E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan 'savaş hali' ilan etti---

Azerbaycan 'savaş hali' ilan etti

Azerbaycan 'savaş hali' ilan etti
27 Eylül 2020 - 17:11 borsagundem.com

Azerbaycan Meclisi'nce onaylanan 'Savaş hali' ilanı bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, "savaş hali"nin 28 Eylül saat 00.00'da başlayacağını, Bakü, Gence, Sumqayıt, Yevlah, Mingeçevir, Naftalan illeriyle Abşeron, Cebrail, Fuzuli, Beyleqan, Ağdam, Terter, Göygöl, Daşkesen, Gedebey, Tovuz, Şemkir, Qazah ve Ağstafa ilçelerinde geçerli olacağını belirtti.

"Savaş hali" döneminde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkışlar izne tabi olacak.

Sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Azerbaycan Askeri Komutanlığı, işgal altındaki Ağdere bölgesindeki Ermeni silahlı kuvvetlerinin garnizon komutanına, can kayıplarının artmaması için "direnmemeleri ve teslim olmaları" çağrısında bulunmuştu. Saat 17.00 itibari ile Azerbaycan, cephe hattı ve riskli bölgeleri içeren bir 'savaş hali' ilanında bulundu.

Azerbaycan Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde "savaş hali" ilan edilmesi yönündeki kararını onayladı.

Olağanüstü toplantıda kabul edilen karar gereği "savaş hali" devam ettiği sürece Azerbaycan vatandaşlarının ve ülkedeki yabancıların anayasal hak ve özgürlükleri ile mülkiyet hakları kısmen ve geçici olarak kısıtlanacak. 

"Savaş hali" ile bazı bölgelerde belirli saatlerde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi de öngörülüyor. 

Sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllardır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusu tarafından, Ermenistan'ın saldırı girişimine yanıt olarak gerçekleştirilen ilk karşı saldırılar havadan görüntüleri paylaştı.

Azerbaycan'dan Ermenistan askerlerine 'teslim olun' çağrısı

 

NATO'dan Karabağ açıklaması: Çatışmaları durdurun

 

İran: Azerbeycan ve Ermenistan'ı sağduyuya davet ediyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rizeli27 Eylül 2020 19:57

    Savaş savaş savaş savaş hadi azeriler saldırınnnnn savaş savaşş savaşşş saldırın azeri halkı

  • Emrah 27 Eylül 2020 19:10

    Dünyada sadece iki ülke vardır. Türk dostu ve aynı kanı taşıyan Azerbaycan ve Pakistan.. Rusya açıklama yapmış hadi oradan.. Sanane rusya seni ilgilendirmez... Kardeş Azerbaycan ordusu gerekeni yapacaktır eğer güçlü siyasi irade olursa.. Rusya aklını başına al girmeye ara. Sende Avrupa Birliği üyeleri Fransa gibi karaktersiz ülke olma diyeceğim budur..

  • Emrah 27 Eylül 2020 18:57

    Azerbeycan ordusu işgal edilmiş topraklarının hepsini tekrardan ülkesine katmalıdır.yarım yada eksik toprak parçası bırakmamalı. 1974 yılında Türkiye bütün Kıbrıs adasını alacaktı. Fakat almadı eksik kaldı. Şimdi Avrupa Birliği suni gündem yaratıyorlar Kıbrıs sorunu diye..

  • Çakır27 Eylül 2020 18:54

    Hedef kızıl elma saklanacak ağaç bulamayacaksınız iblisler

  • Okie Dokie27 Eylül 2020 18:34

    Savaşacaksanız savaşın artık bu nedir yahu

  • ...27 Eylül 2020 18:10

    Durma... hedeflerine topraklarına ulaşana kadar devam et... AÇACAKSIN HİLALİ, hep batıya, hep batıya... Nahçıvan' a kadar gel. Kimse hakkın olan o toprakları sana vermeyecek yoksa...

  • Can Azerbaycan27 Eylül 2020 17:46

    Canım feda olsun sana can Azerbaycan geçmiş olsun inşallah zafer inananlarin olacak her daim bin muzaffer

  • ekonomist/stratejist27 Eylül 2020 17:37

    Çok güzel oldu bir an evvel Nahcivan bölgesi ile Dağlık Karabağ'ı alalım ve 2 Türk devleti birleşsin ta ki Orta Asya'ya kadar Turan İmparatorluğu kuralım. Ekonomik, askeri ve teknoloji gücümüzü birleştirelim. Can feda Türk devleti Azerbaycan'a..