E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan ve Ermenistan arasında İsviçre'de kritik görüşme---

Azerbaycan ve Ermenistan arasında İsviçre'de kritik görüşme

Azerbaycan ve Ermenistan arasında İsviçre'de kritik görüşme
02 Ekim 2022 - 22:58 borsagundem.com

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Ermenistanlı mevkidaşı Mirzoyan ile iki ülke arasında barış anlaşmasının şartlarını görüşmek üzere İsviçre'de bir araya geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, iki ülke arasında barış anlaşmasının şartlarını görüşmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki görüşmenin Cenevre’de başladığı bilgisi verildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 30 Eylül’de Ermenistan Devlet Televizonu’na verdiği röportajda, iki ülke arasında dışişleri bakanı seviyesinde görüşmelerin 2 Ekim’de gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Paşinyan, görüşmede Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması taslağının hazırlanacağını öne sürmüştü.

Azerbaycan hükümeti görüşmenin içeriğine ilişkin bir açıklama yapmamıştı.

Azerbaycan'dan Ermeni grupların yurt dışındaki büyükelçiliklerine saldırı girişimine tepki

Azerbaycan’ın Paris Büyükelçiliğine saldırı

Azerbaycan'da şehit sayısı 79'a yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )03 Ekim 2022 08:09

    Ermenistan neyin kafasını yaşıyor ? Rusya bile modern silah sistemleri ile, iha siha tarzı zlahlar ve kararlı kara modern kara birlikleri karşısında zorlanırken.... Ermenistan nered eneler yapmak istiyor ? komik :D  ...İrandaki kargaşa üzerine farklı çatışmaları istemeyen avrupa adım atmak zorunda... Yksa dünyalar savaşı gibi bir kıvılcım çıkabilir. ukrayna-rusya.. iran iç kargaşa ve abd devrim yanlışarı.. ırak zatne parlamento protestoları iç kargaşa sürüyor... çin-tayvant ada meselesi.. Türkiye-Yunan gerilim yeryer oluşuyor.. yani ..Suriye de etnik gruplar ve devlet dizaynları sürüyor... BM nerede? zaten ağlamaklı işleri...