E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan ve Ermenistan ile telefon diplomasisi---

Azerbaycan ve Ermenistan ile telefon diplomasisi

Azerbaycan ve Ermenistan ile telefon diplomasisi
18 Ekim 2020 - 21:48 borsagundem.com

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Azerbaycan ve Ermenistan'ın dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptığını, ateşkese uyulmasını ve sivillere yönelik saldırıların durmasını istediğini söyledi.

Borrell, Dağlık Karabağ'daki durumla ilgili yazılı açıklamasında, Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün gece başlayacağı açıklanan ateşkesten memnuniyet duyduklarını bildirdi. Ancak Dağlık Karabağ'da ateşkesin ihlal edilmesinden üzüntü duyduklarını ifade eden Borrell, çatışmalar nedeniyle sivillerin acı çektiğini belirtti.

Borrell, "Dağlık Karabağ'daki nüfus zaten fazlasıyla acılar yaşadı. Çatışma, geniş çaplı ve kabul edilemez sivil kayıplara neden oldu. AB, kaynağı ne olursa olsun bu tür saldırıları kınamaktadır." ifadesini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile telefonda görüştüğünü aktaran Borrell, ateşkesin şartsız ve sıkı şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Borrell, "Ayrıca sivillere yönelik saldırıların derhal durması gerektiğinin altını çizdim. Bu tür saldırıların haklı tarafı olamaz. AB'nin çatışmaya uzun vadeli bir çözüm için tarafları ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatını desteklemeye hazır olduğunu yineledim." ifadesine yer verdi.

Tarihi Hudaferin Köprüsü'nde Azerbaycan bayrağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI19 Ekim 2020 08:03

    AZERBEYCAN HİÇ BİR KONUDA HİÇ TAVİZE İZİN VERMEKSİZİN KARABAGI MİKROPLARDAN TEMİZLEMELİ.TÜRKİYEM HAYİN MİKROPLARINI TEMZLİKTE AZERBAYCANA DAHA FAZLA DESTEKLE KARABAGI EN ERKEN TESLİM ALMALI.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ18 Ekim 2020 23:32

    RTE ve BAHÇELİ başımızda olmassa Azerbeycan bu seferde topraklarının % 20 daha kayıp ederdi.malesef bunlar bir gerçek.öyle her gün seçim istemekle ülkeler yönetilmiyor.projelerin ve vizyonların olacaktır.

  • Kürşad19 Ekim 2020 00:28

    🇹🇷🇦🇿👍

  • Emekli18 Ekim 2020 22:48

    Ey avrupa birliği uyarman gereken ermenistandır. Ermenistana dağlık karabağdan çık diyeceksin sorun bitecek. Bunu demezsen bu sorunu azerbaycan çözer. Sizin çözmek istemediğiniz sorunu...

  • Kürşad18 Ekim 2020 22:35

    Ermenistan'ın dağılmasına ramak kaldı. Kefere can simidi atıyor.

  • ZEYREK ZEMHERİ18 Ekim 2020 22:03

    Pislikler ermenistan büyük darbe alınca hemen yine hareket geçtiler.abd de yarın harekete geçer.eşeğe çalar gibi çalıyor azerbeycan.karabağdan ermeni teröristler çıkmadan azerbeycan ab dinlemesin bence.