E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAzerbaycan'dan AB'ye iki kat gaz sevkiyatı---

Azerbaycan'dan AB'ye iki kat gaz sevkiyatı

Azerbaycan'dan AB'ye iki kat gaz sevkiyatı
18 Temmuz 2022 - 13:51 borsagundem.com

Azerbaycan ile Avrupa Birliği (AB) arasında enerji alanında Stratejik Ortaklık Mutabakat Zaptı imzalandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, gaz tedariki konusunda anlaşma imzalamak için Azerbaycan’da olduğunu belirtti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Leyen, “Avrupa Birliği, daha güvenilir enerji tedarikçilerine yöneliyor. Bugün yeni bir anlaşma imzalamak için Azerbaycan'dayım. Hedefimiz, birkaç yıl içinde Azerbaycan'dan AB'ye gaz sevkiyatını ikiye katlamak. Azerbaycan, tedarik güvenliğimiz ve iklim nötrlüğü yolunda önemli bir ortak olacaktır” dedi.

Avrupa ülkeleri, Rusya’nın Ukrayna ile savaşının başlamasının ardından gaz tedariki kapsamında alternatif çözümler arıyordu.

Azerbaycan, AB'ye daha fazla doğalgaz iletecek

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Görüşme sonrasında Aliyev ve Von der Leyen, Avrupa'ya daha fazla Azerbaycan gazının iletilmesini öngören Stratejik Ortaklık Mutabakat Zaptı'na imza attı.

Von der Leyen, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "AB, güvenilir enerji tedarikçilerine yöneliyor. Azerbaycan da bunlardan biri. Bugünkü anlaşmayla Azerbaycan'dan AB'ye gaz arzını ikiye katlayarak Güney Gaz Koridoru'nu genişletmeyi taahhüt ediyoruz. Bu, bu kış ve sonrasındaki gaz tedarikimiz için iyi bir haber." ifadesini kullandı.

Gıda hisseleri daha da değerlenecek

 

Avrupa'da tarihi halka arz

 

Kömür fiyatında rekor artış beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 16:41

    İsrail Türkiye hattı önemli. ama İsrail yunan hava sahasında gözü. Yunanistan abd ye neyi varsa devretti EGE adalarında bir beklentisi var. Ege kıtasahanlıgında.. İsrail uçakları yunan hava sahası site Türkiye sahasında yakınca uçup ABD uçakları ile başımıza bela olacaklar.. KKTC ve yeraltı kaynaklarıda aynı biçimde sıkıntılar oluşacak.