E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'dan Ali Koç'a sert sözler! Adaylık açıklaması...---

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a sert sözler! Adaylık açıklaması...

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a sert sözler! Adaylık açıklaması...
24 Haziran 2021 - 11:30 borsagundem.com

Basın toplantısı düzenleyen eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, bir daha aday olmayacağını açıkladı. Başkan Ali Koç'a sert sözlerle yüklenen Yıldırım, futbol ve basketboldaki başarısızlıklara dikkat çekti.

Eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, bugün düzenleyeceği basın toplantısı öncesi sorulara yanıt verdi. Gelecekte aday olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Yıldırım, "Bir daha aday olmayacağım" dedi.

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, başkanlık seçimi öncesi Çırağan Sarayı'nda gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya eski yöneticiler Mahmut Uslu, Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, Abdullah Kiğılı, Yasemin Merçil, Murat Özaydınlı, Nihat Özbağ, Öner Fırat, Mithat Yenigün, İlhan Ekşioğlu, Ozan Balaban ve Cenk Başak da katıldı.

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A SERT SÖZLER

İşte Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Bir daha başkanlığa aday olmayacağım. Bunu bilin. Mahallede yönetim yapsan, bu kadar kötü yönetim olmaz. Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım.

Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım. İşler kötü gidiyorsa ben Fenerbahçe'yi savunurum. Bunlar Fenerbahçe'yi iyi yönetmiyorlar.

3 yıl önce sayın Ali Koç büyük teveccühle seçildi. Fenerbahçe için ne yapmalıyız diye karar verdik. 3 yıl boyunca açıklama yapmamaya karar verdim. Arada bizi tahrik ettiler. Bizi tahrik ederek ben ve arkadaşlarımı bir yola getirmeye çalıştılar. Şimdi geldik bugüne. Fenerbahçe'ye yapılacak zararlar karşısında kamuoyunu bilgilendireceğiz.

"3 YILDIR ENKAZ EDEBİYATI VAR"

3 senedir enkaz edebiyatı var. Biz kötü tablo bırakmadık. Bunları açıklarken öneri ve isteklerim olacak. 1998 yılında 1 oyla o günkü söylemle başkan seçildik. Geldiğimde Dereağzı Tesisleri, bir çim saha vardı. 50 tane tapu aldım bu kulübe. Kulübün kasasında. Bugün F.Bahçe'nin mal varlığı borçlarından fazladır. Sayın başkan ya hesap bilmiyor ya kitap. Beşiktaş'ın neyi var bir stadı var, bir de kamp tesisleri var. G.Saray'ın neyi var. Florya'da yarısı devlete ait olan arsa."

"BEYAZ ATLI PRENS KÜME DÜŞÜRÜYORDU"

16 bin kişi seni niye seçti anlamamışın. "Ali Koç, beyaz atlı prens olarak geldi. Pamuk Prenses'i alacak, uçuracak... Beyaz atlı prens küme düşürüyordu bizi. 3-4 maç kala küme düşmekten kurtulduk. 6. veya 7. olduk. Fenerbahçeliler ondan başarılı bir futbol takımı ve spor kulübü bekliyor. Ben şampiyonluk sözü vermedim diyor. F.Bahçeli olan herkes şampiyonluk sözü vermeye mecburdur.

"HEP BİR BAHANE"

Stadı yaptık, borç alarak yaptık. 100 milyon dolar'a yakın maliyeti oldu. Ülker Arena... Bugünkü maliyeti 130 milyon dolar. Samandıra, Dereağzı tesisleri, Fenerbahçe Koleji arazisi, Fenerbahçe TV ve yayın grubu, Fenerium, Faruk Ilgaz Tesisleri, Topuk Yaylası... İç varlıklarımızın farkında değiller. Gidip görmediler. Gezmek de 10-15 gün sürer. Hep bir bahaneleri var. Ali Koç'un bir sıkıntısı var. Biz kaybettik, çekildik. Biz aday olduk seçilemedik. Biz kaçmadık ki. Ben çok eziyetler çekiyorum diyor. 3 senede çok sıkıntılar çektim diyor. Hapis mi yattın? Pandemide 1 hafta evden çıkmadın herhalde.

