E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'a büyük şok!---

Aziz Yıldırım'a büyük şok!

Aziz Yıldırım'a büyük şok!
22 Kasım 2013 - 16:55 borsagundem.com

Recep Özcan, Aziz Yıldırım'ın Mehmet Ali Aydınlar'a büyük fark atarak tekrar başkan seçildiği kongrenin iptali için mahkemeye başvurdu

Fenerbahçe Kulübü'nde 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan ve Aziz Yıldırım'ın zaferi ile sonuçlanan kongrenin iptali isteniyor.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan ve  kulüp üyesi Timur Özcanoğlu, 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli  olağanüstü genel kurul toplantısının iptali için dava açtı.

Özcan ve Özcanoğlu, avukat Ertuğrul Yönet aracılığıyla İstanbul  Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, seçimli genel kurulun  iptalini ve genel kurulda alınan kararların yok sayılmasını talep etti.

Davacılar, olağanüstü genel kurulun yapılabilmesi için Türk Medeni  Kanunu'nun 75. maddesine göre kongreyi tek gündemli hazırlamak üzere dernek  üyelerinden üç kişinin görevlendirilmesi ve görevli sulh hukuk mahkemesine  başvuru için taraflarına tedbiren yetki verilmesi talebinde de bulundu.

Dava dilekçesinde, kulüpten ihraç edilmek üzere hakkında  soruşturma başlatılan ve Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu tarafından tedbiren  üyelik hakları kısıtlanan Timur Özcanoğlu'nun, tedbiren tüm üyelik  haklarını kullanabilmesi için tedbir kararı verilmesi de istendi.

İptal nedenlerinde, kulübün aldığı genel kurul kararının,  İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 18.07.2013 tarih, 2013/69 sayılı  dosyasından verilmiş olan karara göre tek gündemli yapılması gerekirken, Türk  Medeni Kanunu'nun 75. ve 80. maddelerine, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği  Tüzüğü'nün 6, 16, 20, 21 ve 22. maddelerine aykırı olduğu savunuldu. Ayrıca,  genel kurulu yönetmek üzere kongre divan başkanlığına seçilen Vefa  Küçük'ün, divan başkanı olmasının yasa ve tüzüğün 18/b maddesine aykırı olduğu  iddia edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı22 Kasım 2013 21:46

    Allah avukatların eline düşürmesin devamlı nalıncı keseri gibi en ufak şeyi kendilerine yontarlar. Karşıdaki muhatap bir insan değil bir kurum olduğu için bu olayda destekliyorum. Spor programlarına yeni bir konu çıkar. Sanırım şike olayı da bu tip detaylar nedeni ile verildi. Maçlarda şike olsa o zaman anlaşılırdı.

  • xxy22 Kasım 2013 20:20

    Aziz yildirim geldikten sonra üye sayisi kaç oldu..azizden önce azizden sonra bakmak lazim benuüye yapsam kimleri yapaarim kendi adamlarimi mi başka sinin adamlarinimi aydinlar burada hata yaptı. .Başkan olmasi cok zordu kendini heba etti..Şu aziz yildirimi kim seviyor merak ediyorm..

  • muslera22 Kasım 2013 17:07

    asıl şok burda

  • ss22 Kasım 2013 17:06

    hazım zordur