E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyvalık'ta çıkan yangın söndürüldü---

Ayvalık'ta çıkan yangın söndürüldü

Ayvalık'ta çıkan yangın söndürüldü
19 Haziran 2016 - 19:09 borsagundem.com

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın iki saatte söndürüldü

Ayvalık'ın Yenimahalle mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ve ormanlık alanın zeminindeki kuru otların tutuşmasıyla hızla büyüyen yangın nedeniyle ormanlık alan zarar gördü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ekipleri 5 arasöz ve iş makinesiyle yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında 50 çam ağacı zarar gördü.

Yangınla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yangının aşırı sıcaklar nedeniyle çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Bölgede 1953-1954 yılında vatandaşlar tarafından dikilen çam ağaçlarının zeminine bilinçsizce atılan cam kırığı parçalarının büyüteç görevi görerek, yangının çıkmış olabileceğini dile getiren Gençer, "Ülkemizin bir çok ormanlık alanında da yangınların çıktığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Aslında her orman yangını yüreklerimizi yakıyor. Bu yangının da aşırı sıcaklar nedeniyle çıktığını tahmin ediyoruz. Halen mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları orman yangınlarını tetikleyen en büyük etkenlerdir. Bu yüzden de vatandaşlarımızın bu konuda son derece hassas ve dikkatli olmalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00620 Haziran 2016 09:49

    yangınları pkk daeş gibi teror orgutlerı çıkartıyor bence.

  • FBI20 Haziran 2016 00:19

    BANKACILIK VE FİNANS SİTEMİNE SALDIRI OLMADIĞI SÜRECE TERÖRÜN ADI TERÖR DEĞİL SADECE FİNANS SİSTEMİNE HİZMET EDEN ÇAKALLAR OLUR

  • ŞAHİN20 Haziran 2016 00:05

    FİNANS TERÖRİZMİ İŞBAŞINDA.....

  • kenan19 Haziran 2016 22:17

    akdeniz kıyılarını sırayla dolaşan pkk lılar veya onları destekçileri yakıyor, bu kadar tesadüf olamaz, okulu camiyi yakan köpekler ormanıda yaklmaya başladı, hükümet acil tedbir almalı