E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım çileden çıktı---

Aziz Yıldırım çileden çıktı

Aziz Yıldırım çileden çıktı
23 Ağustos 2013 - 19:44 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı kafasını şu 3 soru kurcalıyor

Fanatik'in haberine göre Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Arsenal’a karşı alınan 3-0’lık yenilgi sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı kafasını şu 3 soru kurcalıyor.
1) Aziz Yıldırım, daha önce iki kez istifasından geri çevirdiği Aykut Kocaman'ı kritik sezon öncesi neden ikna edemedi? Transferleri neden Kocaman'ın listesine göre gerçekleştirdi?
2) Ersun Yanal, Avrupa Ligi'nde yarı final oynama başarısı gösteren takımın sistemini neden değiştirdi? Kadro konusunda neden istikrarı sağlayamadı?
“Takımın başında 3 sezon geçiren, oyuncuları çok iyi tanıyan, istediği sistemi oturtan ve UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final başarısı gösteren Aykut Kocaman’ın gidişine neden engel olamadı?” İşte bu soru Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sürekli karşısına çıkıyor. Kocaman’ı takımın başında tutamamasıyla büyük eleştiri alan Yıldırım’ın, yeni hoca konusunda da uzun süre kararsız kalması ve transferleri de Kocaman’ın listesine göre gerçekleştirmesi hedef haline gelmesine neden oldu. 1998 yılından bu yana Sarı-Lacivertliler’in başkanı olarak görev yapan Yıldırım, önceki gece Şükrü Saracoğlu’nda tribünlerin hedefindeydi. Taraftarların büyük bir bölümü uzun süre “Yönetim istifa” tezahüratlarıyla stadı inletti. CAS davası nedeniyle İsviçre’de bulunan Yıldırım’ın, yaşananlardan büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Aykut Kocaman’ın takımın başından ayrıldığı ilk günden bu yana gündemdeki isim Ersun Yanal’dı... Avrupa Ligi’nde yarı final oynayan kadroyu koruyan Sarı-Lacivertliler, önemli takviyelerle de artık Yanal’ın elindeydi. Salzburg ile Şampiyonlar Ligi 3. Turu’ndaki maçlarda, oynanan futbol tatmin edici değil ama Play-Off’a kalınması sevinç yaratmıştı. Galatasaray’la oynanan Süper Kupa Finali’nin ardından yine çok kritik olan Arsenal maçında da takımın aldığı başarısız sonuçların yanı sıra kötü futbol; camiayı çileden çıkardı. Yanal’ın hedef alındığı sorular da şöyle: “Avrupa Ligi’nde yarı final oynayan takımın sistemini neden değiştirdi? Kadroda neden istikrarı sağlayamadı?” Arsenal maçı sonrası ise Yanal’a; 11’de neden Gökhan Gönül ve Emenike ile başlamadığı, Meireles’e uzun süre tahammül ettiği soruları yöneltilmeye başladı.
3) Futbolculara:
Geçtiğimiz sezon mayıs ayına kadar lig, kupa ve Avrupa’da 3’te 3 yapmayı hedefleyen Fenerbahçeli futbolculara yeni sezonda bir haller oldu. Salzburg maçları, Süper Kupa Finali, 2-0’dan kaybedilen Konyaspor karşılaşması ve son olarak Arsenal hezimeti, Sarı-Lacivertliler’in kredisini tüketti. Futbolcuların hazır olmadığı yorumlarına karşılık öne çıkan sorular net: “Rakipler de aynı dönemde hazırlıklara başlıyor. Fark ne? Arsenalli futbolcular bitiş düdüğüne kadar tüm enerjilerini kullanırken, Fenerbahçeli oyuncuların ikinci yarının ilk bölümlerinde yorulmaya başlamasının açıklaması ne olabilir? Türkiye’nin en çok kazanan futbolcuları arasında yer alan bu kadronun büyük hedefler belirlenen 3 kulvara da kötü başlaması önceki gece tribünleri çıldırttı. 12. adam Emre Belözoğlu ve Meireles’i ıslıklarken, teknik heyet ve yönetimi istifa çağırması da son nokta oldu.
Aziz Yıldırım çileden çıktı
Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Arsenal’a karşı alınan 3-0’lık yenilgi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı bir hayli üzdü. CAS’taki görüşmelerden dolayı karşılaşmayı İsviçre’de televizyondan takip eden Yıldırım ve yöneticiler futbolcuların kötü performansı sonrası çileden çıktı. İstanbul’a bugün dönecek olan Yıldırım’ın teknik heyet ve futbolcularla bir araya geleceği öğrenildi. Sarı-Lacivertliler’in patronunun sert bir dille uyarıda bulunacağı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)