E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM'den flaş HSYK kararı---

AYM'den flaş HSYK kararı

AYM'den flaş HSYK kararı
28 Şubat 2014 - 19:58 borsagundem.com

​Anayasa Mahkemesi'nden flaş HSYK kararı...

Anayasa Mahkemesi, HSYK'nın yapısını değiştiren Kanun'un ipali istemiyle yapılan başvurunun ilk incelemesini tamamladı. Dava dilekçesinde tespit edilen noksanlıkların, tamamlanmak üzere ilgililere tebliğine karar verildi.

CHP, 6524 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesinde sabah saatlerinde dava açmıştı. Başvuruyla ilgili ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, dava dilekçesinde eksiklik tespit etti. Noksanlıkların tamamlanmak üzere ilgililere tebliğine karar verildi. Dava dilekçesinde iptali istenen hükümlerin bazı fıkraları için iptal istemi gerekçesi yazılırken, bazıları için yazılmadığı, "eksik gerekçe" nedeniyle dava dilekçesinin ilgililere tebliğ edildiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nedim01 Mart 2014 00:40

    CHP gibi beceriksiz bir parti dünyada yoktur her şeyi eline yüzüne bulaştırıyor.

  • cevaben28 Şubat 2014 23:57

    Yok yok 80 yıldır nasıl çalınır hamuduyla nasıl yutulur öğretti bunlar o arkadaş da biliyor onların nasıl çaldıklarını

  • DOĞRUYA DOĞRU.28 Şubat 2014 23:10

    İŞte muhalefetin en büyük kaybı bir HEDEF belirlemeleri eğer bir hedef belirlerseniz bu halkta sizlerlen beraber yürüyecektir.sizler bu ülkenin halkını inandırmak için mutlaka yapacağınız işleri mutlaka bu millete açıklamalısınızbakın erdoğan zamanında ne dedi ben MARMARAYI denizin altından bağlatacağım vede beserdi şimdi sizlerde bu millete yapabilecek sözleri verinki onların desteğini alın CHP rtisi eski parti sisteminde çalışmıyor buda iyi birşey.eğer geriye gidecek olursanız hem sizler kaybedersinşiz hemde akp ye ödün vermiş olursunuz.bakın bizler erdoğanın yapacağı işler vede verdiği sözlere inanarak hep akp yi destekledik şimdi sizlerede sıra geldi işte tam sırası yapacağınız işleri tam anlamıylan bu millete anlatırsanız sizler kazanırsınız.

  • büyük türk 28 Şubat 2014 22:30

    beceriksizliği buradanda belli oldu chp nin temelden değişmeli chp ülkede aciz muhalefet varr

  • adalet istiyorum28 Şubat 2014 22:15

    sonuç şimdiden belli.ama yinede görevini yapmalısın chp,türk halkının sızlayan vicdanına karşı sorumluluğun var.

  • yücel196628 Şubat 2014 22:13

    Bazı yorumcu arkadaşlar CHP için ,utanmasalar bunlar çalmayı bile beceremez diyecekler nerdeyse. Anlayan anladı.

  • Tek yanlış mı?28 Şubat 2014 22:11

    Bunların tek yanlışı bu değil ki? Daha önce de TBMM'ye yanlış bakan hakkında gensoru önergesi vermişlerdi. Tarih: 7 Aralık 2013.

  • :)28 Şubat 2014 21:56

    Chp nin seçim dönemindeki klasik heyecanı işte parti başkanı oy kullanamaz, semt belediyelerini seçime sokarken eksik evrak hazırlar, aym yi kabeye çeviren 5 vakit namaz kılar gibi aym eşiğini aşındıran parti eksik evrakla gider yahu daha ne diyeyim :)) fıkra gibi bu muhalefet bak bak gül.. bu arada aşağıdaki arkadaşın deyimini düzelteyim naçizane olarak.. Deyimde geçen Mamut değil mabud'dur (Rab, İlah, Allah) dır.. mamut ise soyu tükenmiş bir hayvandır :) deyim şöyle "vermeyince mabud, neylesin sultan mahmut" google dan hikayesini aratırsanız tam da chp nin bu durumuna uyuyor.. saygılar.

  • vatandaş28 Şubat 2014 21:27

    CHP kuruldu kurulalı Atatürk'den sonra yıllardır bu ülkeye ne verdi biri çıksın desin ki şunu yaptı! ve 2030 hedefi de şu.. cadı kazanı gibi daha kendi aralarında anlaşamıyorlar ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar hoş yönetmek de istemiyorlar en iyi yaptıklarını sandıkları şey de muhalefet neden taşın altına ellerini koysunlar ki işbankası var zaten parti de alıyor devletten ödenek.. ee ne gereği var su böreği varken? Bir tane liyakatlı siyasetçi gösterin ülkeyi yönetecek CHP içinde dişimi kıracam!

  • güzel28 Şubat 2014 21:15

    bunlara ve diğerlerine koyun verin, emin olun ki güdemezler....

  • xxxxx28 Şubat 2014 20:50

    ahada dılekce vermeyı bıle becerememişler agla turkıyem halıne agla

  • :)))28 Şubat 2014 20:13

    Ya ben kafamı nerelere vurayım... :))) Vermeyin Mamut neylesin Sultan Mahmut... Kardeşim siz gidin ilk önce dilekce vermesini öğrenin... Allah bilir bunlar neye itiraz ettiklerini de bilmiyorlardır... Komik cehepe... İktidar olacak da ülkeyi yönetecek... ALLAH korusun...

  • YNG28 Şubat 2014 20:05

    PEHLİVANLAR BİLE GÜREŞE GÜREŞE SONUNDA OLİMPİYATLARA KATILIYOR LAKİN ORADA YAPACAKLARI BİR ŞEY OLMUYOR NERDE O ESKİ KURTDERELİLER NERDE KOCA YUSUFLAR AMA LAKİN BU MİLLET DAHA NELERİNİ ÇIKARMAYA MUKTEDİRDİR