E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan Savunma Bakanlığı: İnsani ateşkese tam olarak uyuyoruz---

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: İnsani ateşkese tam olarak uyuyoruz

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: İnsani ateşkese tam olarak uyuyoruz
13 Ekim 2020 - 17:12 borsagundem.com

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ordu birliklerinin Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ile temas hattında ateşkes rejimine tam olarak uyduğunu belirtti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ordu birliklerinin temas hattında ateşkes rejimine tam olarak uyduğu belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Vagif Dargahlı, “Azerbaycan ordusu herhangi bir bombardıman veya saldırı gerçekleştirmiyor. Azerbaycan ordusu birlikleri insani ateşkese tam olarak uyuyor” ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de tırmanmaya başlayan ve giderek artan gerginliğin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle iki ülkenin dışişleri bakanları Moskova’da bir araya gelmişti.

Moskova’da 9 Ekim’de başlayan görüşme neticesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da, insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edilmişti.

Ancak ateşkese rağmen iki taraftan da ihlaller olduğuna dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bakü ve Erivan’dan ihlallere ilişkin karşılıklı suçlamalarda bulunuyor.

(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adam gibi adam abdullah 13 Ekim 2020 22:34

    Sandık iyidir ekonomi %100 bitik. 2021 erken seçime hazır olun bence.... Dolar euro altın madalya alcak gibi uçuyor şahlanıyor... Dolar 10tl ile yılı bitirir bence.... Euro 12 tl elimizden öper....

  • Madam gibi ada ma14 Ekim 2020 00:50

    Kına fiyatlarıda yükseliyor ama senin kı.. Na yetecek kadar bulduk sabah akşam sürersin artık

  • Yazikyazik13 Ekim 2020 19:47

    Admalar hala chp hdp ile ittifak yapiyor diyor balik hafizalikar ocalanin kardesini tv ye cikarip oy isteyen chp miydi haha ama anlamaz bunlar beyin yok

  • mehmet13 Ekim 2020 23:13

    yapsın hdp onlardan daha iyi ve demokrat. faşist zihniyet işte

  • Ölümde var13 Ekim 2020 20:30

    Unuttukları için değil utandıkları için yoksa hiç bir haltı unutmazlar,bu dünyada tamam hallediyorsunuzda yarın ahirette bunlar önünüze konunca ne halt edeceksiniz?

  • Yorum13 Ekim 2020 19:26

    Çok mu zor sizde neyi niçin yaptığımızı anlatıp bunun karşılığında Yunanistan'ı hiç suçlamayıp türkiyeyi suçlayanları hedef alıp kınama msj ı yayınlayın bukadar basit ayrıca bizim bölgede arama faliyeti yapmamız kadar doğal bişey yok bunu engellemek için ellerinden geleni yapıp bu faliyetimizi istikşafi görüşme bahanesiyle engellemek istiyorlar 60 kere görüşmüşüz bişey çıkmamış bu görüşmelerden yani 200 defada görüşsek bişey çıkmayacak amaçları ney peki bizim bu faliyetimize engel olmak ayrıca istikşafi görüşmelerin bir bağlayıcılığı yok yani 2500 üncü görüşmeyi yapsan ama Yunanistan bir anda masadan kalksa tekrar başa dönersiniz boş beleş bir iş bunu bir Fransız ata sözü ile anlatalım bir sorunu çok konuşmak problemi çözmez diyelim konuyu kapatıp faaliyete devam edelim ayrıca bu bölgede abd en son konuşacak devlet

  • Süleyman13 Ekim 2020 17:53

    Nediyor Kılıçdaroğluna... aaaaaal sana seçim diyor iyi diyor

  • Sami13 Ekim 2020 17:43

    Hala bu HDP ile ittifaki yaparsaniz..MILLET ittifaki OLARAK.. CUMHUR ittifakinin..gogsune oy vermessem..namerdim..nedir bu kardes adam ormani yakiyor.. bu ulkede partisi var..boyle bir sey..inanin..dunyada gòremessiniz..yazik bu yana canlilara..kapatin..bu HDP yi.kardesim.