt yapı oyuncularının milli takımlara seçilmesidir. Lig lideri olan takımımızdan milli takıma hiçbir oyuncunun seçilmemiş olması bizleri ve sporcularımızı hem şaşırtmış hem de üzmüştür. Milli takımlara oyuncu seçiminde görevli milli takım teknik ekibinin mutlak takdiri olduğu hususunda hem fikir olmakla beraber, en yakın rakibinin 6 puan önünde lig lideri olan takımımızın hiçbir oyuncusunun milli takıma seçilmemiş olmasının haklı, mantıklı hiçbir sebebi veya izahı olamaz.

Özellikle belediye kulüplerinin kamudan alt yapı takımlarına kaynak aktardıkları bir ortamda bizim durumumuzda olan kulüpler kendi gelirlerinden alt yapılarına büyük miktarlarda paralar harcamaktadır. Sportif başarının ve performansın değil de objektif olmayan kriterlerin milli takıma oyuncu çağrılmasında etkin olduğu bir anlayışta, bizim durumumuzdaki kulüplerin alt yapılarına kaynak aktarmada isteksiz olacağını sizlere hatırlatmakta yarar görüyoruz. Eğer sporcular ve kulüpler sportif başarıları ile orantılı bir şekilde milli takımlarda temsil olanağına sahip olamayacak, başarılı alt yapıların sportif performansı yerine milli takım seçmelerinde objektif olmayan kriterler esas alınacak ise kulübümüzün de alt yapılara yatırım yapma anlayışını revize etmesi bir gereklilik olacaktır.

Bu itibarla özellikle U21 Milli Takımı'nın seçimindeki çarpıklığa dikkatinizi çekiyor, Türk futbolunun gelişimine hiçbir katkısı olmayacak objektiflikten uzak oyuncu seçimine ilişkin anlayıştan derhal vazgeçilerek, milli takımlara oyuncu seçiminde adil bir anlayışın hakim olmasını ve bu anlayış ile söz konusu kriterlerin yeniden gözden geçirilmesini arzu ediyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)