E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'dan Fransa'ya Karabağ notası---

Azerbaycan'dan Fransa'ya Karabağ notası

Azerbaycan'dan Fransa'ya Karabağ notası
23 Aralık 2021 - 17:15 borsagundem.com

Azerbaycan, Fransa'da 2022'de yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin adayı Valerie Pecresse'nin Azerbaycan makamlarının izni olmaksızın Karabağ'a gitmesi üzerine Fransa'ya nota verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransız politikacı Valerie Pecresse ile bazı diğer siyasetçilerin 22 Aralık'ta, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus unsurların kontrolünde olan, Azerbaycan'ın Hankendi şehrine yasa dışı ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik bir eylem olarak kabul edilen bu ziyaret üzerine Fransa'nın Azerbaycan maslahatgüzarının dışişleri bakanlığına çağrıldığı ve nota verildiği bildirildi.

Pecresse ve diğerlerinin, Azerbaycan'ın "istenmeyen adamlar" listesine dahil edildiği kaydedildi.

Azerbaycan ordusu, Bayraktar SİHA'larla tatbikat yaptı

 

Azerbaycan'dan helikopter kazasına ilişkin açıklama

 

Azerbaycan ile İran arasında görüşmede ekonomik gelişmeler ele alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay doğaner23 Aralık 2021 18:29

    ermeni oylarının peşine düşen soytarılar her seçim zamanı bu ve benzeri rezil hareketleri sergilerler ciddiye alınacak bi yanı yoktur.

  • Mucise Reis ;)23 Aralık 2021 18:21

    Franza Ermenistan ve yunanistan ve kktcrum kesimi , israil ve ypkk bunlar ile arası çok iyi. Çünkü amacı hedefleri akdenizde büyümek. sömürlerini güçlendirmek. yeni sömürgeler için orta doğu için adımlar atmak. Fransa bu bağlamda ortadoğuda rakip uzlaşamayacağı oyuncuları diskalifiye etmek ve kutuplar arasından yararlanıp kendine menfaat sağlamak adına adımlar atıyor. ermenistana silahda satmak ister ama para tahsil etmesi krizd eçok zor. Fransa Türkiye arasında gerilim her daim sürecek. Fransa menfaatleri zedeleniyor çünkü. Fransa adam mı dersen ? adamlar teknolojı var. bu teknolojıyı sabit gelir artışları, teknolojık icatlar, askeri teknolojık sılahlara dondurmyı başarmış. Aynı durumda Türkiye olsa, Azerbaycan olsa tablo çok güzel değişir. Bizler alıp kullanıyoruz. Fransa üretebilen ürettiklerini satıp menfaatine kullanan modernize eden bir ülke. Napolyon özlemi var belliki bunlarda.