E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar---

Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar
05 Haziran 2016 - 12:18 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda hem kulübün mali durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu hem de kulüpteki gelecekleri tartışılan Vitor Pereira, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın son durumları hakkında bilgi verdi.

Aziz Yıldırım, Olağan Mali Genel Kurul'daki konuşmasının başında, sosyal medyadan kendilerini eleştirenlere sert çıktı. Camiadan bazı kişilerin, yönetimin ibra edilmemesi için çalışmalar yaptığını belirten Yıldırım, "Sosyal medyada konuşuyorlar. İbra etmeyelim, neyi ibra etmiyorsunuz? Yahu siz kimsiniz, kim? Bir kişinin, iki kişinin kafası ettiği zaman ibra etmeme hakkı yoktur. Burada herkes hizmet etmiştir. Yanımda olanlar da olmayanlar da" dedi.

UEFA İLE GÖRÜŞMELERİN DETAYI
UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları söyledi:

"Fenerbahçe, UEFA ile görüşmeler yapmıştır. Diğer kulüplerde olduğu gibi bizler de bazı şartlar anlaşma yaptık. Basın sürekli "O geldi, bu geldi" diye haberler yaparlar. Bunlar gelip başarılı olunursa 'Bizim sayemizde' denir, olunmazsa 'Beceremediz' denir. Kulüpler batıyor derler ama transfer yazarlar. Kulüpler batmaz. Sadece Fenerbahçe için söylemiyorum. Biz bu yıl UEFA ile yaptığımız anlaşmada 2015-2016 sezonu için en fazla eksimiz 30 milyon euro olur diye anlaşma yaptık. Bunu 20-23 milyon euro arasında yaptık ve hedefi tutturduk. Gelecek sezon 20, sonrasında 10, sonrasında ise 0 olacaktır. Bu tutarı geçerse, ceza ödeyeceğiz. Sonrasında ise Avrupa kupalarından men kararı alınmaktadır. Biz 85 milyon Euro içerisinde kalmak koşuluyla her şeyi yapabiliriz."

VITOR PEREIRA KALACAK!
Teknik direktör Vitor Pereira'nın durumunu net biçimde açıklayan Aziz Yıldırım, Portekizli teknik adamın gelecek sezon da takımda kalacağını söyledi. Yıldırım, "Vitor Pereira ile iki defa oturduk konuştuk. Kendisiyle devam edeceğiz. Oyuncu transferi için bize liste verdi. Şu anda elimizde +10 milyon euro harcama kaynağımız var. Bu kaynağı yeterli şekilde harcayacağız. Ben kendimden sonra gelene borçlu kulüp bırakmayacağız. Fenerbahçe'nin üç sene sonra borcu olmayacak, bunun çalışmalarını yapacağız" diye konuştu.

BEN İŞADAMIYIM, GÖKHAN GÖNÜL KADAR KAZANMIYORUM
Aziz Yıldırım, sözleşmeleri biten futbolculardan Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın istedikleri rakamları açıklarken, iki futbolcuya kritik mesajlar verdi.

Özellikle Gökhan'ın istediği rakama dikkat çeken Yıldırım, "Gökhan 1 milyon 700 bin Euro alırken, 2 milyon 750 bin Euro garanti ücret + maç başı + şampiyonluk primi + 500 bin dolar da menajeri için istedi. Bizde vergi yok; yurt dışında, 7-8 milyon eurolara gelen bir rakam. Bizim önerimiz 2 milyon euro artı diğer şartlara evet. Bu şekilde olursa anlaşma yapmayacağım bilinsin. Ayrıca Gökhan 4 yıllık anlaşma istiyor. 31 yaşında, 35 yaşına kadar bu paraları alacak. Ben iş adamıyım ben yılda bu kadar paraları zor kazanıyorum" dedi.

MEHMET TOPAL 3.5 MİLYON EURO İSTİYOR
Aziz Yıldırım, Mehmet Topal ile yapılan görüşmeler hakkında da şu bilgiyi verdi:

"Mehmet Topal 2 milyon 600 bin euro + 10 bin maç başı almakta. Şu an 2 milyon 750 bin nakit para ve 20 bin euro maç başı istemektedir. O da 3,5 milyon euroyu aşan bir maliyeti var. Biz eski sözleşmesindeki şartlardan anlaşma yapmak istemiyoruz. Hoca da kalmasını istiyor. Ancak şartlarımızı kabul etmezse anlaşmayız. Gökhan 8 senedir hizmet ediyor teşekkür ederiz ama bu dönemde Fenerbahçe iki kez şampiyon oldu. Mehmet Topal için de aynısı geçerli."

FUTBOLCULARIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'a 1-0 yenilmelerinin ardından haksız yere eleştirilere uğradıklarını ifade eden Yıldırım, "Antalya'da yenildik biz sabaha kadar eğlendik! Başkan suçlu, yönetici suçlu! Ben ertesi gün yataktan çıkamadım. Futbolcuların hiç suçu yok. Boş kaleye ben atamadım. Basın bunu konuşmuyor, çünkü haber kaynakları onlar. Hepinizden daha çok üzüldüm. Ayıp denen bir şey var. Biz 18 sene hayatımızın bir kısmını burada çürüttük. Biz susuyoruz, anlatmak istemediklerimizi anlatmak istemiyoruz ama malesef insanlar yanlış anlıyor" dedi.