"PENDİK MAÇINI KAYBETTİK İSTİFAYA DAVET ETTİLER"

Ben aldığımda şampiyon olduk. Pendik maçını kaybettik, bizi istifaya davet ettiler. Olur, ederiz dedik. Aldık kongre kararı, bir tanesi aday olmadı. Biz mecbur devam ettik. 2001'de şampiyon olduk, 'Bırakıyorum, evden bırakmamı istediler' dedim. Bıraktık, insanlar istedi, sevgi saygı dediler, geri döndük. 2006'da şampiyonluğu kaybettik, FETÖ operasyonları başladı, yine telefonlar falan filan geri döndük.

"BENİ FAZLA KIZDIRMAYIN BEN FENERBAHÇE'NİN KENDİSİYİM"

Ali Koç'un içine Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış. Lütfen bizi kendine rakip görme. Bizi düşman olarak görme, bizi içinden at. Bizle rakip olabilmen için 20 sene başkanlık yapman, şampiyonluklar alman, stadı yıkıp yeniden yapman, Topuk Yaylası'nı yıkıp yeniden yapman lazım. Hapse gideceksin hapse! Bak bana kimse bir şey gösteremez. Her gecenin bir sabahı olmaz. Beni fazla kızdırmayın. Bugüne kadar sabrettim bundan sonra sabretmem. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. Beni soyundurmayın yeniden.

"KORKUYORSUNUZ KORKU DAĞLARI SARDI"

Korkuyorsunuz, korku dağları sardı. Biz Fenerbahçeliyiz boykot yapmayız. Şikayet etmeyin. Hapse gideceksin hapse! Bak bana kimse bir şey gösteremez. Her gecenin bir sabahı olmaz. Beni fazla kızdırmayın. Ayıp denen bir şey var. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. 30 yılımı verdim bu kulübe. Beni yeniden soyundurmayın. Korkuyorsunuz.

"SÖZÜNÜ YERİNE GETİR"

Ben sizi mahkemeye vereceğim. 150 milyon euro biz, 150 milyon euro sen ver. Gel sen futbolu yönet, biz de basketi yönetelim dedik. Sen 150 milyon Euro söz verdin, sözünü yerine getir!

"2 YILDA 500 MİLYON DOLAR PARA GİRDİ"

52 tane oyuncu aldın. Para yok bu kulüpte, batmış bu kulüp. 52 tane topçuyu nasıl aldın? 6 tane antrenör getirdin. Biz bir oyuncu alıyorduk, hemen bildiriyorduk SPK'ya. Hani SPK nerede? Onlar da yok ortada. Borç yüzde 67 borç atmış. 2 yılda bu kulübe 500 milyon dolar para girdi. 

Bu para ne oldu? 50 milyon euro, izim çalışmalarımız sonucunda alınan oyuncuların satışlarından gelen bonservis parası. 3 tane basketbolcunun ABD'ye satışından gelen para da var.

"RAMOS, MARCELO BOŞTA AL"

Bize yalancı diyor. Seni affetmem. Seni bu seyirciyle göndereceğim. Bak Ali Koç, sen Koç'luğunu bil. Sen Koç'un veliahtısın. Gidip Darmstad'tan Serdar Dursun'u aldın. Bundan sonra sahnedeyim. Herkes serbest. Sen Ali Koç olarak Ramos boşta, Marcelo boşta al. Git Benzema'yı al. Git Roma'dan Dzeko'yu al. Ortega'ları, Alex'leri, Anelka'ları transfer ettik. Anelka, Daum'un sayesinde kulübede oturdu. Senden beklentimiz bu. Sana gidip Darmstadt'tan Serdar Dursun'u almak yakışmaz. Paran yoksa bırak. Parası olan gelir. Sende para çok. Para yoksa kimse seni seçmez. Bundan sonra söyleyeceğin söze iki söz söylerim. Nasıl olsa sallamak kolay benim için.

