E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım sessizliğini bozdu---

Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu

Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu
25 Aralık 2013 - 09:41 borsagundem.com

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmaya Aziz Yıldırım'dan destek

Başkan Aziz Yıldırım'ın yönetici arkadaşları ile yaptığı değerlendirmede Başbakan Erdoğan'ın, "devletteki paralel yapı" çıkışına, "Benim şike sürecinden bu yana söylediklerimi şimdi hükümet söylüyor. Ben bunları her yerde anlattım" yorumunda bulunduğu öğrenildi.
 
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, "Devlette paralel yapı kurmak isteyenler, devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz" çıkışına Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da destek verdi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Başbakan ve bakanların bu konuyla ilgili yorumları sonrası yönetici arkadaşları ile bir durum değerlendirmesinde bulunan ve gelinen noktayı tartışan Yıldırım'ın çarpıcı ifadeler kullandığı öğrenildi.  
 
Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz sürecinin başlangıcından itibaren kendisinin de aynı düşünceleri dile getirdiğini ancak kendi camiasından bile bu iddialara inanmayanların çıktığını belirttiği ifade edildi.

Fenerbahçe Başkanı'nın yönetici arkadaşlarına, "Ben bunların hepsini mahkemede, UEFA'da, CAS'ta, kısacası her yerde söyledim. Bunun bir şike operasyonu olmadığını anlatmaya çalıştım. Bugün aynısı söyleniyor. O günkü gazetelere bakılsın aynı ifadeleri ben kullandım. Benim o günsöylediklerim bugün konuşuluyor. İçeride düzen var dedik. Bizi oyuna getiriyorlar, hedef alıyorlar dedik. Mahkemede beni dinlemediler. Hakimlere söyledik bunu. Şimdi aynısını hükümet söylüyor" dediği belirlendi.

Bilindiği gibi Yıldırım'ın avukatları Yargıtay'a sundukları ek dilekçeyle, "adil yargılanmanın sağlanması hususunda benzer soruşturmalara gösterilen hassasiyetin kendilerinden esirgenmemesi" talebinde bulunmuşlardı.

SUAT KILIÇ YORUM YAPMADI

Fenerbahçe Kulübü'nün şike süreciyle ilgili mahkemeye ek dilekçe vermesini Spor Bakanı Suat Kılıç da değerlendirdi. Kılıç, "Hukuk sürecibitmeden bu konuda yorum yapmam. 7 Temmuz 2011 tarihindekikanaatim buydu, bugün de aynı. Siyasilerin yapacakları yorumlar, çokbilinmeyenli bir denklemi iyice içinden çıkılmaz bir yapıya dönüştürebilir. Yargıtay aşamasına kadar gelen şike davasıyla ilgili siyasiler yorum yapmamalı, bunu hukuk sürecine bırakmalı. Tarafların itirazı varsa eğer, bu itirazları yargıya taşınmalı ve bununla ilgili son noktayı yine yargı koymalı" yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dimitri25 Aralık 2013 10:09

    O da kendini başbakanla kurtarmaya çalışıyor. Yaptığına kargalar bile güler. Gezi eylemlerinin baş patronu kim acaba. Fbleri geziye destek yürüyüşü yaptıran kimlerdi.