BEŞİKTAŞ'A STAT GÖNDERMESİ!
Aziz Yıldırım, ezeli rakipleri Beşiktaş'a, yeni yaptırılan statları hakkında da göndermede bulundu:

"Statla ilgili de eleştiriler var. Galatasaray stadını devlete yaptırdı. Beşiktaş stadını daha dün bitirdi. Stadı yaptık şu kadar para gelecek diyorlar. Hayır gelmeyecek. O paralarla borçlarınızı ödeyeceksiniz. Biz stat için 80 milyon dolar harcadık. Biz bu stadı yaparken, 3 milyon Telsim'den 3 milyon Migros'tan aldık. Onun karşılığında Migros'a alttaki dükkanı verdik. Anlaşma gereği süresi bitmedi. Telsim ile olan anlaşma bitti. 1907 Tribünü'nü sattık ona da 10 milyon dolar aldık. Biz kulübün dışında 20 milyon Dolar topladık. geri kalan 60 milyon doları bankadan borç aldık. Nankörlük etmesinler beni başka türlü de konuşturmasınlar."

SAVCI YÖNETİCİLERİMİZE KOL HAREKETİ YAPTI
Savcı bizim yöneticilerimizin önünde oturuyor. Zaten Galatasaraylı, arkaya dönüp bizim yönetime kol hareketi yapıyor. Bu kol hareketinden sonra münakaşalar başladı. 'Bize 15 bin kişi küfür ediyor bir şey yapmıyorsunuz bizim yönetime müdahale yapıyorsunuz' dedim. Daha önceki Antalya maçından dolayı bana ceza veriyor. Sayın savcı zaten Galatasaraylı. Artık adalete de inanmak bu ülkede zorlaşıyor. Adalet parti, kulüp, hiçbir şey tanımamalı. Önemli değil, itiraz hakkımız var.

OBRADOVIC OLMASAYDI, BANA 'İSTİFA' DERLERDİ
Amatör şubelerde 91 milyon trilyon açık var. Bunun sponsorluk kısmını düştüğünüz zaman 83 trilyon açık var. Basketbol erkeklerde Avrupa'da CSKA'ya kaybettik. Obradovic olmasa herkes 'Başkan istifa' diye bağırırlardı. Benden bilet istiyorlar, vermeyeceğim. 18 yaşında, ben başkan olduğumda bebek olan çocukları istifa diye bağırtıyorlar. Anadolu Efes maçına gideceğim, orada bağırsınlar. Obradovic geçen sene Türkiye şampiyonu olamadı, bu sene Avrupa'da kupayı kaçırdık. Onun başkanı benim, yönetimi de bunlar. Obradovic başarılı mı, başarısız mı? O zaman şampiyon mu olacağız yoksa bu yolları her sene böyle yürüyecek miyiz?

UDOH NBA'İ BEKLİYOR, ANTEP'TEKİ SALDIRIDA KORKMUŞ
Erkek basketbolda takımı tutacağız. Bir tek Udoh, NBA'i bekliyor. Antep'teki saldırıda korkmuş. Yüzde 51 ihtimalle kalacak.

AMATÖRDE 200 MİLYON DOLAR BORÇ VAR
Amatörde bu sistem devam etsin mi, gelire göre düşürelim mi? Çünkü neden, borç artacak haberiniz olsun. Banka borcu 88 milyon dolar borcu var. Bunun 26 milyon doları kolejina arazisi ve diğer arazilerle ilgili anlaşmalar. 144 milyon dolar da Sportif A.Ş'nin borcu var. 170 milyon Dolar amatörlerden dolayı harcadığımız para. Bunun karşılığında bankada 200 milyon dolar borç var. Devam edersek bu borç artacak, bunu bilin.

HEPSİNİ BU KULÜPTEN İHRAÇ EDECEĞİM!
Fenerbahçe'ye karşı Fenerbahçeli olduklarını söyleyenler kulüp kuruyor. Hepsini ihraç edeceğim. Biz altapıdan yetişen Olcay Çakır'a 300 bin lira veriyoruz, BGD diye bir takım kurmuşlar; 600 bin lira teklif ediyorlar. Türk yaptığımız kıza (Quanitra Hollingsvorth) 300 bin dolar veriyoruz, 500 bin dolar veriyorlar. Ya Fenerbahçelilik bu mu? Yemin billah ediyorlar bizim haberimiz yok diye. Fenerbahçe'nin karşısında kulüp kuran herkesi ihraç edeceğiz kardeşim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aziz efendi05 Haziran 2016 20:00

    gökhan 8 yılda 2 kez şampiyonluk yaşamış.sen 17 yılda kaç şampiyonluk aldın aziz efendi....