"SAYIN ALİ KOÇ 3 TEMMUZ'UN NERESİNDE BUNU ANLAMADIK"

3 Temmuz'dan önce Murat Özaydınlı yanıma geldi. 'Hisse senetleri 1.8 milyar doları buldu. Biz %15 halka arz yapalım, 270 milyon dolar kulübe para gelecek. 150 milyonla borcu ödeyelim, 100 milyon doları bankaya koyalım, 20 milyon dolarla transfer yapalım' dedi. Forbes dergisi, 'Aziz'in mucizesi' diye başlık attı. Gelecek 20 yılın takımlarından biri olarak gösteriyorlardı bizi. Sonra 3 Temmuz... Sayın Ali Koç 3 Temmuz'un neresinde, bunu anlamadık. Bir gün 3 Temmuz kırmızı çizgimiz diyor, 2013'ten sonra yönetim başarısızlığıdır diyor. Karar ver. 'Benim dava arkadaşlarım bana FETÖ'cü diyor' dedi, böyle bir şey yok. Buna girersek, önce Hakan Şükür'ün suçlamalarına cevap vereceksiniz.

2012'de seçim var, ben hapisteyim, sen yönetime girmedin, ayrıldın gittin. Kumpas davası için gittik dilekçe verdik ve karar çıktı. Bizden başka herkes seviniyor, bir biz sevinmedik. Dava başka türlü bitseydi, biz zor durumda kalacaktık. Davalar açılacakmış, bunların bizim kontrolümüzde olması gerekiyor. Bizim içimiz yandı, biz yandık. Ne kaybettiğimizi biz biliyoruz, bize sormadan yapmayın, hareket etmeyin. Daha Yargıtay'daki dava devam ediyor.

OBRADOVIC ANISI

Obradovic benim dostum. Akşamları otururduk, Obradovic gelirdi, konuşurduk. 5 dakika basket, 5-6 saat hayat hikayesi. O anlatırdı, biz anlatırdık. Ali Yıldırım, ona takılırdı, 'Sen zone yapmayı bilmiyorsun, Mahmut abiden öğren' derdi kızdırırdı eğlenirdik.

OBRADOVIC'İ GETİRECEĞİNİN SÖZÜNÜ VERDİ

Sayın Ali Koç, yarın 'Basketbol takımını A.Ş haline getiriyorum' de. Ben de o A.Ş'yi almaya talibim. Yarın Obradovic'i getiriyorum. Bizde para çok. Her sene final-four oynayacağız. Biz yarattık bunları.

"PATAVATSIZCA KONUŞUYOR"

Bir şey söyleyeceğim de ayıp kaçacak. Koç'un çocuğuna bir şey söylemek istemiyorum. Rahmi Koç'a saygım var, çünkü hapishanede beni gelip ziyaret etti. Bir şey söylemeye çekiniyorum, vallahi çekiniyorum ama o çekinmiyor. Patavatsızca konuşuyor.

13 kupa kazanmışız futbolda. 17 teknik adamla çalışmışım 20 senede. Bir laf da şu: 'Fenerbahçe'ye antrenör bulamıyoruz, gelmiyorlar' Böyle bir söz hem Fenerbahçe'ye hem Türkiye'ye hakarettir. Parayı verirsen insan her yere gelir, parayı vermezsen kimse gelmez. Sen bana ver 10 milyon euro, bak nasıl getiriyorum. Sen Koç'sun. Farkında değilsin. Sen benim gibi babası öğretmen biri değilsin ki. Gereğini yap, gereğini yapmayacaksan aday olma. Birisi çıkar. Bir Allah'ın kulu çıkar elbette. Bak rakipte 5 tane başkan adayı çıkıyor.

