E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'da şehit sayısı 79'a yükseldi---

Azerbaycan'da şehit sayısı 79'a yükseldi

Azerbaycan'da şehit sayısı 79'a yükseldi
17 Eylül 2022 - 13:31 borsagundem.com

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, daha önce 50 olarak açıkladığı şehit asker sayısını 79 olarak güncelledi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu çıkan çatışmalarda şehit olan asker sayısının 79'a yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık, internet sitesinde şehit isimlerinin bulunduğu listeyi güncelledi. Buna göre listede, 12 Eylül'de Ermenistan'ın provokasyonları sonucu iki ülke sınırında başlayan çatışmalarda şehit olan 79 askerin ismi yer aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önceki açıklamasında 50 askerin şehit olduğunu duyurmuş, daha sonra bu sayının 77'ye çıktığını belirtmişti.

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin 12 Eylül gecesinde, Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonu sonucu çatışmanın başladığını duyurdu.

Diplomatik temaslar sonucu, 2. Karabağ Savaşı'ndan sonraki en büyük çatışmada, Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkes için anlaştığı bildirildi.

Ermenistan ölen asker sayısını 135 olarak duyurdu.

Azerbaycan, çatışmalarda hayatını kaybeden yaklaşık 100 Ermeni askerin cesetlerini Ermenistan’a vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Ermenistan'ın saldırılarında 2 sivil yaralandı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12-14 Eylül'deki çatışmalarda 282 askerin yaralandığı, bunlardan 43'ünün tedavilerinden ardından görev başına döndüğü bildirildi.

Açıklamada, yaralılardan 21'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Ermenistan'ın saldırılarında 2 sivilin de yaralandığı, bunlardan birinin taburcu edildiği, diğerinin tedavisinin devam ettiği aktarıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 50 asker şehit oldu

Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru için Rusya, Azerbaycan ve İran'dan ortak bildiri

Ermenistan'da gerilim artıyor! Protestocular meclis binasını bastı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)