E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarAyılardan zararına Bitcoin!---

Ayılardan zararına Bitcoin!

Ayılardan zararına Bitcoin!
14 Eylül 2021 - 16:23 borsagundem.com

Bitcoin’de teknik göstergeler boğa sinyali verdi. Artan alımlar ve birikimlerin ardından ayılar zararına Bitcoin satmak zorunda kaldı.

Bitcoin (BTC) ayılarının "tükenmiş" olduğunu ve hatta zarara satış yaptıklarını gösteren veriler ortaya çıktı.

Decentrader analisti Philip Swift, 14 Eylül tarihinde gönderdiği tweette, harcanan çıktı kâr oranında (SOPR) devam eden bir yükseliş eğilimine dikkat çekti.

Bitcoin ayılarının FUD kozu tükendi

Bitcoin piyasalarındaki aşırı satım dönemlerini belirlemek için klasik bir veri kaynağı olan SOPR, geçen hafta temmuz ayından bu yana ilk kez "satın al" sinyali verdi.

Daha önceki sefer, BTC/USD paritesi birkaç hafta içinde 53.000 dolarlık yerel zirvelere çıkmıştı. Tekrarın gerçekleşeceğine dair umutlar yükselmeye başladı.

Swift, "Son birkaç gün içinde zincir üstü verilerde zararına satış gözlemledik" dedi.

Bu durum, özellikle agresif yaz satışlarından sonra yükseliş eğilimine işaret ediyor. Ayılar yoruluyor. Bitcoin boğaları çok yakında direksiyonu devralabilir.

SOPR, yukarı yönlü harekete işaret eden Bitcoin verisi değil. Yatırımcılar, geçen haftaki fiyat düşüşüne rağmen hem büyük hem de küçük pozisyonlara girmeye devam ediyor.

Mevcut likit BTC arzındaki keskin düşüşün, spot fiyat sıkışıklığını artırma potansiyeline sahip olduğu söyleniyor.

MicroStrategy, emanetçi teorilerini mahkemeye veriyor

MicroStrategy, pazartesi günü ilan ettiği üzere 5.050 BTC daha alım yaptı. Kesinlikle satmayan kurumsal bir BTC yatırımcısı olduğunu kanıtladı.

Kurumsal BTC varlıklarının güncellenmiş bir tablosunu yayımlayan analist Willy Woo, firmanın Bitcoin koruyucusu olarak hareket ettiğini söyledi ve şöyle devam etti:  

İnsanlar MicroStrategy'nin neden bu kadar büyük ölçekte Bitcoin yatırımcısı olduğunu merak ediyor. Bence kurumsal şirketler, MicroStrategy'i aracı olarak kullanarak BTC'yi dolaylı biçimde edinmeyi, ellerinde tutmaktan daha kolay buluyor. Bana göre MicroStrategy, birçok şirket için elinde BTC tutuyor.

MicroStrategy'nin toplam BTC mevduatı şu anda 114.000 BTC'yi aşıyor ve ortalama satın alma fiyatı 27.700 doların biraz üzerinde. Yani mevcut spot fiyatın yüzde 40 altında.

Ayı piyasası, genellikle karamsar durumda olunan, fiyatların uzun bir süre daha düşüş trendinde olacağı beklentisi olduğu durumlarda kullanılır. Boğa piyasası ise tam tersi olarak, piyasanın yükseliş trendinde olduğu yani fiyatların gelecekte iyimser bir ortamda seyredeceği ve yatırımcıların alıma geçeceği dönem için kullanılır.

Bitcoin için 'arz şoku' uyarısı

Altcoinlerde az bilinenlerin hareketi

En çok kazandıran kripto paralar

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)