"FENERBAHÇE ANADOLU TAKIMI HALİNE GELDİ"

Fenerbahçe kan kaybediyor, Fenerbahçe bir Anadolu takımı haline geldi. Ali Koç Barcelona'ya yılda 17 milyon euro veriyor. Tottenham ile arasının iyi olduğunu söylüyor. Seçim sürecinde bu kulüplerden oyuncular getireceğini söylemişti, gelen var mı?

"İRFAN CAN'I 11 MİLYON EUROYA ALDILAR"

Galatasaray ve Marsilya İrfan Can için 4.5 milyon euro verdi. Biz kaça aldık? 11 milyon euro. Sakın beni yalanlamaya kalkmasınlar. Evrakları yayınlarım. Ayıp ya. Galatasaray 9 verdi diyorlar, Galatasaray'a gitmesin diye alıyorlar. Antrenörleri getiriyorsun, Cocu'ya 1.5 milyon euro tazminat veriyorsun. E maaş da verdin, kaça geldi? Mourinho'yu getirsen daha iyiydi. Mesut Özil'i, İrfan Can Kahveci'yi kaça aldılar? Bilen var mı? Ben söylüyorum. Bugüne kadar TFF'ye 1 lira ödeme göstermediler.

"SEN BENLE YARIŞAMAZSIN"

Sen benle yarışamazsın. Biz sokakta büyüdük, çok dayak yedik. Sen pamuklara sarılarak büyümüşsün. Ben öyle değildim. Benimle yarışmayı bırak. 52 tane oyuncu alacağınıza 10 tane değerli futbolcu alın. Sağlam bir yönetim yap. Ali Koç kendine yakışan yönetim yapmalı. Başkanlığı düşünmüyorum, arkadaşlarımdan aday çıkan olursa onları destekleyeceğim. Kenara çekilmeyeceğim, protokol tribününde oturacağım. Beni görecekler. Loca almayacağım. Protokolde bedavaya devletten oturacağım.

"BU KULÜBÜ KİMSE SATAMAZ"

F.Bahçe'nin satılabilmesi için kulübü satmanız lazım. Bu operasyon için Genel Kurul karar vermesi lazım. Hiçbir zaman hayatımda böyle bir düşüncem olmadı. Adı ne olursa olsun hiçbir F.Bahçe Başkanı bu kulübü satamaz, karşısında oluruz. Ben buradayım! Bir de hocacılar, FETÖ'cüler bu kulübe giremez. Öyle bir şey olduğu anda ben yine burada olacağım.

"MURAT ÜLKER BENDEN DE İYİ FENERBAHÇELİDİR"

Şekip Bey, Twitter'da sallıyorlar mı bana? Sallıyorlarsa söyle. Murat Ülker, tehditlere ve uyarılara rağmen 6-7 defa hapishaneye geldi. Allah ondan razı olsun. Bu salonu açmayacağız sen çıkana kadar, hayır dedim aç. Murat Ülker benden de iyi Fenerbahçelidir, bunu bilin.

"BORCUN YARISI DÖVİZ YARISI TÜRK LİRASI"

440 milyon euro borç bıraktım. Bu borcun yarısı dövizdir, geri kalan kısmı Türk Lirası'dır. Bunlar 50 milyon euro oyuncu sattılar, 25 halka arz yaptılar, villaları sattılar, 100 milyon Euro nakit para girdi. Siz bu parayla gidip borcu kapatsanıza kardeşim. Biz bir hesap çıkardık, bu hesaba göre kulübün 591 milyon dolar mal varlığı var. Artı 300 milyon dolar ben Futbol A.Ş bıraktım, sporcular bıraktım. Şimdi Ozan Tufan'ı satacaklar, onunla gidip borçları kapatsınlar.

