E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM Başkanı Arslan AİHM toplantısına katılmadı---

AYM Başkanı Arslan AİHM toplantısına katılmadı

AYM Başkanı Arslan AİHM toplantısına katılmadı
06 Şubat 2018 - 07:35 borsagundem.com

AYM Başkanı Arslan'ın daha önce katılacağı açıklanan AİHM toplantısına katılmamasının, AYM kararının alt mahkemelerce uygulanmamasıyla ilgili olduğu öne sürüldü

Gazeteci-yazarlar Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında verdiği kararlar alt mahkemelerce uygulanmayan Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) başkanı Zühtü Arslan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) toplantısına gitmedi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, tutuklu yazarlar Şahin Alpay ve Mehmet Altan’la ilgili verdiği hak ihlali kararı yerel mahkeme tarafından uygulanmayan AYM'nin başkanı Zühtü Arslan’ın AİHM'de katılacağı toplantıya son anda gitmediği ortaya çıktı. Arslan’ın Strasburg’a gitmemesinin nedeninin Alpay/Altan kararının uygulanmamasının AİHM’de yarattığı sıkıntı olduğu öğrenildi.
Arslan'ın 26 Ocak'ta Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüşmesi de planlanıyordu.

Kulislerde, Zühtü Arslan’ın AİHM yöneticilerine “Biz elimizden geleni yaptık” mesajını vererek, topu AİHM’ye attığı ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, 11 Ocak’ta Mehmet Altan ve Şahin Alpay’la ilgili “ifade ve basın özgürlüğü ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlaline karar vermişti. Karar, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Ancak her iki mahkeme, AYM’nin 'yetkisini aştığı' gerekçesiyle ihlal kararını yerine getirmemiş, Alpay ve Altan’ı tahliye etmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri06 Şubat 2018 10:14

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Avrupaya gidince senin mahkemen en üst mahkeme nasıl olurda senin aldığın kararları alt mahkemeler uygulamaz denince ne yanıt verebilirdi? Ey yandaş Bunların sebebi sensin, sınırsız itaat ve sorgulamazlığın hukuku komediye çevirdi.