E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM'den CHP'ye ret---

AYM'den CHP'ye ret

AYM'den CHP'ye ret
17 Temmuz 2020 - 15:43 borsagundem.com

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin yeni infaz yasasının 'şekil yönünden' iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu oy çokluğuyla reddetti.

CHP, cezaevlerinden yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesini sağlayan infaz düzenlemesine ilişkin 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 'şekil bakımından iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına' karar verilmesini istedi.

İnfaz yasasının bazı maddelerinin 'af' sonucu doğurduğunu savunan CHP, 'TBMM'de Anayasa'nın öngördüğü 5'te 3 çoğunluğa ilişkin usul şartı yerine getirilmediği için düzenlemenin şekil yönünden iptali'ni talep etti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gündem toplantısında başvuruyu esastan görüşerek karara bağladı. 

Genel Kurul, infaz yasasıyla ilgili 'şekil yönünden' yapılan başvuruyu reddetti. Kararın 7 üyenin karşı oyuna karşı 9 üyenin oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. 

Anayasa Mahkemesi üyelerinden 7'si düzenlemenin 'af kapsamında olduğu' yönünde görüş bildirdiği, çoğunluğu oluşturan 9 üyenin ise düzenlemeyi "af değil, infaz düzenlemesi" olarak kabul ettiği belirtildi. 

İkinci başvuru 

CHP, bu başvurunun ardından infaz yasasının tümü ya da 14 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle ikinci bir başvuru daha yapmıştı.

Bu başvurunun ilk incelemesini tamamlayan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeter son18 Temmuz 2020 09:50

    Twter sizin hesapları kapatmadi ya troller

  • &&&& ^^^^ &&&&17 Temmuz 2020 20:27

    chp artık yalama oldu frenleri dahi tutmuyor.kemal sunal ın filmlerinden daha komik durumlara düştü haberleri yok uyuyorlar.rezil hüsran oldular.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ17 Temmuz 2020 18:23

    ben chp adına resmen üzülüyorum.hiç bir şeyi araştırmadan değerlendirmeden hop  anayasa mahkemesi ve mahkemelere gidiyorlar.demek ki chp nin tepeden aşağıya başkan ve milletvekilleri ile hukukcu ile danışmanlarının değişmesi gerekmektedir.parti rezil hüsran oldu toplum önünde.güven kalmadı sevgi kalmadı toplumdan ve gerçeklerden uzaklaştı.yalama oldular nerede ise kendi varlıklarının kaldırılması için bir gün anayasa mahkemesine başvururlar ise şaşırtmam.şaşkın içerisinde ne yapacağını bilemeyen başı kesilmiş yok olmuş gibi halle milleti üzmektedir.

  • Alp17 Temmuz 2020 16:08

    ZATEN DÙNDEN BELLIYDI..ADAM MAHKEMEYE GIDIYOR   ..DIYORKI..ÝÙZDE  YUZ  ITIRAZIMIZ KABUL EDILECEK DIYOR...YAV BUNLAR  HAKKATEN   SARK  CAMBAZI..BE..BELLIKI..ENGIN BEY  AKSAMDAN  KALMIS..TV DE SEHIT CENAZELERINI  IZLEDIMDE..YAZIK..MILLET HALA BU CHP ..YE NASIL OYVERIR..ANLAMIYORUM..CHP yi HDP..BITIRMESI GERKIR..INANKI.VICDANSIZLIK..BU.

  • Vatandaş 17 Temmuz 2020 19:47

    Alpcim sen gönüllü silah altına yazıl devlete millete faydan olsun.

  • Aks1517 Temmuz 2020 18:23

    Hdp vatan hainleri ile dolu bir parti ve CHP utanmadan bu parti ile işbirliği yapıyor.