E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe---

Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe

Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe
20 Ekim 2020 - 14:26 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a ait 241 tankın imha edildiğini, 39 tankın ise ganimet olarak alındığını açıkladı.

Aliyev, Dağlık Karabağ’da, Ermenistan sınırı yakınlarında bulunan Zengilan kentinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini ifade etti.

Aliyev, “Azerbaycan ordusu Zengilan, Fuzuli, Cebrail ve Hocavend bölgesinde 24 köyü, ayrıca Zangilan kentini kurtardı. Zangilan bizimdir” ifadelerini kullandı.

Halka hitap eden Aliyev, “Kısa süre önce 2 S-300 sisteminin imha edildiğinden söz etmiştim. Artık 4 oldular” ifadelerini kullandı.

Aliyev, “27 yıl kararların (BMGK) uygulanmasını bekledik. Ancak neticede bu kararlar sadece kağıt üzerinde kaldı. Neden mi? Çünkü siyasi irade ortaya koyulmadı. Bu kararların yerine getirilmesine yönelik bir mekanizma belirlenmedi. Bununla bağlantılı olarak alçak düşman topraklarımızda kirli işler yaparak artık uluslararası hukuku gözardı edebileceğini ve çiğneyebileceğini düşündü. Bizse onları bu kararları yerine getirmeye zorladık” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM20 Ekim 2020 16:26

    bu pisliklerin nefes almalarina bile izin vermeyin,.

  • ANYAN BARIŞYAN20 Ekim 2020 15:06

    Bize bir şey olmaz.fransa, rusya abd den ve ab ülkelerinden daha gelişmiş silahlar gelir.bizler haçlı ordusunun neferleriyiz.

  • m. bekir demirci22 Ekim 2020 09:25

    hadi silahlar gelirde. toprağın altına gömülen l..slerinizin yerine ne gönderecekler acaba :)

  • acacu20 Ekim 2020 16:59

    O dediğin srefsizler tarih boyunca birçok milleti kullanıp, işleri bitince ortada bıraktılar. Elin aletiyle savaşa girersen, rüzgar terse döndüğünde aç susuz ortada kalırsın. 

  • Kamil20 Ekim 2020 14:50

    Ermenistan kara kuvvetleri çökmek uzere demek ki. Zaten envanterinde bu rakamlara yakin tank var sanirim. Çevre ulkelerden aldığı teçhizatları kullaniyor olabilir. Bu kadar zaiyat Ermenistan için çok cok buyuk kayip demek. Yakinda beyaz bayrak kaldirabilir. Şartsız anlaşma isteyebilir. Elinde yok denecek kadar askeri teçhizat kalmış. Bunlar ile fazla dayanamaz zaten. Ermenistanin elinde Sadece fuzeleri kalmış sanırım, Azeybaycan istedigini almak istiyorsa, elini çabuk tutmalı bence. Zaman savaşta çok önemli bir unsur