"HEM GALATASARAY HEM BEŞİKTAŞ'TAN İYİ DURUMDAYIZ"

Hani diyorlar ya, enkaz bıraktım diye... Ben diyorum ki 500 milyon euro mal varlığı bıraktım size. 300 milyon euro da borç bıraktım. Eğer bu 300, 500'ü geçerse, ben kulübe ödemeye hazırım. Bir daha sakın kimse enkaz durumu yapmasın. Hem G.Saray hem Beşiktaş'tan iyi durumdayız. Hem de üstümüzden 3 Temmuz silindir gibi geçti.

"BEN OLSAM EMRE İLE DEVAM EDERDİM"

Obradovic'i söylüyorum. A.Ş.'yi kuruyoruz desinler, bana tamam yetkilisin desinler, yarın sabah Obradovic'i özel uçakla getiririm. 30-35 milyon euro bütçe neyse karşılayacağım hepsini. Biz tarih yazdık. Onlar tarihi tersten yazıyorlar. 52 transfer, 2 sportif direktör, 6 teknik direktör aldılar. Boşuna macera arıyor. Ben olsam Emre Belözoğlu ile devam ederdim. Avrupa'ya gidemedik. Sportif başarın nasıl diyorlar, 6 diyor. Sıfır!

"KADIKÖY'DEKİ ÜSTÜNLÜK SONA ERDİ"

3 farklı takımın şampiyonluğunu izledik. Kadıköy'de Saray, Trabzonspor ve Beşiktaş'a karşı serinin bitişi. Göztepe'ye 21 yıl sonra, Gençlerbirliği'ne 21 yıl sonra, Sivasspor'a 7 yıl sonra yenildi. Psikolojik üstünlük sona erdi. 'Kadıköy'den çıkış yok' sloganı sona erdi. 

Fenerbahçe'de 'Aziz Yıldırım' sürprizi!

 

Ali Koç'a sürpriz rakip! Fenerbahçe'nin eski futbolcusu başkanlığa aday oluyor

 

Fenerbahçe eski Beşiktaşlı hoca ile görüşmeye başladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deniz25 Haziran 2021 03:40

    Aziz başkana haksızlık yapılıyor, Fenerbahçe,yi gayrimenkul zengini yapan, Aziz başkan, Ali Koç ne yaptı, çok ayıp.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ24 Haziran 2021 23:55

    DAHA ÖNCELERİ TV LERDE SÖYLENMİŞ İDİ.AZİZ YILDIRIM IN FB SAYESİNDE YÜZLERCE İHALELERİ RAHATLIKLA ALDIĞINA DAİR.BU İŞLERDE BÜYÜK RANTLAR VAR DEMEK Kİ  DENİZ BİTTİMİ ACABA.ALİ KOÇ BÖYLE BİR DERDİ OLDUĞUNU HİÇ ZANNETMİYORUM.AMA FUTBOL KULÜP BAŞKANLIĞI YAPMAK OLDUKCA ZOR İŞTİR .ŞİMDİ DE FB LİLER BİR BİRLERİNE YARDIM EDECEKLERİNE BİRBİRLERİNE DÜŞMÜŞ GÖRÜNMEKTEDİRLER.

  • Aslan 🦁 24 Haziran 2021 19:46

    Bir Gs Li olarak ali Koç’un çok uzun yıllar Başkan olarak kalmasını istiyorum...mutlaka bir döneminde kümeye düşmeyi başaracak..umudunuzu kaybetmeyin... böylesi yetenekler her zaman gelmez...

  • Yüzücü24 Haziran 2021 19:24

    Ama Adam(KOC) Atatürk'ün yolunda gerisi boş icraaat.🐑🐑🐑 GİTSİN BAŞKAN Bir halt olmaz bu yönetimden

  • Bir yorum24 Haziran 2021 19:04

    Taraftar gözüyle bakmak at gözlüğü ile  bakmaktır. Milyonlarca  avro harcayıp  saçma sapan şovların anlamı yoktur.  Bırakın kötü oynasınlar ama ayaklarına milyonları sermeyin!   İthal oyuncu ile sadece tiyatro oynarsınız. Takımlarda huzursuzluk oluyor.  Israrla yıldız oyuncu ve giden milyon dolarlar. Hala limit arttırma gayretleri!  Sonuç tabi ki rezalet ve hüsran.  

