E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM'den KHK'lıların pasaport iptalleriyle ilgili kritik karar---

AYM'den KHK'lıların pasaport iptalleriyle ilgili kritik karar

AYM'den KHK'lıların pasaport iptalleriyle ilgili kritik karar
24 Aralık 2019 - 20:30 borsagundem.com

AYM kararıyla, KHK'lılar hakkında uygulanan "pasaportun iptali, yurt dışına çıkış yasağı konulması, mal varlığına el konulması..." gibi ilave tedbirlerin alınması nedeniyle OHAL Komisyonuna başvuru yapılmasının yolu açıldı

Anayasa Mahkemesi, olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerde yer alan ilave tedbirler hakkında Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonuna ayrıca başvuru yapılamayacağını öngören düzenlemeyi iptal etti.

Cumhuriyet Halk Partisi, 1 Şubat 2018 tarihli ve 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması için Anayasa Mahkemesinde dava açtı.

KARAR 7’YE KARŞI 8 OYLA ALINDI

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, OHAL İnceleme Komisyonun görevlerini düzenleyen maddedeki, “…ilave tedbirler ile…” ibaresinin oy çokluğuyla iptaline karar verdi. Yüksek Mahkemenin iptal kararını, 7’ye karşı 8 üyenin oyuyla aldığı öğrenildi.

Kanun maddesi, kamu görevinden, meslekten ilişiğin kesilmesi, öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması gibi işlemlere bağlı olarak olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerde yer alan ilave tedbirler hakkında ayrıca başvuru yapılamayacağını öngörüyor.

Böylece, KHK’lılar hakkında uygulanan “pasaportun iptali, yurt dışına çıkış yasağı konulması, mal varlığına el konulması…” gibi ilave tedbirlerin alınması nedeniyle OHAL Komisyonuna başvuru yapılmasının yolu açılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi24 Aralık 2019 21:08

    Ortada ne kadar adalet var ki Anayasa çalışsın ? Anayasa mahkemesi insanları sorunun kaynağına geri gönderiyor yahu sorunun kaynağından çözüm çıkmaz !!! Hoş o gece askerler masumsanız serbest kalırsınız diye tutuklandı sonra dayak yedi ve vatan haini ilan edildi ! Ve koskoca bir millet bunu sorgulamadı ! O günden beri mahkemeler canlı yayınlansın diye söyledim ama niyet başka olunca kadın , çocuk doldurdular hapse bu bir utançtır , bu bir ülke için yüz karası dır ! Hamile ve kucağında ki kadın devleti yıkabiliyorsa o devlet olmaz olsun !!!

  • Itri 25 Aralık 2019 08:54

    Turkiye zayıf bir ülke. Kanunları kurumları delik deşik. 1980de askeri darbe oldu misal, sadece 2 kişiyi teşhis edip ceza verebildiler bu 2 kisiden biri de kenan evren! Toplumsal hafıza olmadığı gibi kurumsal hafıza da yok. Bu ülkeyi ilkokul mezunu bir imam, lise mezunu bir otobüs şoförünün yönettiğini görüp de hamile bir ev kadınının yikamayacagini düşündürten ne?