E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAYRIŞMA HİKAYESİ DÜŞÜŞÜ ENGELLER Mİ?---

AYRIŞMA HİKAYESİ DÜŞÜŞÜ ENGELLER Mİ?

AYRIŞMA HİKAYESİ DÜŞÜŞÜ ENGELLER Mİ?
09 Aralık 2009 - 10:21 borsagundem.com

Basında yeralan haberlere göre Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek IMF Direktörü Strauss-Kahn ile Washington’da dün görüştü. Görüşmeler ile ilgili bir resmi açıklama bulunmuyor, ama medyada IMF ile ilgili görüşmelerde bir ilerleme sağlanıp sağlanmadığı speküle ediliyor.

IMF anlaşmasının, özellikle de Fitch’in not arttırımı sonrası çok büyük bir aciliyet arz etmediğini düşünmekteyiz. Türkiye’nin kredi notunun arttırıldığı bir ortamda uluslarası kredi derecelendirme kuruluşları Yunanistan’ın ve Dubai’nin kredi notlarını düşürdü ve eğer kamu açıkları hemen kontrol altına alınmaya başlanmaz ise Amerika ve İngiltere’nin de kredi notlarının düşürülebileceği konusunda çok önemli uyarılarda bulundu. Dolayısıyla Türkiye için dış piyasalardan ayrışma (decoupling) hikayesi eskisine göre (hiç olmadığı kadar) çok daha güçlü ve bu boğa piyasası için oldukça önemli bir nokta. Öte yandan AB Bakanları Türkiye’nin limanlarını Kıbrıs Rum Kesimi’ne açmaması konusunun görüşülmesini bu ay yerine gelecek yıla bıraktı. Bu şimdilik piyasalar üzerindeki önemli bir riski kaldırmış (ötelemiş) oldu. Haberler - Anayasa Mahkemesi’ni DTP ile ilgili kapatma davası ile ilgili kararın bu hafta Cuma günü açıklanması bekleniyor. - Şeker Fabrikaları $606mn bedelle özelleştirildi. Halka açık olmayan bir şirket ihaleyi kazandı. Makro Haberler - Kasım’09 nakit bütçe verileri dün açıklandı. Nakit bütçe verileri de merkezi bütçe gibi çok parlak sayılmaz. Nakit bütçe dengesi Kasım’09’da TL5.7mr açık verdi (Kasım’08’de TL3.4mr açık). Şirket Haberler - ISYAT kayıtlı sermaye tavanını TL135mn’dan TL300mn’a çıkarmak için SPK’ya başvurdu. - YeniŞafak Gazetesi’nde yeralan bir habere göre Doğan Grubu’nun vergi cezalarına yönelik olarak vergi dairesinin teminat talebine karşı açmış olduğu yürütmeyi durdurma talebi davası olumsuz sonuçlandı. Yasal süreç oldukça karmaşık olduğundan bir yorum yapmak çok zor, fakat konuyla ilgili son sözün Danıştay tarafından söyleneceğini tahmin ediyoruz. İzlenecekler - Merkez Bankası’nın Beklenti Anketi - 17:00 Ekim’09 Bankacılık İstatistikleri - 01:50 Japonya 3q09 GDP - 11:30 İngiltere Ticaret Dengesi Ekim’09 - 17:00 Amerika Aylık Toptan Eşya Stokları Ekim’09 - 17:30 Amerika Ham Petrol Stokları - 22:00 Yeni Zelanda Faiz Kararı Research - Tera Brokers

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)