E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'da binlerce kişi seferberlik çağrısı yaptı---

Azerbaycan'da binlerce kişi seferberlik çağrısı yaptı

Azerbaycan'da binlerce kişi seferberlik çağrısı yaptı
15 Temmuz 2020 - 09:31 borsagundem.com

Azerbaycan'da, Ermenistan'ın sınırdaki saldırılarını ve can kayıplarını protesto etmek için Milli Meclisin önünde toplanan binlerce kişi seferberlik çağrısında bulundu.

Pazar gününden bu yana Ermenilerin, Azerbaycan ordusunun sınırdaki mevzilerine düzenlediği saldırıları ve bu saldırılardaki can kayıplarını protesto etmek amacıyla binlerce Azerbaycanlı sokaklara döküldü.

Bakü'de ve çevre şehirlerde yaşayan Azerbaycanlılar akşam saatlerinde başkentin sokaklarında kortej oluşturdu. Ellerinde Azerbaycan bayrakları taşıyan ve "Karabağ bizimdir bizim kalacak" sloganı atan vatandaşlar, Milli Meclisin önünde toplandı. Binlerce kişi burada, seferberlik ilan edilmesi için slogan attı. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Başkomutan, silah ver bize" sloganları atan Azerbaycanlılar geceyi Meclisin önünde geçirdi.

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, dört asker yaralanmıştı. Dün de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can azerbaycana canımız feda15 Temmuz 2020 16:34

    Can Azerbaycandakiler bizim öz kardeşlerimiz, herşeyimiz ile kardeşlerimizin yanındayız..

  • ekonomist/stratejist15 Temmuz 2020 14:35

    Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Tek millet 2 devlet dediğimiz,dostumuz, kardeşimiz Azerbaycan için canımız feda.. Gün gelecek Enver Paşa'nın hayali Turan İmparatorluğu için Azerbaycan ile aramızdaki Ermenistan ile Nahcivan duvarını yıkıp gececeğiz inşallah..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Temmuz 2020 18:03

    senin bir yanlışın var.dünya da bir asıl dostumuz var.Cumhuriyet kurulduğu zaman.pakistanlı müslüman kadınlar kollarındaki boyunlarındaki altınlarını sanayi ve sermaye yapsınlar diye bizlere yollamışlardır.bir çok sanayi fabrikaları bu paralar ile lkurulmuş ve arta kalan para ile iş bankası kurulmuştur.fakat kaymağını chp yemektedir.

  • Alp15 Temmuz 2020 12:23

    Iyi ama azeri  kardeslerde artik  isi  ciddiye almasi  gerekir . Bunu kendi yapacak..biz sadece  destek veririz.simdi..genaralin.gidiyo diger taraftan 3 bes  .ermeni gidiyor..olmuyor  bòyle sen generali  koruyamiyarsan..elestiriri..bu imkanlarla  .ermenistanla  bas edemiyon..olmuyor boyle.

  • mucize reis15 Temmuz 2020 11:49

    Sonuçda gün gelecek. 2 devlet sınırları birleşecek. Atatürk mirasıda bu yöndedir. Taaa hitler bile almanyada rusyaya petrol kaynakları için gitmişyir. çünkü makınaları petrol ile çalışıyordu. orayı ele geçirdiğinde diğer devletler bu ürünlere erişemeyecekti. Atatürk azerbaycan ve türkiyenin sınır komşusu olacağına inanıyor. BİRLEŞİK TÜRK DEVLETLERİ modelini bu bağ ile yapacaktı. Ömrü yetmedi. gün gelecek, kara sınır hattı kurulacak. Hem madenlere ulaşacağız, hem birlikte kullanacağız. hemde diğer turki devletlere en büyük destek, her alanda Türkiyeden olacak. Bu model şuan gündemde olmasada, bizlerde ve akıllarımızdan diğer gençlere aktarılmaya devam edecek. Asıl gündem ve sorunlarımız bunlar. Ermeniler sadece bu planı bozman için varlar. israil destekli , bazen rus, bazen abd, yahudi, yani...turklerin ve muslumanların hakları savunulacaksa, önce birlik kurulmalı. birlik kurulmadan ortak askeri birlikler, ortan maden, petrol paylaşımı, ekonomik çıkarlar birleşmeden,  

  • Nedim15 Temmuz 2020 11:47

    Küfür asla uyumuyor tek millet  olmuş yeni alçaklıklara yeni katliamlara hazırlanıyor!  Türk Milleti olarak asla ve kat a gaflete düşmeye gelmez günlük ve sıradan şikayetlerin basit kavgaların zamanı  değil;  hele toplumun ikkatini ve enerjisini basit tartışmalara bilerek çevirmeye çalışan da zaten bu alçaklığın bir parçası  demektir.

  • RERE15 Temmuz 2020 17:30

    KKTC Yİ TANIYAN OLSA NOLUR OLMASA NOLUR. BİZ TANIYORUZ YETER. ALLAH BİLSİN YETER. MESELA BENİM HUYUM İYİ DİYELİM. BASKASI BENİ SEVSE NOLUR SEVMESE NOLUR. ALLAH SEVSİN 3 5 DOST YETERDE ARTAR BİLE.

  • He?15 Temmuz 2020 14:33

    Şşşş KKTC yi tanıyan varmı az yavaş çal mehteri

  • Emekçi15 Temmuz 2020 10:59

    Türk basınında bu haberler yasak.iki tarafta 150 ölü var ama Tv'de haber yok. Coronodan 18 kişi öldü diye tantana yapay bakanlar, Azeri halkını umursamıyor

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Temmuz 2020 10:40

    Artık o eski Türkiye yoktur.Bu işi de bir türlü hal eder.Lanet ermenistan bu işi yapacak kapasitesi yoktur.bu işi rusya yapmıştır.çünkü Türkiye doğalgaz ve petrol ticaretini 34  askerimizi şehit eden rusya olduğunu bildiği için yavaş yavaş rusyadan petrol ve doğalgaz  alımlarını azaltmaya gitti. azarbeycana yönelliği için bu operesyonları rusya yapmaktadır.

  • BORSACI15 Temmuz 2020 09:49

    ermeni çetelerini lanetliyorum can azarbeycana alırlarsa bende varım.gönüllü katılmak isterim.

  • YTYT15 Temmuz 2020 17:31

    BU BEĞENMEYENLER ERMENİ HERALDE. ZORLARINA GİTMİŞ ARKADASIM BAKSANA.