  • festival24 Haziran 2021 19:02

    Kulüpler borç batağında, Ali Koç bütçe disiplini için ilk kıvılcımı ateşledi. Parasız bu kadar oluyor, lig berbat, milli takım kötü...

  • Aziz başkan24 Haziran 2021 15:38

    Ali Koç bu işi bilmiyor gs ve bjk taraftarı gitmesini istemez

  • FENERBAHÇE TARAFTARI24 Haziran 2021 13:05

    Aziz Yıldırım %100 eleştirilerinde haklı,Ali Koç bizi gerçekten hayal kırıklığına uğrattı,,,haziran bitiyor,,daha teknik direktör alamadı,,transferleri ne zaman yapacak acaba?Yazık Fenerbahçeme ya.

  • Fener24 Haziran 2021 12:20

    KURTLAR VADİSİNİN Bİ BÖLÜMÜNDE :::: SENIN DERDİN NE? HAYIRDIR KLUBUN HİSSELERİNİ TOPLUYORMUSSUN DİYE İZLEMİŞTİM. KOCUN DERDİNİ İLERİ DE GORURUZ. 7 LİRALIK HISSE SAMPİYON OLAMADAN 40 LİRA ŞUAN HADİ HAYIRLISI

  • Nedim24 Haziran 2021 12:17

    ''FB. nin kutsal kürsüsü''   ''Bu  taraftar seni zenginsin diye seçti''   ''ben Ronaldu Anelka yı getirdim 250 milyon para verdim sen 50 milyon verdin! kimi getirdin?''  Allah bunlara akıl versin eğer sen Fb ye taptığın kadar Allah a tapsaydın  umulur ki manevi kazancın tarif edilemezdi!  Para verip getirdiğin futbolcular  çuvalla parayı sırtlanıp götürdü.  Değişen ne oldu?  Futbol dışında başarılı başkansın,  ama ''saçıp savuranlara'' dahil olmak ne kötü!  Bilmem anlayan var mı?   Kardeşim milyonlarca  avro saçıp şampiyon olsan ne olur? Zaten kalite ortada!  ''kardeşim para verirsen herkes gelir her şey para ile.''  diyen bu eski başkan  ve zihniyeti futbolu ne hale getirdi!  Eğer Ali Koç parası  ile itibar görüp seçilmiş ise çok yanlış!  Bu anlamda eleştiri de çok yanlış.  

  • Yorum24 Haziran 2021 13:49

    Aziz başkanda öyle diyor ben geldiğimde kulübün bişeyi yoktu 50 tane tapu sahibi yaptım diyor borcu var deniliyor ama o tapuları hesaba katan yok İstanbul gibi bir yerde 50 tane tapu az buz bişey değildir heralde 1 tane antrenman sahası vardı diyor ya şimdi kaçtane ayrıca stadı da aziz başkan döneminde yapıldığını devletten bişey alınmadığını basketbol sahasıda ve bir dünya amatör branşta yeni antrenman sahaları ve başarı amatör branşlar aziz başkanla altın çağını yaşadı ali koç geldiğinden beri ne yapmış bir tane bişey söyleyin deyin ki şunu yapmış hiç bir şey para harcadım diyor ama ortada hiç bişey yok gelen futbolcularda ortada aziz başkanda diyor ki bak ben bu kadar iş yaptımama rağmen bunun yanında bu kadar futbolcuyuda getirdim diyor ayrıca ali koçun geçen günki gazetecilerle yaptığı toplantı neydi o hali